חוסר שתפ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר שתפ
    רונית
    30/11/2014

שלום
    אני ובעלי נשואים כבר 5.5 שנים ויש לנו 2 בנים קטנים
    אחד בן 3 והשני בן 4 חודשים..
    ובעלי חש משום מה שתפקידי הוא לטפל בהם ואם הוא רוצה אז הוא "עוזר" לי לטענתו איתם, כשהכרתי אותו לא חשבתי מעולם שככה הוא יתנהג בתור אבא ובעל אבל זה כל כך מאכזב. הסדר עדיפות שלו היא שהילדים אחרונים ואם יוצא לו חופש מהעבודה או לרדת מוקדם אז יעדיף לעשות סידורים או ללכת לאזכרות של אנשים מהצד של המשפחה שלו שכבר מזמן מזמן נפטרו ואין כמעט קשר. הכל רק כדי לא להיות בבית ו"לעזור" לי עם הילדים. אמא שלי גרה קרוב וזה המזל שלי אחרת מזמן הייתי משתגעת..כל הזמן מקטר על העזרה שנותן ועל זה שאני כל הזמן גם מבקשת עזרה והוא עוד רוצה לעשות עוד ילד..
    איך לגרום לו ליותר שתפ מבלי שיחוש מסכן אומלל קורבן וכו..
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שתפ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למצוא דרך "לגעת" בו

עדי בדיחי
    30/11/2014

שלום רונית,

אני מניחה שזאת תופעה ידועה ושתהיה ידועה עוד שנים רבות... אכן יש תפיסה ברורה מטבעה שהאמא, כאמא, תפקידה להגן, להאכיל, לשמור ולדאוג לכל צרכי ילדיה. זה אמנם מאוד נכון, ולא פעם שהאמא "יודעת" מה נכון, אך זה לא אומר שחמישים אחוז הם לא של הבעל.. העובדה שאמא שלך גרה לצידך מאוד נוחה לבעלך, מן הסתם, שיודע- שיש לך עזרה צמודה, ויש סבתא בתמונה- וזה יתרון מאוד מאוד מאוד משמעותי בימינו.

נסי לפרוש בפניו את התמונה המלאה. נסי להסביר לו שדרך הטיפול בילדים ניתן להתחבר אליהם, ליצור קשר אבהי של ממש. הוא לא חייב לחתל, לקלח וכו' ולא חייב את הכל ביחד. שיבחר לעצמו פעולות מסוימות שיותר קל לו לבצע. גם לקחת את בן ה-3 לטיול של שעה, שעה וחצי, עם בימבה או אופניים זאת אופציה טובה. גם לשמור עליהם כשאת יוצאת להתאוורר זה חשוב. נסי לתעל את מה שאפשר- לעבוד עם מה שיש, לא לנסות לשנות יותר מדי כרגע.

בוודאי שאם הוא מעוניין בילד נוסף, הוא יצטרך להבין את הקשיים ולסייע. נסי להסביר לו איפה האחריות האבהית שלו, מה היתרונות שלה ולמה זה כ"כ חשוב כן להיות חלק משמעותי בחיי הילדים. יותר מאוחר, כשירצה את היחס שלהם, המשמעת, הכבוד, הוא יצטרך לחשוב גם על טיב הקשר ואופי הקירבה שלו אליהם. זה בהחלט מתחיל מהגילאים הקטנים וחשוב שיזכור זאת. נסי לקרוא קצת על אבהות באינטרנט ואולי משם לקחת רעיונות איך לגעת בו- ולא להרחיק. החשוב הוא שהוא יבחר ימים, ושעות, כדי לסייע ולקחת מטלות. קצת- גם טוב.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו