מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יקרה בעתיד הקרוב?ש26/11/2014
שלום רב!
מה שאני יכול לבקש מכם זה לעזור לי להבין מה הולך להיות ,החוסר וודאות מציק לי.
אז ככה,אני בן 30 ,ובשמונה חודשים האחרונים הייתי בקשר ראשון בחיי.לאחר תקופה זו,החלטנו אני ובת זוגי להיפרד.לי היה תסיבות שלי.במהלך שבועיים מאז הפרידה,כשאני חושב וחוכך בדעתי וכן עברתי אימון אישי,הבחנתי בכך שעשיתי כמה טעויות משמעותיות בקשר.בעקבות כך לא הייתי שלם עם העניין.הרמתי לחברה טלפון,הסברתי את עצמי וביקשתי לחזור ולנסות מחדש.היא התנגדה והיססה,אך נפגשנו,דיברנו,והגעגועים משני הצדדים התחילו לפרוח מחדש.יש לציין מאז שביקשתי לחזור ציינה החברה שהיא צריכה זמן והיא לא יכולה לתת תשובה עכשיו.אני זרמתי עם זה.מבחינתי החזרתי אותה לחיי וזה טוב.אמרתי לה כמה אני אוהב אותה וכמה אני מבין שהזקתי לקשר ,לא הערכתי אותה כמו שצריך,והיום אני מיצר על כך ורוצה לתקן,וכמובן שמעל הכל כמה אני אוהב אותה.היא שמחה לשמוע את זה.עם זאת,ההתנהלות שלה מאז הייתה מוזרה.היא התחילה לעשות לי טיזינגים,עונה לא עונה,יוזמת לא יוזמת,ברורה לא ברורה וכו'.אני לא הבנתי מה הסיפור.אמרתי לה שאני רוצה אותה ושתתן לי הזדמנות ולא הבנתי למה היא מתנהגת ככה.לאחר 3 ימים מאז שביקשתי לחזור,אמרתי לה שאני לא מוכן למשחקים האלה ולעוד התנהגויות שלה כגון:התכתבות עם דייט שיצאה איתו שבוע אחרי שנפרדנו,זה שהיא מתכתבת עם אנשים בטינדר ובעוד מקומות.היא אמרה שהיא לא חייבת לי כלום.אמרתי לה אוקיי.אני מוכן להראות לך כמה את חשובה לי וכמה אני רוצה אותך אך לא בתנאים האלה.היא לא הסכימה איתי.אז איחלתי לה בהצלחה ונפרדנו.10 דקות אחרי השיחה הזו,היא התקשרה ובאה אליי לדבר.אמרה שהיא מבולבלת והיא מאוד אוהבת אותי.לאחר דין ודברים ביחד איתה הגענו להחלטה שתיקח תזמן עם עצמה ותחשוב ובגלל שהיא לא רוצה לסגור את עצמה לאפשרויות אחרות גם אני לא אסגור את עצמי.מה שלא ברור לי זה,שהבחורה אוהבת אותי מאוד,וכל הזמן אומרת לי כמה שהיא אוהבת אותי,ואני רואה את זה ויודע את זה,ואני לא מצליח להבין למה היא לא רוצה לחזור כבר עכשיו.מה קשה להחליט?היא חזרה וציינה שהיא פגועה(פחות ממני,יותר מקשר קודם שהיה לה ונחתך בבוקר בהיר ללא כל התראה מוקדמת,מישהו שראתה בו בעלה).אני מבין שהיא פגועה מאוד,כי צלקת ישנה קמה לחיים וכן כמו שציינה פחדים נוספים התחילו להתעורר ,כמו זה שאני והיא נחזור לאותו מקום שהיינו בו,וכן איפה נגור ואיך נסתדר.ניסיתי לדבר אל ליבה,אז הבנתי שאין לי ברירה כרגע אלא לשחרר אותה שתחשוב עם עצמה.מה שמטריד אותי זה החוסר הבנה וידיעה מה יקרה הלאה.היא אוהבת אותי,לא פעם אמרה שיש בי את כל שחיפשה בגבר,אך הפחדים והפגיעות שלה מונעים ממנה לבוא אליי?מה יהיה חברים.יש לכם ניחוש מושכל.תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר נקודות
טלי צרקינסקי26/11/2014ש שלום,
ראשית, חשוב לי לציין שמודעות ולקיחת אחריות על התנהגות/התנהגויות מסוימות, היא חשובה וראויה מאד להערכה.
זה שיכלת לבוא אל הקשר ולומר את זה בפני בת הזוג, זה מאד ראוי.
ממה שאת מעלה, יתכנו מספר מצבים, יתכן והיא עדיין פגועה ויש אצלה רגשות אמביוולנטיים (התלבטות), יתכן וכפי שעולה, זה "מתיישב" על פגיעה קודמת יותר, כפי שאתה מיטיב לתאר.
משהו נוסף שבא לידי ביטוי זה ה "קשה להשגה". כשאתה מתרחק, היא רוצה קשר ולהיפך.
למעשה בהתנהגות שלה ("טיזים", צ'אטים וכו'.. היא מתנהגת את רגשותיה).
מובן מאד שאם רוצים לתת סיכוי לקשר בכלל ולאחר משבר קטן כגדול בפרט, חשוב שזה יעשה ללא "הפרעות חיצוניות" כגון התכתבויות, צ'אטים ועוד. אלא באמת להתרכז בבן/בת הזוג.
נראה שכרגע בת הזוג שלך לא בשלה לניסיון הזה, לא ברור לנו לגמרי למה.
אני חושבת שעשית נכון ש"שיחררת" את זה כי לא ניתן "בכוח" להנשים קשר.
בהחלט יתכן וכל אחד זקוק למרחב ולזמן שלו על מנת להיות מסוגלים להכיל בחזרה את הזוגיות ואת ה"ביחד".
אני הייתי לוקחת מהסיפור שאתה משתף מספר תובנות:
היכולת להתבונן בעצמך, גם כאדם שעושה טעות ויכול לעמוד מאחוריה, זה יכול לעזור לך מאד בחיים, בין אם בקשרים זוגיים ובכלל. כמובן בהנחה שתמשיך לעשות את השיח הזה עם עצמך ולהיות מודע.
שנית, אנו לא באמת יודעים מה עובר על בת זוגתך, מה הדינמיקה הרגשית שהיא חווה כרגע, האם לגמרי כל זה קשור אליך. יתכן והזמן יאמר את שלו.
להיות בקשר שעושים לך "טיזים" ומצב של בלבול, לא הייתי מציעה לך.
יתכן והקרקע בהמשך תבשיל לכך שתוכלו להיות ביחד ואם זה מאד חשוב לך, אפשר לבדוק את זה בהמשך.
מה שחשוב לקחת בחשבון, שאם החלטתם להיפרד כרגע, כל אחד ממשיך בחייו
הייתי מנסה מאד לא להיכנס להאשמה עצמית, אלא יותר לאן אפשר לקחת את הדברים להתפתחות עצמית ולקשרים אחרים..
אם אתם תחזרו להיות ביחד, בהחלט הייתי מדברת על הדברים בקשר, כולל לתת מקום לדבר על קשיים, על אמון, על פגיעה, על מה חשוב לה ולך בקשר, על הצרכים, על משאלות, על הגשמות, על ביחד ועל המרחב.. על הכל.. בפתיחות ובהדדיות.
מאחלת לך הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)