מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבטים שמדירים שינה...אירית18/10/2014
שלום רב! אני במצוקה רגשית ואני מרגישה שאני עומדת להשתגע.
בת 25 ולאחרונה נקלעתי למצב שממש מונע ממני להירדם בלילות, ללמוד למבחנים, לאכול, לעבוד ולתפקד בכללי. חברה שלי אומרת שזו צרה של עשירים אבל אני סובלת והמצפון שלי לוחץ עלי 24/7. הכרתי לפני כמה חודשים בחור מדהים מכל הבחינות (הכרות דרך חברה טובה שלי) שבהתחלה לא רציתי אותו, הוא רדף אחריי יותר מדי וזה קצת הוריד לי. בחודש האחרון חידשנו את הקשר ופתאום כן היה בא לי לנסות אז יצאנו לשלושה דייטים עד כה ואנו בקשר רציף לאורך כל היום. הוא גבר ברמה גבוהה ביותר, חכם, נראה, עם עבודה מסודרת ולא חסר לו כסף בלשון המעטה. הוא מחפש בחורה לחתונה וכך גם אני אז על פניו הכל מדהים. אציין כי מבחינה אינטימית לא עשינו כלום מלבד להתנשק. עד לכאן הכל מושלם, אז זהו שלא! יש לי ידיד מהלימודים שכבר שנה מנסה לצאת איתי וכל פעם היה לי מישהו אז דחיתי אותו לטובת אחרים אבל איכשהו היא תמיד נשאר ברקע ונשארנו בקשר מהסיבה הפשוטה שמאוד כיף לי לדבר איתו, בימים של הלימודים אנחנו מבלים ביחד בהפסקות ואני מרגישה לידו בשמיים. לאורך כל היום מפלרטטים בווצאפ ויש כימיה ומשיכה מטורפת אבל איכשהו תמיד השארתי אותו על אש קטנה והעדפתי אחרים. הבעיה החלה בשבועיים האחרונים, שהבחור מהלימודים פשוט לא יוצא לי מהראש!!!! הודעות ממנו הרבה יותר מרגשות אותי פתאום מאשר הודעות מהבחור שאני יוצאת איתו והגעתי למצב שאני מנהלת קשר עם שני גברים שלא יודעים אחד על השני אך נפגשת רק עם אחד מהם! אני מתחילה לסלוד מהגבר שאני יוצאת איתו וקבלת הודעות ממנו או טלפונים הפכו ממרגשים לנחמדים ולא יותר. וכאן המצוקה שלי: מצד אחד יש גבר שהוא נר לרגליי, יש לו הכל ואני יודעת שאם אני ממנפת איתו את הקשר אנחנו בעוד כמה חודשים נתחתן ואני אחיה כמו מלכה והוא יהיה אבא מדהים. מה גם שהוא דלוק עלי בטירוף ומתייחס אלי כמו לאלילה. מצד שני יש גבר שלא יצאתי איתו מעולם לדייט אך אני מכירה אותו כבר שנה וכל כך טוב ואני נמשכת אליו בטירוף וכבר שבועיים מדמיינת בראש איך יראה דייט שלנו ונשיקה וסקס... אציין כי הבחור מהלימודים אמנם ניסה כמה פעמים לקבוע איתי דייט וכאמור דחיתי אותו בתירוצים שונים אך בפעמים האחדות שהראיתי נכונות להפגש איכשהו זה לא יצא לפועל בגלל עיסוקים שלו. אז לפעמים היה נדמה לי שהוא לא סגור על עצמו אבל המילים שהוא אומר לי ממיסות אותי ואני יודעת שהוא באמת רוצה אותי. וגם השני באמת רוצה אותי. מה אעשה??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות קשר אחד
טלי צרקינסקי18/10/2014אירית שלום,
חשוב לקחת אויר, לנסות לא לקבל עכשיו החלטות הרות גורל אלא לנסות לבחון מה קורה אצלך עכשיו.
אנסה להתמקד במספר נקודות, ממה שאת מעלה כאן.
אתייחס תחילה לקשר הראשון עם הבחור שאת נפגשת -
התחלת קשר, אתם בראשיתנו, יצאתם מס' פעמים ואם יש רצון להמשיך לראות איך הקשר מתפתח, כמובן יש לתת לו מקום. קשר עם בחור שרודף אחרייך, שאת תהיי "נר לרגליו", "מלכה" או שמיד תהיה חתונה, עשוי להלחיץ (=גם דברים חיוביים בחיים יכולים להיות גורם ללחץ). מה שאת מעלה שאין משהו הדרגתי בהתפתחות הרגשות בקשר, יש משהו של "אידיאליזציה" הכל "ורוד". במציאות, כל בני האדם אינם מושלמים, יש להם תכונות שכוללות רבדים שונים, גם טובים וגם פחות וזה בסדר, כי אין שלמות.
גם בכל קשר שאת תפתחי, אין זה משנה עם איזה בחור, היעדר השלמות תצא לאור בסוף, כי זה קשר בריא, קשר אשר מכיל בתוכו את ה"גם וגם", אשר יכול להכיל בתוכו את החלקים של ה"מלכה" שבך והן את החלקים של "האישה הפצועה" שהיא לא משולמת, שיש בה פגיעויות, ממש כמו שיש בכל אדם וזה קשר בריא לצמוח בתוכו (ממש כמו שאת תכילי ותקבלי את הגבר שאת תבחרי להיות אתו).
קשר שכולו רק תפיסה של ורוד ואידיאל הוא מעוור ולא רואה את האדם כשלם.
יתכן מאד וקשר כזה יכול להצליח עם הבחור שאת יוצאת אתו, אך צריך כמובן לתת לזה זמן להתפתח.
הבחור השני -
הקשר עם הבחור השני וירטואלי. את לא יודעת איך זה לפגוש אותו.
יתכן והלבטים שעולים והמשיכה שעולה להתכתבות אתו ולתכנים שעולים שם, משקפים משהו שקורה לך דווקא בתקופה זו בדינמיקה שקורית לך עם הבחור הראשון.
אפשרויות הן חשש מהתקדמות הקשר ומיסוד (=אפילו חשש לא מודע), חשש מבחירה לא נכונה, חשש מנושא ה"אידיאליזציה" שהוא עושה לך והחיזור האינטנסיבי שיכול להרחיק (אפילו שמחמיא).
כדאי לבחון עם עצמך על מה עונה לך הקשר עם כל אחד מהבחורים.
אין ספק שצריך לבחור באחד ואני מבינה שזה לא פשוט.
אם התחלת לצאת עם הבחור הראשון למס' דייטים, כדאי לנסות לבחון את הקשר, אך בקצב המתאים ולהשקיע בו את המשאבים.
מה שקורה כשיש שני בחורים בתמונה, לא באמת ניתן להשקיע את האנרגיה הרגשית וגם את הפניות לקשר אחד.
זה כמובן אומר לנתק את הקשר עם הבחור השני אם את באמת רוצה לתת סיכוי אמיתי לקשר.
במידה ומכל סיבה שלא קשורה לבחור השני שאת זה כדאי לנטרל (=את הסיבה), הקשר לא יצליח (מאחלת לכם שכן), אזי אפשר לנסות עם הבחור השני, אך מתוך מקום של פניות מלאה אליו.
לדעתי זה גם יביא אותך ליותר שלמות, שלווה ורגיעה.
מאחלת לך הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)