מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעייה עם בת הזוגסישר09/12/2014
היי אני צריכה עצה ממוחה...
אני ןבת זוגתי,יחד כשנה מעבר לפערים רבים מבחינת דת,לבוש ובעיות מסוימות במיטה שאיתן אני מתמודדת מולה כל יום במיוחד כשאנחנו גרות יחד לאחרונה האקסית שלה חזרה לחייה וגרמה לבת זוגתי לגעגועים עזים ואפילו חרדה לפרטיותה וכותבת דברי געגוע אלייה שאינני חשופה אליהם.
לאחר חרדות מסוימות שמא הקשר ייגמר החלטתי לחפש אחר הכתבים וגיליתי מילים מאד פוגעןת כמו "חיכיתי שתחזרי לחיי, אני אוהבת אותך.לנצח כל דמעה שבכיתי עכשיו מובנת כשחזרת לחיי מתגעגעת לחיבוק לנשיקה ולמגע"
דברים אלו מאד פגעו בי ואין אני אומרת דבר על כך לבת זוגתי שמא אפגע בזוגיות הרגישה שלנו
אינני יודעת מה הלאה ומה לעשות ובכל פעם שאני מעלה את הנושר היא מעדיפה לברוח לעזוב הכל ולחזור לבית הוריינ מכיוון והיא פוגעת בי.. היא מודה שמתגעגעת אך מתכחשת לאהבה שיש ל לאקסית
יש לנו כלכך הרבה בעיות מהמיניות ובמיטה ועד ויכוחים סתמיים ומטופשים...
מרגישה אבודה ואשמח להכוונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר המלצות
טלי צרקינסקי10/12/2014סישר שלום,
ממה שאת מעלה יש ביניכם דפוסים לא בריאים בזוגיות.
לחיות בתחושת חשש וחרדה שמא הקשר יסתיים ולהיות תחת איום שמא ה"אקסית" תיקח את מקומך, מבלי יכולת לשוחח על כך עם בת זוגתך, הוא מקום בעייתי.
לא ברור מדוע ואיך אותה אקסית חזרה אל חייה אבל כנראה שהיא גם "מאירה" משהו שקורה לכן בקשר הזוגי (כפי שציינת: פערים רבים בנושאים שונים, בעיות במיטה).
ומה שקורה הוא כשאתן מנסות לדבר יש בריחה שלה מלדבר אל התנהגות שלה את הקושי לדבר (דוגמת הבריחה להוריה) מה שמציג מצב שאתן לא מצליחות להגיע למעשה לדיאלוג בונה ביניכן, דבר שהוא חשוב לקשר זוגי שרוצים לאפשר בו צמיחה, התפתחות וגם התמודדות בעיתות משבר (ויש כאילו, בכל קשר זוגי ובכלל המעגל החיים).
האפשרויות שהייתי מציעה לך.
אם את רואה שיש חוטים מקשרים בקשר ושיש על מה לעבוד, הייתי ממליצה לכן לעבוד מול איש מקצוע אשר יעזור לכן לעבוד על הזוגיות, לראות מה מחבר ביניכן, מה מקשר, מה כן חיבר והיה לכם טוב בשנה הזאת ביחד וכן לעבוד על הדפוסים בתוך הקשר, על תקשורת בונה, על פתיחות ועוד. כמובן על המקומות בהן כל אחת מרגישה שיש קושי/פער/סוגיות במיטה ועוד. והאם ניתן לעבוד על הסוגיות האלו כך שהזוגיות שלכן תוכל להכיל אותן.
תנאי למהלך כזה יהיה שאותה אקסית לא תרחף מעליכן.
במידה ואינך רואה המשך לקשר, את יותר רוצה הכוונה לגבי פרידה. כבר "אגרת" יותר מידי דברים ואת מרגישה שאת רוצה קשר אחר, זה גם בסדר. זה לא קל להיפרד, אך יכול לבוא לך משהו מתאים יותר.
במידה ובת הזוג רוצה יותר ויותר את הקשר עם האקסית, יש בהחלט מקום לחשוב להמשיך הלאה..
אלו שתי אפשרויות והייתי מציעה לך קודם כל לחשוב עם עצמך מה רצונך ואח"כ לפתוח עם בת הזוג את הסוגיה הזוגית ולראות לאן ממשיכים לשם.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)