קשר בעייתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר בעייתי
    עירית
    03/11/2014

שלום,אני גרושה טרייה והתחלתי לא מזמן להכיר אנשים חדשים לקשר,צאתי כמה פעמים עם מישהו שנראה היה שיש לנו הרבה דברים משותפים ואנו מאוד מעריכים אחד את השני,מהר מאוד התברר שאיננו מתאימים לקשר זוגי,שנינו דיין לא מוכנים,סוחבים טראומות מהעבר ולא באמת נפתחים,או שאין מספיק כימיה,הייתי בהתלבטויות אבל המשכתי את הקשר,הרגשתי שהוא מהסס ואפילו דוחה אותי,התרחקתי כי היה לי בעבר קשר מרעיל ולפי ניסיוני השיחות לא עוזרות כאן והפיתרון היחיד הוא להתנתק,הוא יצר קשר ואמר שהוא זה שהרגיש דחוי,והטיח בי האשמות שווא,בסוף הבהיר שאינו באמת כועס וגם אם אבחר לא להיות בקשר,ישמח שנישאר חברים כי הוא מחבב אותי,אבל השיחה הייתה קשה,לכן עד עכשיו לא יצרתי איתו קשר,הרגשתי שזה לא עושה לי טוב,אבל באמת הייתי רוצה שנישאר חברים כי יש בינינו חיבה הדדית,אני יודעת שהשאלה נשמעת קצת נאיבית,אבל האם לדעתכם זה אפשרי להיות בקשר לא קרוב מדי ולא מזיק? האם כדאי ליצור איתו קשר ולהישאר חברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בעייתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות לאחר סיום קשר רומנטי

עדי בדיחי
    03/11/2014

שלום עירית,

נראה נכון לא להמשיך קשר כשהתברר כשאת (והוא) לא בשלים לכך, ולהערכתי זאת הנקודה המשמעותית. כלומר, לחשוב על עבודה עצמית ברמה האישית- איך את מביאה את עצמך למקום יותר בשל, אחראי, מוכן לעשות שינוי ולבסוף גם להגיע לתהליך זוגי כשאת באמת מוכנה אליו. אין ספק שזוגיות יכולה לעורר "שדים" מקשרים קודמים, אך צריך לזכור שכל זוגיות היא שונה, ואנחנו אחראיים על המקומות שלנו ועל מה שאנחנו מביאים לזוגיות הזאת, על כל המשתמע. ולכן.. חשוב שתעוררי לעצמך את הנקודות שעליהן יש לעבוד, אותן טראומות, מה גורם לך להיסגר וכו'. ובהחלט לעבוד על זה, לבד, בסגנה או בסיוע יותר אישי.

לגבי שאלתך- האם להמשיך קשר שהתחיל כרומנטי, לקשר על בסיס חברות. אני לא נוטה להאמין שקשר כזה אכן ימשיך על אש קטנה וללא משיכה של אחד הצדדים לכיוון רומנטי, גם לא במודע. כלומר, העובדה שהקשר היה בעבר תחת סטטוס אחר היא לא נקודת פתיחה טובה לידידות "טהורה". להערכתי.

עם זאת אני בטוחה שיש הרבה חברויות שכן קיימות למרות רקע כזה. אך ממה שאת כותבת ומה שאני מרגישה מתוך הדברים שלך, נראה כי את בתקופה די רגישה, וחד משמעית הקשר איתו והקירבה אל אותו איש לא עשו לך טוב, ולכן חשוב להתקרב לאנשים עם "אנרגיות" שנכונות לך, בכל הרמות.

בברכת הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו