מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבל בקשר מושלםאיציק2707/12/2014
היי..
קודם כל אני חדש פה ורציתי להגיד תודה על האפשרות שאפשר לשתף ולקבל ייעוץ..
אני לא כל כך יודע איך להתחיל להגדיר את "הבעיה" שלי..אבל אני אנסה בכל זאת..
..אני בחור בן 27..ואף פעם לא הייתה לי בעיה להכיר בנות לקשר רציני או אפילו למשהו פחות רציני..
הייתי רק פעם 1 בזוגיות וגם זה היה רק לחצי שנה. הדבר שתמיד גרם לזה שאני לא נכנס לקשר רציני ובכלל מפתח רגשות ..לבחורה חדשה שמוצאת חן בעיניי פיזית היא: שהיא לא בתולה.
שלא תביני לא נכון, אני לא שופט בחורה שלא בתולה, זה פשוט בלתי נסבל אצלי לחשוב שהיא היית עם גבר אחר במיטה והם עשו את מה שעשו..זה נטו הקטע המיני שגורם לכאב אצלי.
זה לא בא ממקום של השוואות או "לא נתנה לי להיות הראשון שלה".. זה פשוט בא ממקום שממש קשה לי עם הדמיונות שכל הזמן עוברים לי בראש שהיא שכבה עם גבר אחר.
זה עד כדי כך מפריע לי שעד עכשיו הקשר היחידי שהייתי בו, זה היה עם בחורה לסבית שבחיים לא נגע בגבר. אני יודע שזה נשמע ממש קיצוני ואפילו משוגע (ואולי גם מטומטם), אבל עצם זה שהיא לא היית עם גבר במיטה, ממש נתן לי להפתח אליה רגשית.
עכשיו לא מזמן הכרתי מישהי חדשה..ואמרתי לעצמי: בוא פשוט נזרום ואל תתחיל לשאול ישר שאלות כי אז אני שוב סוגר דלת עוד לפני שאני בכלל נכנס לחשוב על משהו רציני...
מה שקרה זה, שממש נמשכתי לבחורה. היא בעיני מתאימה לי הכי שיכלתי לבקש. מתוקה, רגישה, מצחיקה וכולי וכולי. ממש היה לי מושלם להכיר אותה בלי לשאול שאלות על העבר (דחקתי את זה).
עד שהגיע הרגע שהקשר נהיה יותר אינטימי..וכן שאלתי..
וקבלתי תשובות שפשוט גורמות לי לסבל עצום! שממשיך כל יום כל היום. אני סוג של עובר כל יום את אותו דמיון שהבחורה שאני נמצא איתה, שכבה ככה וככה עם הגבר הזה והזה (שהיא ספרה לי עליהם). בדמיון שלי אני נכנס לפרטי פרטים וזה ממש ממש עושה לי כל כך רע! התעללות בעצמי!
הבחורה מושלמת, אבל העבר הזה שלה רודף אותי, רגשית...
אני מבין (שכלית) שהיא לא עשתה משהו לא בסדר..הכל מובן ולא ציפיתי ממנה למשהו אחר. זה טבעי והכי הגיוני שהיא שכבה עם חבר שהיית איתו בקשר לפני שהכירה אותי...
אבל רגשית (שזה לא קשור לשכל והבנה), אני מרגיש פשוט כאב תמידי!
איך אני יכול להתמודד עם הכאב הזה? לא להכנס לדמיון הזה שוב ושוב ושוב? לאהוב אותה כמו שאני רוצה לאהוב אותה?
עצם זה שאני רוצה להתמודד עם זה, זה כבר מראה לי כמה אני אוהב את הבחורה. אבל אני מרגיש שאני לא יכול לתת לה את ה"אני" האמיתי שלי כמו לפני ששאלתי את כל השאלות. ונתינת האהבה לא פחות חשובה לי מקבלת האהבה..וזה מפריע לי מאוד מאוד אם לא אוכל לתת לה את מה שבאמת יש לי לתת..
ממש אשמח לעצות..אני פשוט מרגיש לא טוב..
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן בהחלט לרסן את המחשבות האלה
עדי בדיחי08/12/2014שלום לך,
ראשית תודה לך על הכנות. אתה אומר נכון- יש פה בעיה. אתה מתאר מחשבות שחודרות למעשה לתוך הקשר, לתוך החיים שלך ומעכבות אותך הן ברמה האישית והן ברמה הזוגית. להרבה אנשים יש מחשבות טורדניות - תופעה ידועה ומוכרת שיש לה גם טיפול - אשר מונעות מהם לחיות חיים משמעותיים ואיכותיים כפי שהיו רוצים. כשיש משהו כ"כ גדול שמנהל אותנו- צריך לחשוב על פיתרון, ונשמע שאתה בהחלט בדרך הנכונה.
אני לא בטוחה שעצם כך שיש היסטוריה לבחורה היא העינין המהותי כאן, אלא דפוס חשיבה מסוים שאפשר יהיה לעבוד עליו. כלומר, יש דפוס מסוים שמקבע אותך לתוך תבנית מחשבתית שלא נותנת לך מנוח. זה יכול להיות משהו שקשור לבחורה, זה יכול להיות גם משהו אחר.
יהיה כדאי כן לפתח את העינין הזה בטיפול פרטני, כדי לברר איך ניתן לרסן את המחשבות הטורדניות ולקחת את הקשר למקום טוב- חבל לפספס כזה קשר. ישנם טיפולי CBT שנותנים מענה טוב למה שאתה מתאר- מדובר בד"כ בטיפול קצר טווח עם מספר מפגשים קצובים, כאשר המטרה היא לטפל בתדירות המחשבות ובאופיין. יש מטפלים שמומחים לשיטת טיפול זו. ניתן למצוא כאלה דרך ה"מושלם" שונים של קופות החולים- טיפולים מסובסדים חלקית שלרוב מתבצעים בקליניקות פרטיות. להערכתי זה הטיפול הנכון.
אני ממליצה על טיפול כזה, כיוון שאתה מתאר בעיה שאתה מתנהל איתה (או שהיא מנהלת אותך) תקופה ארוכה. אתה משתמש בדפוס של "הימנעות" כדי לא לפגוש את הבעיה, כלומר- ניהול קשר עם בחורה לסבית למשל, מונע ממך את המפגש הקשה עם הדמיונות -עם מי היתה וכו' וכו'.כאשר המחשבות מנהלות אותנו באופן כ"כ אגרסיבי- יהיה כדאי ללכת לאיש מקצוע שמתמחה דווקא בדפוסי חשיבה. אציין כי שיטת הטיפול ידועה, עם הצלחות רבות, ומתאימה להרבה אנשים.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)