מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה במסגרת הזוגיותמוטי19/10/2014
שלום,
אספר עליי בקצרה בכדי לבקש עזרה בהתאם..אני בן 23,עם בת זוג מזה שנתיים
הראשונה עימה החזקתי קשר רציני (הראושנםי היו לא יותר מחודש) ומגע פיזי..
הכרתי אותה הפוך מכל דמיון שדמיינתי בראש.לא אהבתי את המראה שלה,והייתי סקפטי משום שהיא הפוכה ממני באופי,ותמיד זכרתי את עצמי מחפש מישהי תואמת לאופי שלי וזה לא עבד
נתתי לזה צ'אנס ואכן האופי ההפוך עשה את שלו ונוצר קשר טוב והדוק,
לקראת אמצע הקשר אובחנתי כסובל ממחשבות טורדניות וחרדה ,בפועל זה מתבטא בחששות וספקות בלתי פוסקים בקשר לזוגיות ולטיב הקשר.אני אומנם איני יכול להצביע על משהו לקוי או סיבה להפרד אךכל ספק קטן מטלטל ותי מאוד וגורם לי לחשוב על פרידה,
כל בחורה שמושכת את העין,כלזוג שאני רואה ונראה שהם זוג טוב,
והכי קשה לי עם מראית העין ובחורות מסביבי.אחותה קטנה ממנה ,נראתי טוב ,מצחיקה ואקטיבית (די שונה ממנה) ואני נהנה מחברתה אך לא חש אליה רגשות אך עצם ההשוואה ביניהם גורמת לי למצוקה ולמחשבות שאני לא נאמן
אני יודע שסך כל הבעיה היא חרדות ומעט התלבטות מצידי,אך אני זועק לעזרה ראשונה לקשר כי אני לא רוצה להרוס אותו ייתכן ובעתיד יוכל להוביל לחתונה,
איך מתמודדים עם הספקות והפיתויים בחוץ? ברור לי שמעולם לא אבגוד ואפילו לא בשיחה עם בחורה אחרת אך המחשבה שאתחתן ואתחרט,או שאתחתן ואפנטז על אחרות כי לא טעמתי שום דבר אחר (גם מבחינה מינית) מביישת אותי מאוד,
אני חושב שבת הזוג שלי אדם טוב וראוי לכל מה שאני מעניק לה,ואנחנו נהנים ביחד אך לפעמים אני מוצא את עצמי משתדל לצאת איתה למקומות כמו סרטים ומסעדות בנוכחות עוד אנשים כי אני כל כך חרד מהאופציה שיהיה לנו משעמם ביציאה,אז אני חייב שיטעפו אותנו עוד אנשים מסביב
במצבי כל דבר קטן נראה לי סוף העולם,כל ויכוח קטן,כל יום לא מלהיט במיוחד או יום ללא זיקוקי אהבה נדמה לי כסוף לקשר ביננו ואני לא רוצה לעשות שום צעד שיהרוס את זה
הציעו לי את האופציה לבקש יחסים פתוחים אבל אני פשוט לא מסוגל אני אומנם סקרן להתנסות עם עוד נשים אך לא יכול לסבול את המחשבה שהיא תרגיש נבגדת ממני או יותר נורא שמישהו אחרת ייגע בה.בבקשה עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשבוה
מוטי19/10/2014אני חייב לציין גם שאני שואב את הפחד הזה מההורים שלי,הזוגיות שלהם נוראית לטעמי ואני מסתכל לפעמים לע אבא שלי ומדמיין אותי במקומו ופשוט מרגיש מת בפנים מרוב כאב,מדמיין אותי חי זוגיות מתה בלי קירבה בלי חום ואפילו עם עוינות ,מילדות אני זוכר את תא המשפחה שלנו מקולקל ובמיוחד את ההורים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר המלצות
טלי צרקינסקי19/10/2014מוטי שלום,
אני עונה לך לאחר קריאת שתי ההודעות שלך.
מחשבות טורדניות מאופיינות במחשבות שמטרידות כמו מעין "לופ" והאדם מודע לכך שהן (המחשבות) אינן רציונליות. אך הן מטרידות..
מה שקורה אצלך, מה שאתה מיטיב לתאר, שהמחשבות הן סביב מה יקרה אם תבגוד, אם תיקלע לסיטואציה שמאד קשה בחיים להימנע ממנה כגון מפגש עם זוגות נוספים, בין אם במכוון או באופן ארעי, דבר שמוביל אותך להימנעות מתוך אותה חרדה, אותה הימנעות היא על מנת למנוע את המחשבה הטורדנית ("מה יקרה אם אבגוד" "אם מישהי תמצא חן בעיני" ועוד..) כאשר אתה יודע שאתה לא מתכוון לבגוד ולמעשה החרדה היא זו ש"מדברת", המחשבה הטורדנית היא ש"מדברת". זה בגדול המנגנון.
הטיפול הטוב ביותר למצבים של מחשבות טורדניות אשר עשויות להוביל להתנהגות נמנעת או מבטלת, הוא ה- CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי) כאשר מטרת הטיפול היא מספר דברים, עבודה על מחשבות אוטומטיות וסכמות מחשבתיות, חשיפה לסיטואציות שמעוררות חרדה ומחשבות טורדניות (דוגמא לחשיפה יכולה להיות לצאת למקום שיש בחורות ולראות שאת לא בוגד ואתה לא "משתגע" מהחרדה) כל זאת תוך תרגול של טכניקות הרפיה ועוד.. יש הרבה מטפלים ומטפלות בשיטה זו ויש שמטפלים בשיטה המשלבת שיטה זו.
זו המלצה אחת שהייתי מציעה לך לבדוק שיכולה מאד לעזור לך להשתחרר.
הייתי ממליצה לך בטיפול לבדוק מה קשור למחשבות הטורדניות ומה באמת קשור באם יש דברים שמפריעים לך/שהיית רוצה לשפר בזוגיות (לעשות הפרדה בין זה לבין זה שלא כל דבר "תאשים" את המחשבה).
לגבי יחסים פתוחים, לא ממליצה. מדוע? לא רק שיחסים פתוחים לדעתי לא תפתור את הבעיה, אלא לדעתי רק תזין אותה יותר.
יחסים פתוחים תחשוף אותך למערכת מחשבות טורדניות רבה יותר ממה שיש לך היום. לדוגמא, תתחיל לחשוב לאן חברתך הולכת, עם מי היא הולכת, מתי היא חוזרת, עם מי אתה תלך, תחושות אשמה שיש לך על שאתה "אולי תבגוד" יהיו יותר קונקרטיות במערכת יחסים פתוחה..
מחשבות טורדניות כדאי לפתור מהשורש, לא לנסות לעקוף אותן ע"י פתרון שיכול להיות לא טוב לזוגיות וגם להזין את מחשבותייך עוד יותר.
מאחלת לך בהצלחה, בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,המשך קצר
מוטי19/10/2014אני מטופל בקשר למחשבות אך מעבר לכך ישנו קשר שכרגע לפעמים לא ברור לי מה קורה.אחת מהבעיות החרדה של היא חשיבה של שחור ולבן.שהדברים חייבים להיות מוחלטים משמע או אהבה מטורפת ופרפרים יום יום או פרידה.ברור לי שכל קשר לא נשאר זוהר כמו שהוא מעבר לשנה הראשונה ,ואהבה היא בעצם מעבר לזה ואני בהחלט רואה את ז עלינו
אני לא יכול להגד שאני מתלהב כמו בהתחלה,אך מאוד אכפת לי מבת הזוג שלי,אני רואה בה אדם מדהים ומשתדל להגשים לה כל חלום
אך הספק והחיפוש אחר תקלות ביננו לפעמים גורמים לי לחשוב שאולי באמת הקשר שגוי ככה שאני לא שם לב וממשיך על טייס אוטומי
אני יכול לראות זוגות שיוצאים למסיבות ומעודנים ולקנות בהם שאנחנו לא מתנהגים כמוהם,כשבכלל אני לא אוהב מסיבות רועשות ולא בת הזוג שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על העומס אבל עוד משהו
מוטי19/10/2014הכי קשה לי זה שאיני מבין מה אני מרגיש בכלל.
אני מדמיין אי\שהי תמונה של זוגיות בראש של בת זוג שתהיה דומה לי ואומנם בדמיון בראש זה נראה טוב אך בפועל זה מעולם לא הסתדר
קשה לי עוד יותר עם הפסיכולוגית שטוענת שהקשר הזה ייגמר כי ממיל אני צעיר וססטיסטית הקשרים האלה מתחלפים לפני חתונה
אומנם אני לא יכול להיות בטוח שנתחתן או שנפרד אבל זה כל כך מציק לי
המחשבה שהקשר ייגמר לפעמים גורמת לי לרצות לגמור אותו כאן ועכשיו ,הלחץ הזה מסביבו מעלה בי תהיות אולי בכלל אני רוצה להפרד וכל כך מפחד להודות בזה שאני נעזר בטיפול פסיכולוגי
זה כל כך מטלטל שאין לי משהו רע להעלות אך מצד שני אני לא חש באיזשהו פרץ רגשות שישאיר אותי בתוך הקשר
אני לא רוצה להתנהג כמו ילד שקופץ מצעצוע לצועוע (שכך באמת הייתי ,מפונק שמקבל הכל ובסוף זורק) ולמצוא מישהי חדשה רק בשביל להנות שוב מההתרגשות ההתחלתית
אני רוצה לשמור על מה שיש לי וכל כך קשה לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדברייך
טלי צרקינסקי20/10/2014מוטי שלום,
מגיבה לאחר קריאת שתי ההודעות שלך.
אתה מעלה חששות רבים ומחשבות שמטרידות אותך שנוגעות גם מעשיית טעויות, שלמען האמת, לא ניתן להימנע בחיים מעשיית טעויות. אך כשיש מחשבות טורדניות החשש מטעויות עשוי לתפוס יותר מקום.
כמו שאתה מתאר, אתה מבין שהחיים הם טווח של גווני אפור, הם לא "שחור ולבן".
וכבני אדם, מרגישים מגוון רחב של רגשות, בהן התרגשות, חששות ועוד רבים.. לעיתים אף רגשות שסותרים אחד את השני).
לגבי מה שזוגות אחרים אוהבים לעשות/לבלות. לכל זוג העדפות/רצונות משלהם ואם אינכם אוהבים בילוי במסיבות זה בסדר גמור, הזוגיות שלכם לא פחות טובה..
לא ברור לי למה התכוונה הפסיכולוגית באמירתה שהקשר ביניכם יגמר בגלל סטטיסטיקה של קשרים לפני נישואין..
החוויה שלך של אולי לנטוש על מנת להימנע מנטישה מוכרת במצבים של חרדה מנטישה. במצב כזה אתה למעשה שולט בתהליך וקובע ולא נכפית עליך פרידה/"נטישה".
ממה שאתה מעלה את משקיע אנרגיות רבות מאד בכל הנושא של הקשר, מה צריך להיות, מה קורה אצל אחרים. זה טבעי במידה מסוימת, אך לא אמור להשפיע ולנהל לך את החיים.
המלצתי להמשיך את הטיפול, לבקש מהמטפלת לשלב התערבויות מטכניקת של CBT - טיפול התנהגותי קוגניטיבי על מנת להרגיש יותר שליו, רגוע ושתגיע למקום מספיק בטוח בהחלטות שלך (לא מושלם כי לא לזה אנו מצפים) וכן יש מקום לבחון עד כמה דפוסים של הזוגיות מהבית השפיעו עליך (אלו דברים לשיחה במסגרת טיפול).
כיום ניכר שאין את הביטחון הזה ואתה מסתובב עם "לופ" מחשבתי שלא נותן מנוח.
המטרה כרגע היא להגיע למקום יותר שליו ואף לא הייתי מחליטה כרגע החלטה על שינוי בקשר לכאן או לכאן (החלטה גדולה), עד שאתה לא תרגיש די שלם עם עצמך בפרמטרים שעלו ופחות טרוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)