מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כל הזמן לבדאירית31/10/2014
אני לגמרי במשבר. בת 25, יפה ומחוזרת, בעלת תואר, באה מבית טוב, חכמה... אבל לבד. הכי לבד בעולם. יצאתי למיליון דייטים, הכרתי גברים מכל הסוגים, אני מחוזרת 24/7 ועדיין לבד. מה שקורה זה שאת הגברים הטובים שיש להם הכל ומציעים לי עולם ומלואו אני לא רוצה כי מהר מאוד אני לוקחת אותם כמובן מאליהם וכך פיספסתי בערך 30 בני זוג פוטנציאליים שיכולתי היום להיות נשואה ולחיות כמו מלכה. מעטים הגברים בחיי שיצאתי איתם ורציתי אותם באמת וכאן הבעיה וזה תסריט שחוזר על עצמו כל פעם שוב ושוב. מתחילים לצאת, יש מצב שבהתחלה אני לא מעוניינת אבל אז מתפתח איזשהו עניין (לרוב זה קורה כשהם מתאחקין ממני או מאבדים עניין), מתחיל משהו מאוד מאוד יפה, אני נקשרת ומתאהבת תוך ימים ספורים, אני כמובן לא מראה את זה ומשחקת אותה קשה כי האגו שלי בשמיים ואז פתאום זה מתחיל לדעוך!! אין לי מושג למה אבל פתאום הם תופסים מרחק, לוקחים כמה צעדים אחורה או נהיים קרים ואני מפתחת אובססיה ומוצאת את עצמי שבורת לב שוב ושוב עד סף שיגעון. אני לא מבינה למה זה קורה שעד שאני רוצה מישהו זה תמיד נהרס??? וכל הטובים שאני לא רוצה מציעים לי עןלם ומלואו אבל זה לא מעניין אותי? מה לא בסדר אצלי? אני תמיד משחקת אותה קשה ככה שלא נראה לי שהם נבהלים או שאני גורמת להם לברוח אז למה תמיד כשמשהו טוב מתחיל הם תופסים צעד אחורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לעבור תהליך לבנית קשר בריא
טלי צרקינסקי01/11/2014אירית שלום,
את מעלה דפוס התנהגותי אצלך שניתן לטפל בו.
נראה שאת מודעת אליו ברמה השכלית ("מהראש") אך לא לגמרי מהרמה הרגשית שמשם אפשר לעשות את השינוי שעשוי להביא אותך ליצור קשרים בריאים עם המין השני.
מה שקורה היום שאת רוצה את אילו שלא ניתנים להשגה ואת יוצרת אף את המצב הזה ע"י ההתנהגות שלך (אני מציינת זאת על מנת להאיר בפנייך ולשקף, לא על מנת לשפוט). הדפוסים לא ברורים וכדאי מאד לברר אותם עם איש מקצוע.
מספר השארות: יתכן ומי שמעוניין בך מעלה בך מחשבות כגון: האם זה אמיתי? האם אני ראויה לזה", יתכן ויש חשש מקשר אמיתי (במודע או לא במודע ולכן עולים דפוסי ההתנהגות.
"האגו שלי בשמיים" כמו מה שאת מעלה, מה שבדרך כלל לא מציין באמת אגו בשמיים, אם כי רצון להחצין אגן כזה ומתיישב על אגו פגוע, שווה לבדוק מה באמת מסתתר מאחורי אגו כזה והאם הוא לא מסתיר חרדות, כאב, חששות ועוד (שזה טבעי וזה בסדר ואם מטפלים בזה אפשר מאד להתפתח ולהגיע למקומות יפים בחיים).
גבר שרואה זאת, עלול לקחת מרחק כי הוא יכול לחוות דחייה, סוג של משחק, אי בהירות לגבי מה שקורה בקשר וימשיך לחפש את הקשר הבא, כך שאת משיגה את המטרה ההפוכה. ואז המצב הופך לדפוס אובססיבי אצלך שלא ברור למה הוא הלך ואת חייבת להשיג אותו בחזרה - בקיצור, לא בריא.
ועם גברים שרוצים אותך, אולי זה נראה לך קל מידי ואת מוותרת מראש.
המלצתי החמה. פרגני לעצמך שיחות עם איש מקצוע. את בגיל שלהרבה מאד אנשים יש סוגיות התמודדות כגון: לימודים, עבודה, קריירה, זוגיות ועוד, בכל מיני תחומי חיים ואת יכולה לבדוק את כל מה שהעלית כאן בטיפול ולראות על מה "מתיישבים" דפוסים אילו, ללמוד אותם ולבנות לך דפוסים בריאים עם פחות הגנות והם יביאו אותך בעתיד לקשר בריא יותר ולפחות תחושת בדידות
מיותר לציין שתהליך כזה, יחזק אותך בשאר תחומי החיים שלך ועשוי לבנות את כוחותייך.
מאחלת לך הצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת בטחון עצמי
חיבורים05/11/2014היי,
ישנם דרכי טיפול היכולים לעזור לך למצוא קשר לטווח הארוך, והייתי ממליצה לך לקרוא על השיטות השונות.
למשל טיפול CBT. זהו טיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר המתמקד בהווה, ב”כאן ועכשיו”. במהלך הטיפול מתמקדים בדפוסי חשיבה שליליים ובהתנהגות בעייתית שגורמים להפרעות רגשיות- מנטרלים אותם ומפתחים דפוסים חדשים וחיוביים באמצעות תרגול מטלות טיפוליות.
צוות מכון חיבורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמרו לה
הדר06/11/2014שהיא לא מראה עניין אז אין להם למה להמשיך ולרצות ואוטומטית יורדת להם ההתלהבות כי אין שיתוף פעולה הם מבינים שהיא לא מעוניינת גם ליזה קרה צרות של עשירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)