מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עישון בן זוגגילי21/10/2014
שלום,
מכירה את בעלי מס' שנים ונשואים כשנה. כשהכרנו הוא עישן, לי זה מאוד הפריע והוא עשה מאמצים ונגמל לשנתיים. לאחר. כן חזר לעשן סיגריות ודברים נוספים (ג'וינטים וכו'). מאז ומתמיד אני מנסה לשכנע אותו להפסיק, הוא מבין שזה לא בריא אך לא עושה שום צעד להפסיק. גיליתי לאחרונה שאני בהריון וזה רק מחזק את העובדה שהוא חייב להפסיק, מאוד קשה לי עם בן זוג מעשן ואני גם לא רוצה שיהיה אב מעשן וכמובן ששיתפתי אותו בתחושות שלי. בימים האחרונים הצבתי לו סוג של אולטימטום-אני או העישון. הוא בוחר בי וחמש דק לאחר מכן מעשן.
מה עוד אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שמעשן
טלי צרקינסקי22/10/2014גילי שלום,
בהחלט נראה שהוא בוחר בך מחד, מאידך כנראה קשה לו להפסיק לעשן.
התחלת עישון הג'וינטים בנוסף, לא מקל על הנושא כיוון שלג'וינט (מריחואנה) השפעות נוספות מאשר לסיגריה רגילה שגם אותה כמובן כדאי לא לעשן - למען בריאותו ובריאות כל המשפחה.
עצם זה שהצליח שנתיים לא לעשן, מראה על מסוגלות. שנתיים זה זמן יפה ללא סיגריות.
הייתי מדברת אתו שוב. יתכן שחזר לעשן בגלל מתח רגשי (מתח רגשי הוא טבעי בתקופות חיים שונות ובעיקר בתקופות של שינויים).
הייתי בודקת אתו האם הוא זקוק לעזרה חיצונית על מנת להפסיק לעשן? (עד כמה שידוע לי יש סדנאות/רופאים/מכונים שעוסקים בגמילה מסיגריות ומעודדת אותו שזו לא חולשה, שזה לא פשוט, וזה בסוף יביא אותו למטרה טובה).
ובוודאי לומר לו כמו שאת אומרת, שזה נושא שאת מתקשה עד מאד להתמודד אתו וזו משימה שהוא יצטרך לעבור ואת תהיי שם כתף תומכת בהפסקה הזו (=זו אמירה מאד מעודדת שאת מבינה אותו, לצד הקושי שלך אך זו בקשתך.. הוא לא ירגיש לבד)
ולראות מה קורה משם.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)