מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לקצת עידודהגר18/10/2014
היי השאלה שלי כללית אבל תשובה ממש תקל עליי. אני כמה חודשים לפני 30 וזה ממש ממש מתסכל! פוחדת פחד מוות מהגיל הזה גם כי חוויתי אובדן אז יש הרגשה שכאילו חיי מסתיימים ועמימות גבוהה לגבי עכשיו ולגבי העתיד. פתאום מתחילה לחשוב גם איך אראה וכל חשש נוסף שזה מביא איתו. בתקופה האחרונה אני חושבת המון על קשרים שהיו לי ועל מה יהיה ומפחדת להיות לבד. הייתי בקשר של 4.5 שנים ובשנה האחרונה היה ברור שיסתיים, הייתי גם באבל מבחינתי הוא לא תמך בי מבחינתו הוא דאג לישבנו. כבר יותר מחצי שנה שאין בינינו שום קשר, אפילו יש לו כבר מישהי חדשה. חשבתי שאני אמצא קודם ויש קצת כאב אולי כי זה לא סגור מבחינתי ואולי כי יש אכזבה בהרגשה שוויתר עליי/ ניצל אותי/ לא דיבר אם כבר אני הורדתי את עצמי. מצד שני אולי אני נכנסת לתפקיד הקורבן, אשמח לעצה על לקבל תפקיד אחר. אני מרגישה מאוד לבד ושכולם מסביבי בזוגיות וכמובן שאני רואה רק את הטוב שלהם ואם יש רע זה צרות של עשירים. ברור שיש הרבה מחשבות גם שקשורות לאובדן (שגם כשאמצא מישהו הוא לא יהיה שם פיזית ללוות אותי).
אז אני בחשבון נפש שלא נגמר ומלחמות עם הערך העצמי שלי. אני רוצה מאוד להכיר אבל לא יוצא לי ולא ברור לי למה. באתרים או שלא קיבלתי מספיק פניות או שאף אחד לא לטעמי או לא בגיל. קשה במין היפה אנחנו צריכות לברור ולהם יש אופציות בשפע.
יצאתי לכמה דייטים עם בחור שממש רציתי ובסוף נעלם בגלל שאננות שלי או כנות גדולה מדי. בעבר גם לא זכיתי להרבה תשומי מהאקסים או בכלל. לא כל אחד נשאר ולא ידוע לי על משהו שבי אולי אני לא יודעת להחזיק אותם. חברות מספרות לי שהכירו את ההוא ושהאקס לא מרפה וכואב לי לשמוע. אני תוהה מה חסר לי ואיפה טעיתיולמה אני לבד וקשה לי להינות ממנו. אף אחד לא מעוניין בי לקשר? גם קשרים שאני רואה מסביב פתאום גורמים לי לקנא על איך שהוא רואה אותה ואם היא יותר יפה יותר חמודה. הכל מלחיץ יותר כי אני פוחדת פתאום להיות לבד כאילו התעוררתי לחיים עכשיו. קשה לצאת מהפסימיות כשהמציאות מאכזבת והחששות על העתיד עולים. אני לא רוצה להרגיש שאני חייבת עזרה ותלות מאיזה גוף כדי לצאת מזה. אבל מה לעשות איך משנים גישה אם באמת הכל בראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעורר תהליך שינוי ממקום זה
טלי צרקינסקי18/10/2014הגר שלום,
משבר ו"חשבון נפש" סביב ימי הולדת הם נפוצים מאד.
אותו מפגש עם עצמך, אותה בחינה של מה היה עד היום, מה היית רוצה בהמשך, החשש מה יהיה בהמשך, אם יהיה בהמשך, הם מחשבות ורגשות טבעיים שאנשים עוסקים בהם.
נוסף על כך, ימי הולדת עגולים יותר "מפגישים" אנשים עם המקומות האלו.
ציינת שעברת אובדן, לא ברור אם כוונתך לחבר שהקשר אתו הסתיים או שבנוסף מוות של אדם קרוב.
בכל אופן, חוויות אובדן הן בוודאי קשות ומפגישות את הנפש עם שאלות וחששות.
עם אבדנים מהעבר, חיבוטי נפש ועוד..
ממה שעולה אצלך את בתקופה כזו.
תקופה של חצי שנה פרידה לאחר ארבע וחצי שנות חברות היא לא הרבה זמן. זה מאד טבעי שלוקח זמן להתאושש, להתרפא, להרגיש מוכנה יותר לקשר אחר, לאחות את הפצעים.
אפילו אם חברך לשעבר המשיך הלאה, אין זה אומר שכל בני האדם עם אותו קצב בחיים או אם זה שהמשיך הלאה הוא יותר חזק/שווה/ראוי. לא.
אני קוראת מדברייך שאת קשובה לעצמך, את מודעת למה שמטריד אותך, לדימוי עצמי, לקנאה - חשוב מאד להיות מודע לעצמך, זה חלק ניכר מהדרך לפתרון בעיות.
קנאה היא רגש טבעי וחשוב לזכור שאצל אחרים לא מושלם. לכל אחד ההתמודדויות שלו.
מס' המלצות -
נסי לחשוב על דברים שעושים לך טוב. תחביבים, חוגים, האם יש קורסים, לימודים, סדנאות ועוד.. שיכולים לעניין אותך ואת יכולה גם להכיר דרכם חברות וחברים חדשים.
יש כיום כל מיני קבוצות/אירועים שניתן להשתייך ברשתות חברתיות כגון פייסבוק שאפשר להגדיל את מספר החברות/חברים ולצאת/להכיר (כוונתי גם לחברות שלא תרגישי שאת לבד).
משהו על עזרה בשיחות.. זו תקופה טובה להעניק לעצמך את זה.
ציינת שאת לא רוצה להיות תלויה בעזרה או באיזה גוף כדי לצאת מזה.
חשוב לי לציין ששיחות עם איש מקצוע אינה תלות.
את עוברת את התהליך עם איש המקצוע אך הוא עוזר לך להיות עצמאית יותר, לקבל כלים ותובנות, העצמה ולהגיע למקומות שיעזרו לך להתפתח בפרטמרים שונים בחיים.
כך שבסופו של תהליך, המטרה בטיפול היא בדיוק ההיפוך מתלות - היא לרכוש כלים, לנוע בחיים ובמערכות יחסים בצורה חופשיה, טובה, נינוחה וכך גם להרגיש עם עצמך, לעבד ב -"ע" את האבדנים שחווית ועוד.. בהתאם למה שעולה עם המטפל.
אני מאחלת לך הצלחה ובהחלט מאמינה בשינויים בכלל ומהמקומות של חיבוטי נפש בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)