מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש אהבה גדולה ובכל זאתאלה15/11/2014
אני ובן זוגי כמעט 3 שנים יחד, הוא 45 . אני 37, אנחנו מאורסים כשנה וחצי. לפני האירוסין היחסים היו ממש בסדר אבל מיד לאחר שהציע ואני לתומי חשבתי שנתחיל לתכנן חתונה.. לא ידעתי שזה יתקע כאן, כמובן ידע י לאורך החצי שנה השנייה יחד שיש לו פחדים או ראומה מחתונה כי היה נשוי בעבר (גרוש ללא ילדים)
הצעתי שילך לטיפול , את עשה זאת רק כשאמרתי שאני עוזבת , לאחר שנה שאנו מאורסים. ,הוא חצי שנה בטיפול ועדיין יש פחדים , קמת י הפעם ללכת כי כבר ראיתי שהוא לא זורם איתי לאו תו כיוון , הוא טען כי אינו שלם עם להביא ילדים כי יש בו פחד אבל נפחד יחד... שמחתי למאות שזה נשמע נורא. זה פשוט תמצות, האהבה גדולה והוא כנראה חרד מהאבא שיהיה ומהבן זוג שיהיה לי כבעל .. מחוייבות אחריות וכו׳
מאז שדיברנו אמרתמ לו שנתחיל לעשות דברים לקדם , קרי , עו״ד . סקס להביא ילדים ובכלל... זה לא קורה :( מה עושים? אני לא חושבת שאני צריכה להעלות שוב את הנושא , הוא פשוט צריך להתחיל להיות בעשייה לא? מה קורה אם לא ?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה מאד על טיפול זוגי
טלי צרקינסקי16/11/2014אלה שלום,
הנטייה שלי כאן היא לייעץ לכם ביחד לטיפול זוגי.
זה יפה מאד שבן זוגך אינו מזניח את הדברים וכן פונה לטיפול.
ממה שאת מעלה את לא יודעת אם בסוף התהליך אתם בסוף תתחתנו או תקימו משפחה וזה מאד לא קל לחיות בחוסר ודאות כזאת.
הדברים בחיים הם לא מידיים אלא תהליכיים. נראה שיש אצל בן זוגך פחדים/חרדות, לא ברור לי על מה הם מתיישבים (זה יכול להיות הרבה דברים), הם נוגעים במה שקשור למחויבות (נישואין = מחויבות, למרות שגם זוגיות ללא נישואין היא מחויבות וילדים הם מחויבות גדולה יותר כמובן) ויתכן ויש דברים נוספים.
זה בסדר להרגיש פחד וחרדה אך כאן השאלה אם זה מונע מאדם לעשות דברים שהוא רוצה. אם הוא לא רוצה אותם, זה פחות הופך לבעיה. אם הוא מאד רוצה אותם, כדאי לטפל בכך.
המלצתי שתיגשו ביחד לטיפול ויש סיכוי רב שתגלו בטיפול כל מיני דברים על הקשר ביניכם, על הדינמיקות בתוך הזוגיות (אין כוונתי לכך שיש מישהו "אשם" במצב).
אלא שטיפול כזה יכול להביא להתפתחויות בזוגיות שלכם, מה שטיפול יחיד יותר מוגבל בו (שהוא כמובן עדיף על כלום)... ויהיה מקום לשניכם בטיפול (כי מה שעובר על בן זוגך, משפיע על הזוגיות שלכם)..
האם מטרידים אותו דברים אחרים וזו הבעיה המוצהרת? (יתכן וזה..יתכן ותיגעו בטיפול בדברים נוספים אצל שניכם ובקשר).
יתכן ובטיפול תראו מקומות שלא הייתם מודעים אליהם קודם וזה מצוין ותראו לאן אפשר להתקדם משם.
שוחחי על הדברים עם בן זוגך.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)