מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתחיליםהילה26/10/2014
ערב טוב
אני נשואה+1 כבר מעל 5 שנים והנישואים הם מלחמה אחת גדולה, בעל צועק משפיל מקלל מאיים מזלזל החיים איתו לפי המצברוח שלו וכל מילה מיותרת יכולה לגרום אש, אני סובלת מהבנאדם כבר למעלה מ5 שנים הוא המפרנס היחידי וכשמשהו לא לרוחו הוא מחליט להטיל עונש ולאיים עם הכספ וכשמסתדרים ומשלימים הוא מתנצל ומפנק בבגדים ובקניות ואני כמובן נסחפת ולכן נמצאת עם ארון מלא בגדים (עם טיקטים חדשים!) ולב שבור! קשה לי להתחבר אליו כבר ונוצר ריחוק מהצד שלי, לא אגיד שנאה אלא יותר פחד ואין אהבה! פשוט אין! אני נמצאת כמו זומבי בבית ומתפקדת כמו רובוט, אני לא עובדת ואין לי הכנסה ולכן האיומים על כספ מקבלים משמעות! כשאני רוצה לעזוב אין לי לאן ואין לי איך וגם אין לי יכולת כלכלית להתקיים לבד ולו יום אחד! ולכן האיומים שלו מאוד משמעותיים מבחינתי והפחד מלעשות צעד כזה משתק אותי! הודעתי לו שאם האיומים על הכספ יחזרו הוא לא יראה אותי ואת הילד יותר והוא החל לאיים באיום חדש שאם אעשה צעד כזה לא אראה לא כספ ולא את הילד והוא ידאג שחיי יהיו שחורים
הגעתי למצב של קריסה ופוניתי באמבולנס לביה׳ח עקב כאבי ראש סחרחורות והקאות שלאחר בדיקות הוחלט שמדובר בלחץ נפשי כנראה
אני נורא דואגת לגבי מה שעובר עלי והוא מבחינתו לא קרה דבר וממשיך בהתנהגות החייתית הזאת בשגרה בטונים גבוהים יותר ולא חושש שאקרוס שוב
אני מאוד רוצה לעזוב (לא לבד כמובן אלא עם הילד) ולא יודעת לאן ואיך מתחילים? מאוד רוצה להיות רחוקה ממנו ולנסות לבנות חיים אך לא יודעת ופוחדת מאוד לעשות צעד ומבחינתו זה יהיה לפתוח מלחמה וזה באמת יהיה הסופ שלי, מה את מציעה לי לעשות!!!?? אודה לך מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל עזרה - לא להישאר עם זה לבד
טלי צרקינסקי27/10/2014הילה שלום,
את מתארת מצב מאד מורכב ומאד טעון רגשית.
הקשר עם הבעל מאד בעייתי ומאד לא בריא, הוא מפעיל מולך אלימות מילולית וכלכלית (לאלימות מספר היבטים: פיזית, מילולית, הצרת צעדים כלכליים ועוד..)
וברור גם לך שהפיצוי שמגיע אחרי זה, לא מרפא את הכאב, גם לא בדמוי בגדים יפים שתלויים בארון, כי הם לא יפתרו את בעיית השורש.. והמצב יחזור על עצמו...
לדעתי את זקוקה לליווי בזמן הזה ע"י אנשי מקצוע ולא להיות לבדך עם הפחדים/החששות/הלבטים...
הגוף שלך כבר "מדבר" את הנפש וזה מה שקרה כאשר פונית באמבולנס לבית החולים.
אחד הדברים החשובים של יציאה ממעגל זה היא היציאה מהתלות בו והתחזקות שלך בפרמטרים שונים של החיים.
בשלב הזה הייתי מציעה לך לפנות לאנשי מקצוע:
ראשית, למטפל/ת (עובד/ת סוציאלי/ת, פסיכולוג/ית, פסיכותרפיסט/ית)..
יש מקומות שונים בהם ניתן לקבל טיפול רגשי ללא עלות/בעלות מופחתת.
טיפול רגשי הוא משהו מאד מקובל היום ואנשים רבים נעזרים החל ממצבי משבר ועד לעזרה עצמית לעבור תהליכים שונים בחיים, להתחזקות (כל אדם עפ"י מטרותיו).
מקומות שאת יכולה לפנות הם:
הלשכה לשירותי חברתיים במקום מגורייך, יש במספר לשכות תחנה ליעוץ זוגי ומשפחתי שאת יכולה לפנות ולשתף ולעבור שם תהליך של ליווי במה שאת חווה.
(במקום כזה יש עלות, אך היא מסובסדת).
לבדוק אופציות נוספות להיפגש בלשכה לשירותים חברתיים
תחנה לבריאות הנפש - פתוח ומיועד לכלל האוכלוסייה (לא רק לאנשים המתמודדים עם בעיה או מחלה נפשית). הייתי בודקת אפשרות זו באזור מגורייך.
קופ"ח בביטוחים שהם מעל לבסיס יש אפשרות לקבל טיפול בעלות מסובסדת.
בכל מקום שתקבלי בו טיפול יש סודיות על הטיפול שלך ותוכלי לעבור שם איזה תהליך וליווי שיעזור לך לקבל כלים לגבי המשך (יש כאן מספר מישורים: בחינת הדפוסים שהביאו אותך לקשר הזה, איך לרכוש תעסוקה/מקצוע, עבודה בטיפול על נושא התלות וליווי בכל התהליך בכלל...)
בנוסף - ניתן לפנות ליעוץ משפטי ללא עלות. ניתן לבדוק באינטרנט, יש מקומות המעניקים יעוץ משפטי (את זקוקה לעו"ד בדיני משפחה).
חשוב לשמור על הבן שלכם ולא להפוך אותו לחלק מהמאבק שקורה לכם.
הוא זקוק לכם ואתם לו.
משפחה וחברות? הייתי מגייסת את המשפחה ומשתפת שאת בתקופה שאת זקוקה לעזרה. האם הם יודעים מה את עוברת, האם הם יכולים לתמוך בתקופה זו, תמיכה רגשית, כלכלית, כל דבר יכול לעזור. אל תתביישי לבקש עזרה.
בקשת עזרה היא לא חולשה. להיפך
אל תישארי לבד עם הדברים, לכי לקבל כל עזרה אפשרית על מנת להתחזק ולבנות משהו בריא יותר בעולמך.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)