חתן עקשן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חתן עקשן
    סמדר
    23/10/2014

הבת שלי נשואה 3 שנים יש לה 2 תינוקות. היא ובעלה מסתדרים לא הכי טוב,אבל יחסית בסדר. יש המון ויכוחים על כל דבר. הוא טיפוס מאוד עקשן. הבעיה היא שהוא מנסה בכל דרך להרחיק אותה מהמשפחה. והיא מודעת לזה, היא אומרת במפורש שהוא מקנא שאני ואחותה בקשר איתה.{אני אלמנה יחסית צעירה.} עלי לציין כשהם באים לביקור הם מקבלים יחס מעולה. מה שקורה עכשיו, הוא החליט,שאלי הם לא יבואו לביקור וגם לי אין מה להגיע. אבל להורים שלו כן!!! אני ממש עצובה בוכה כל הזמן, מתגעגעת לנכדים. שואלת את הבת שלי מדוע? ואיך היא מסכימה לזה! היא סיפרה שהוא מוכן שהיא תבוא לשישי שבת עם הילדים,והוא לא,וכמובן שגם לי אין מה לחפש שם. הוא סובל מאפילפסיה קלה,ומקבל טיפול.האם יש קשר למצב הנפשי שלו. תודה לכם אם תוכלו לעזור לי. אני ממש מיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתן עקשן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר המלצות

טלי צרקינסקי
    24/10/2014

סמדר שלום,

אני מבינה את הכאב שלך.

ביתך היא אדם מאד יקר לך ואת בוודאי רוצה את טובתה.

בדרך כלל דפוס התנהגות של קנאה, הצרת צעדים והרחקת בת/בן הזוג ממשפחה ואחרים.. אכן נובעת מקנאה, חוסר ביטחון עצמי ובוודאי לא ממקום שאדם בטוח בעצמו.

לשאלתך, האפילפסיה שלו לא אמורה להיות קשורה להתנהגות זו. באם יש לו מצב נפשי כזה או אחר. לא ברור לי, סיכוי רב שאילו קווי אופי והגנה.

לא ברור מהם הדפוסים של הקשרים במשפחה שלו.

לשנות את הזוגיות ואת הדפוסים בקשר לא ניתן (אלא אם הם יחליטו שיש בעיה שהם רוצים לטפל בה ולפנות לטיפול זוגי). אך התנאי הוא שהם רוצים. לחץ חיצוני לא יעזור במקרה הזה ועם כל הכאב שיש בכך, התערבות לא תועיל.

מה שכן יש לך השפעה היא על עצמך. איך את מקבלת את הדברים, מה את יכולה לעשות מבחינתך, על מה לך יש שליטה ואציג לך מספר אפשרויות לפעולה.

מצבים בחיים שאין לנו שליטה עליהם ואנו רואים שאדם יקר לנו טועה, עלולים מאד להכאיב ולהביא למקום של חוסר אונים, חשוב לקבל את ההרגשה הזו ללא שיפוטיות, מאידך, ללמוד איך ניתן להפריד בין איפה יש יכולת השפעה ואיפה אין (איפה ביתך היא "ילדה גדולה" ואחראית על בחירות שלה, אף אם הן לא טובות עבורה ותצטרך לעבור מסע מסוים על מנת להבין מה נכון לה ומה לא נכון לה, אך זה המסע שלה ואיפה את כאימא שלה, יכולה לעזור לה (עד הגבול שאת יכולה).

כאן לדעתי נפגשים עם נקודת הכאב שבאמת אין שליטה על הכל.

מספר המלצות:

נראה שביתך מודעת למה שמתרחש אך מסיבות שונות היא כרגע לא שמה גבול ברור לבעל ש- עד כאן. אי אפשר להחליט עבורה לאן ללכת.

מה שאת יכולה לעשות הוא כמובן להזמין אליך. אם הוא לא מגיע, זו בחירתו. לקבל את ביתך ואת הנכדים שלך ולשמור איתם על קשר כמה שיותר טוב.

להראות שדלתך פתוחה, את שם.

משהו נוסף, להתמודד לבד זה לא פשוט. ציינת שהתאלמנת לא מזמן. התאלמנות הוא מצב חדש מאד לא פשוט, זהו עיבוד אבל.

טבעי מאד שגם מצב זה משפיע על כלל התחושות שלך כלל ובנושא של ביתך בפרט.

אני מאד ממליצה לך לקבל תמיכה גם בתחום הזה. יש היום קבוצות תמיכה בנושאים שונים של החיים וביניהם גם קבוצות לנשים שהתאלמנו. חשוב לי לציין שבקבוצות תמיכה לא מדברים רק על הנושא שלשמו מתכנסים, אלא על התמודדויות שונות בחיים, איך מתחילים שוב, משמעויות ועוד..

אני מאמינה שמשהו כזה יכול לעזור לך במספר מישורים. גם בנושא ההתאלמנות וגם בנושא ההתמודדות המשפחתית ובבניית הנפרדות העצמית שלך.

הייתי בוחנת עם עצמך מה עושה לך טוב היום? האם זה להצטרף לטיולים, האם יש חוגים מעניינים, קורס מעניין ללמוד שגם יהווה עבורך הנאה וגם מקום להכיר אנשים מעניינים וחברה חדשה (= הרחבת מעגלי היכרות).

אם אסכם,

אין שליטה על הכל, את יכולה מצדך לשמר קשר טוב ולעשות כמיטב יכולתך, לפנות לתהליכים לחזק את עצמך ולעבור תהליך טוב כמו בקבוצה שיעזור לך להתמודד עם כל מה שהעלית.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סמדר
    24/10/2014

תודה, מקווה שאם הזמן הבת שלי תבין מה קורה.שבת שלום ובשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו