מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות לגבי חבריםענת28/11/2014
אנו (בני 60) נמצאים בחוג חברים.. אחד הגברים (נשוי) לוחץ על בעלי להצטרף אליו ואל אשתו לנסיעה לאילת. אני לא כ"כ מחוברת אליהם, בעלי יותר יש לו שפה משותפת עם הגבר. אני רגילה לבלות מחוץ לבית רק עם בעלי. בעבר הרחוק הוא זרק לבעלי אשתך: יפה וסקסית. פתאום לנסוע איתם ל-3 ימים ניראה לי מוזר, מה פתאום הוא מבקש, ואני לא חופשייה איתם, ומצד שני באילת עדיין לא הייתי, כך שזה הזדמנות. אך חוששת שלא ארגיש בנוח להיות צמודה אליהם 3 ימים רצופים לזוג שבקושי אני מדברת איתם. מה גורם לגבר ללחוץ על בעלי שישפיע עלי להצטרף אליהם עם בעלי לטיול לאילת. אני מתלבטת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה הצעה
טלי צרקינסקי28/11/2014שרה שלום,
יש אפשרות לשוחח עם בעלך לפני שמקבלים החלטה על נסיעה משותפת לאילת.
על מנת שתצאו בתחושה טובה יותר.
גם אם נוסעים ביחד למספר ימים, אין זה הכרח להיות "צמודים" כל זמן האירוח אחד לשני, ניתן להתפצל, ולהחליט אם יש זמנים שאתם רוצים את המרחב שלכם לבד, אולי הם רוצים את המרחב שלהם ואת המרחב של כולכם ביחד. זה בסדר..
יתכן ונסיעה משותפת כזו תאפשר לכם להכיר יותר טוב, להיפתח. שאת תיהני מהיבטים נוספים בנסיעה (זמן איכות לעצמך, את ובעלך, נופש נחמד ועוד).
כתבת שאת רגילה לבלות מחוץ לבית רק עם בעלך. אולי תגלי שדווקא נחמד לך לצאת גם ביחד?
המלצתי אליך היא לשוחח על כך עם בעלך. לומר לו שאת מכירה בחשיבות שיש חברים וחשוב לך הקשר הטוב בזוגיות שלכם ולשתף במה שאת מרגישה ובמה שהעלית כאן.
אם יהיה לחץ מצד הגבר, האישה או הזוג לבלות כל היום ביחד ורצונכם בזמן איכות לבד, תחליטו כיצד אתם נוהגים בנימוס ומה אתם עושים בסיטואציה זו. השיחה על הדברים מראש, עוזרת "לארגן" את מה שמרגישים ולתכנן (אנלוגיה: ממש כמו שמסדרים מזוודה ומתכננים מה לארוז, לתכנן איך אתם רוצים לנהוג בסיטואציות שונות).
יתכן ועולה חשש מאינטנסיביות רבה (שלושה ימים רצוף) עם הזוג, מה שלא מחויב להיות דווקא במציאות, ניתן לקחת גם את המרחב לעצמכם ולדבר על כך.
כדאי לבחון עם עצמך מה הם מעוררים אצלך, איפה הקושי להתחבר (האם זה שעמום, משהו אחר שהוא/היא מעוררים אצלך ועוד) וזה בסדר, אנשים שונים מעוררים דברים שונים אצלנו וזה טבעי וזה בסדר שיש חברים לבילויים, חברים שהם יותר חברי נפש ועוד..
בכל החלטה שתחליטו אני מאמינה שתצאי עם תובנות ומקווה שתיהני.
אם יש החלטה לצאת, לדעתי צאי עם גישה של לכוון את נופש להנאה, עם ידיעה שאפשר גם להתפצל לפעמים וזה בסדר, לעיתים רק המחשבה שזה בסדר, מאד מרגיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך!!!!!!
ענת30/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)