איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש??
    רשל
    12/11/2014

שלום,
    מעט רקע על עצמי: אני בת 24 התגרשתי לפני שנה וחצי מנישואים שנמשכו 4 חודשים ללא ילדים. לפני 8 חודשים הכרתי בן זוג מדהים, עברנו לגור ביחד ולפני חודש הוא הציע לי נישואים. אנחנו מאוהבים בטירוף, שנינו מרגישים שזה זיווג משמים ונועדנו להיות יחד. בנוסף, גם הוא היה נשוי והתגרש אחרי שנה ללא ילדים. יחד עם זאת, ומקצב ההתפתחות בזוגיות, לאחרונה, עולות לי כל מיני מחשבות מטרידות שאני לא מצליחה להוציא מהראש. אני מאוד מאמינה בפתיחות ואמת ובאופן כללי אני בנאדם שמתקשה לשקר. אבל אני מסתירה ממנו משהו וזה גורם לי להרגיש רע עם עצמי כי אני יודעת שהוא מספר לי הכל ומאמין בלב שלם במערכת יחסים שמבוססת על אמת, בלי הסתרות. יש משהו שמטריד אותי מידי יום, אני מסתירה ממנו עם כמה אנשים שכבתי. יצא לנו לריב בנושא מכיוון שבמקרה הוא מכיר מישהו ששכבתי איתו חד פעמי ושיקרתי לו שלא שכבנו - קצת רבנו אבל בסוף הסתדר. אני מרגישה רע עם העובדה שאני מסתירה ממנו, אך מצד שני אני לא רוצה שהוא יידע כי אני מתביישת ומעדיפה לשכוח מספר טעויות מהעבר.. הוא יודע רק על 2 ששכבתי איתם מאז הגירושים ויש עוד 3 שהוא לא יודע עליהם. אני פוחדת שהוא יגלה את זה כמו שהוא גילה על ההוא במקרה... אני לא רוצה שניפרד בחיים ואני אוהבת אותו מאוד! מה לעשות?? איך להוציא את המחשבות האלה מהראש? אני כל הזמן חושבת על מה יקרה אם הוא יגלה על עוד אחד מהם.. אני לא רוצה לספר לו אבל המחשבות מטרידות אותי... בבקשה זקוקה לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דברים יבואו בעיתויים

טלי צרקינסקי
    12/11/2014

רשל שלום,

מהדברים שאת מעלה כאן עולות בעיני שתי דילמות שאת עוסקת בהן:

האחת, היא עד כמה את מרגישה מספיק שלמה עם עצמך הן בחוויה של מכלול התנסויות שלך (במיוחד במה שאת מציגה כאן זה ההיבט של הניסיון המיני לפני הקשר אתו) ובכלל מה שמגדיר אותך.

השנייה, מה לשתף, עד כמה לשתף, האם כל דבר בחיים צריך לחלוק עם בן הזוג והעיסוק בפחד לא לשקר ולהיות אמתית. אנסה לפתח מעט את שתי הסוגיות האלו.

אתחיל דווקא בשנייה, אני חושבת שהרצון לאמת בקשר הוא חשוב. יש כאן שאלה מה הגבול של אמת ועד כמה אם את לא מוסרת כל אינפורמציה בקשר זה נקרא דווקא "שקר". נניח אם קיימת יחסי מין עם חמישה גברים וסיפרת על שניים-שלושה האם יש שקר שהוא כל כך גדול ושהוא עלול להשפיע על מערכת היחסים ביניכם?
    אני בהחלט לא תומכת בלשקר לבן הזוג, אך לא להיכנס לפרטי פרטים על דברים שאינם רלוונטיים לקשר ואין בהם כדי לפגוע בקשר אינם בהכרח שקר.

דברים שיכולים להשפיע על קשר - התמודדות עם מחלה כלשהי (כולל מחלת מין), רגשות ודברים שקשורים בקשר הזוגי, מצבים שקשורים לתעסוקה ועוד.. קשורים מאד לקשר שלכם.

מעלה משהו שמחבר בין שתי הנקודות. משהו שמטריד אותך בתוך הזוגיות ושאת מרגישה שאת רוצה לשתף, חשוב לבדוק מדוע.

חשוב שלא תלכי כל הזמן עם ההרגשה של האשמה הגדולה, שאת מסתירה ממנו דברים גדולים, שאת מרגישה שעשית טעויות... בשביל להפחית את המחשבות האלו
    ראשית חשוב שאת עצמך תרגישי מספיק בסדר עם עצמך שאת התנסית ויתכן וההתנסויות האלו הם מה שאפשרו לך להגיע לקשר הנוכחי.

גם אם יש דברים שלא היית עושה בדיעבד (חוויה אישית) - בסדר.

אני חושבת ומאמינה שלכל אדם יש כאילו..

באשר לקשר עם בן הזוג הייתי פותחת אתו את הדברים באופן כללי, איך אתם מרגישים עם המיניות שלכם, עם המרחב המיני, זה שכולל גם שיחות על מין, על העבר המיני של כל אחד, איך זה בשבילו לדבר על הדברים האלו?

האם בחוויה שלו החשש הוא שיהיה לכם חבר קרוב משותף שלך ולו היה עבר מיני, בכלל מה מעלה חרדה? מחזירה מאד את החיבור שלכם ביחד לקשר

הייתי בהחלט בונה קרקע טובה של הדדיות, כנות, תקשורת טובה שהיא מאד חשובה ותלווה אתכם לאורך הזוגיות שלכם.

את יכולה להחליט שאת תשתפי אותו בהמשך כשיהיה עיתוי לזה ולא להיות עם "סטופר" על היד שזה חייב להיות עכשיו.

קחי לך נשימה, תיהני מהתקופה לפני הנישואין וזה שאת לא "שקופה" אינו אומר שאת לא כנה. דברים יבואו לאורך כל הזוגיות וזה בסדר וגם אם שלושת הגברים האלו ישכחו.. לא קרה כלום. היום את עם בן זוגך ואת נאמנה לו.

יתכן ויש חשש לא מודע או מודע לחוסר אמון/נאמנות שיהיה בתוך הקשר, במהלך הנישואין? אולי וזה טבעי אחרי גירושין (אפילו גירושין שלא היה בהם סיפור בגידה).

ממה שאת מעלה זו בעיקר הרגשה שלך עם עצמך,

מאחלת לכם הרבה הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו