מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעדי.מ.20/11/2014
היי, אני מרגישה שאני ממש זקוקה לעזרה וייעוץ. אשמח להכוונה.
אני בחורה בת 20, נמצאת בזוגיות מזה כמעט שנה עם בחור. קשר ראשון.
כל ההיכרות שלנו החל מהרגע הראשון ועד הפרידה האחרונה הייתה מאוד אינטנסיבית. היינו דבוקים אחד לשני 24/7 +שירתנו יחד באותו בסיס לתקופה של כמעט 3 חודשים.
אהבנו מאוד, היה לנו קשר מדהים. פתיחות, כנות, נתינה ומה לא. היינו באמת מאושרים.
במהלך הקשר אני לא חושבת שחנקנו אחד את השנייה, אבל די הזנחנו קשרים חברתיים. בנוסף, היו חיכוכים לא מעטים סביב נושא הדת (שנינו מנסים לחזור בתשובה. הוא דתי יותר ולפעמים הרגשתי הוא כופה עליי בדיעבד) האהבה שלי אליו כ"כ גדולה שהרגשתי צורך לנסות לרצות אותו וזה גרם לי להרגיש אומללה. הרגשתי ששכחתי מה אני באמת אוהבת ורוצה לעשות בהקשר הדתי כי הייתי במין מרדף בשביל לשמור על יחסים בריאים מה שגרם לתוצאה הפוכה. הוא מהצד שלו, גם ויתר על עקרונות למעני, למען הקשר ובנסיבות האלו החלטנו להיפרד. אחרי פרק זמן קצר מאוד הוחלט שנחזור אחרי תחנונים שלי. כי למעשה האהבה אף פעם לא נגמרה (לא מהצד שלי לפחות, והוא טוען שגם הוא עוד אוהב)
חזרנו ואני מרגישה בודדה יותר מאי פעם.
אני מרגישה ששום דבר כבר לא כמו שהיה.
הוא קיבל על עצמו שמירת נגיעה ואני בעקבותיו. אנחנו לא נוגעים ולא מקיימים יחסי מין. אני מאמינה שאפשר להתקרב גם בלי המגע ושזה לא הסיבה לריחוק, רק למען הפרוטוקול.
תהליך החזרה האחד לשניה לא היה לו קל. הוא הרגיש שזה טילטל אותו והוא זקוק לזמן עם עצמו, הוא רוצה לחזור לתחזק קשרים עם חברים ולעשות דברים שלא עשה פעם.
אני לא באמת חושבת שאי פעם מנעתי ממנו לעשות את זה. ועם כל זה הוא עדיין אוהב אותי. זה לפחות מה שהוא אומר. אני מאוד מבולבלת כי אני לא מרגישה ככה.
אני לא מרגישה שאני בזוגיות טובה. למעשה אני מרגישה מאוד לבד. יותר לבד מאי פעם. כשיש לי קושי גדול, אני כבר לא משתפת אותו, מהפחד למה שיעשה ליציבות הקשר וגם לא נראה לי שאכפת לו במיוחד. לא כמו פעם לפחות. אני מנסה לשדר יציבות, ואיפוק רק כדי לא לאבד אותו. יש לי הרבה מטענים רגשיים, לא קל להכיל אותי. אפשר להבין אותו ועדיין אני לא מרגישה שהוא שם בשבילי.
אנחנו כבר לא נוגעים,
אנחנו נפגשים מעט מאוד יחסית, וגם אז אני יוזמת, ואם הוא יוזם זה רק אחרי שעשיתי לו שיחת מה חסר לי בזוגיות הזו. עצוב לי מאוד, ואני לא יודעת כמה הקשר הזה נכון אבל אני אוהבת וקשה לי להיפרד. אולי אני גם רגילה. אני כבר לא מרגישה יפה/נחשקת/בעלת ביטחון. הכל מערער אותי כל-כך. אני לא מרגישה שיש לי גבר שעומד מאחוריי. הפתיחות כבר לא נמצאת. לא מהצד שלי לפחות, אני מרגישה ששוב אני עוטה מסכה של "הכל בסדר..."
אשמח לעזרה, עידוד או כל מענה יתקבל בברכה.
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר שעבר תהליך
עדי בדיחי21/11/2014מ. יקרה,
ראשית תודה על השיתוף והכנות. בטח לא קל לך להתמודד עם כ"כ הרבה שינויים ותחושות וקשר שלמעשה, בשורה התחתונה- לא מה שאת רוצה.
נשמע שהקשר הזה היה נכון בתקופות הראשונות שלו, את מדברת על אהבה גדולה, נתינה, כנות וכו'. תוך כדי הקשר שניכם עברתם תהליך מקביל של חזרה בתשובה, אך כנראה גם תהליך שונה. כל אחד הוא שונה, ומטבע הדברים גם התהליך שלו יהיה שונה, אפילו שמדובר כביכול באותו תהליך של חזרה בתשובה. נוסיף לזה את הגיל הכ"כ צעיר שלכם- גיל שבו עדיין ממשיכים לעצב אופי, אישיות, הרגלים, רצונות, זה יכול להימשך גם לגילאים מאוחרים יותר. אנשים מעצבים את עצמם לאורך שנים, וזה נכון גם לגבי בחירת בן זוג. אם לפני שנה הייתם שניכם במצב שאתם אומרים שהקשר הוא נכון לכם, ואחד את השניה אתם רוצים- לא בטוח, וזה לגמרי טבעי, שאחרי שינויים שעברתם, חוויות וקשיים- עדיין תהיו באותו מקום. היה איזשהו ניסיון כנראה, מצד שניכם, לחזור לאותו מקום של אהבה אינטנסיבית, ראשונית.
נראה שנכנסת לאיזה לופ של סיחרור ובלבול- האם הקשר חונק מדי או לא, האם הוא נכון מבחינה דתית או לא, רצית מאוד להתאהב אך הרגשת שאולי זה מעט "מעושה", והחשוב מכל לא הרגשת שאת מקבלת את הפידבק הנכון ממנו (ולא בטוח שהוא יכול לתת לך אותו). מעבר לכך נשמע שכל אחד כרגע סבוך בעיניינים האישיים שלו- הוא עם החברים, את עם קשיים אחרים שאת חוששת לשתף לגביהם. כלומר המהות עצמה של זוגיות והתמודדויות ביחד מעט התקהתה. כאן יש הרבה אמירות ברורות שלך שאת לא מאושרת - את לא מרגישה שאת בזוגיות טובה, הוא מעט שם בשבילך, הוא לא לגמרי משכנע אותך שהוא אוהב אותך, חסרים לך הרבה דברים בזוגיות ואת חשה מאוד בודדה.
אלו לא דברים של מה בכך. זה בסדר שקשר שהיה מאוד מתאים לנו בהתחלה, הפסיק להיות כזה. את בגיל שבו עדיין יש התחבטויות לגבי ה"אני", ויש עוד הרבה התמודדויות אחרות בגיל הזה. למעשה אתם רק מתחילים את החיים.
אז אני לא אמליץ לך לסגת לחלוטין מהקשר, אבל אולי כדאי לתפוס איזה מרחק קטן אחד מהשניה, תנסי להיות קצת יותר עם עצמך ולהבין מה את באמת צריכה. זה נכון ובסדר גם להיות ללא זוגיות תקופה, ולחזק את הזוגיות שלך עם "עצמך" דווקא. הביטחון והדימוי העצמי שלך כ"כ נמוך, שאני לא בטוחה שדווקא ההישארות הצמודה לבחור הזה היא מה שתגרום לך לחוש טוב יותר.. נסי לחשוב על זה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יועץ, אבל אם הבעיה היא דת...
סתם אחד24/11/2014אז אולי פשוט תתחתנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)