מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל שמכור למשחקי קלפיםגלי10/12/2014
אנו זוג נשוי כ 12 שנה בני 40 + 2. בעלי נהג בעבר להפגש עם חברים למשחק קלפים פעם עד פעמיים בשבוע . כיום זה ערב ערב, ללא כל עזרה בנעשה בבית ואף לא בעיניניי גן וביהס של הילדים לא מעורב כלל. כל שיחה לתיקון הענין מובילה למריבות ובכך מתרץ את יציאותיו, פשוט כאילו בגללי. נסיתי בעבר ייעוץ בלעדיו כי מסרב לכך. הגיעו מים עד נפש. מרגישה אם חד הורית , ובעלי חי כרווק. האם כדאי לשתף את ההורים שלנו בכך? הצעד הבא שלי הוא להתגרש ממנו. אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר איתו שיעוץ זוגי הוא הכרחי
טלי צרקינסקי11/12/2014גלי שלום,
עולה כאן שאלה האם משחקי הקלפים של בעלך כרוך גם בהימורים ובכספים ויש כאן אלמנט נוסף של התמכרות.
אין ספק שיש כאן השפעה על הזוגיות שלכן ועל התא המשפחתי ולבטייך מובנים.
האם יצא לך לשוחח עם בעלך באופן כזה שאת אינך יכולה להמשיך לחיות כך? האם עלתה סוגיה של טיפול בבעיה של התמכרות כזאת? האם יש השפעות כלכליות/חובות כתוצאה מהמשחקים.
האם היית מספיק זמן בטיפול רגשי לבד על מנת לעבד את מה שאת רוצה לעשות?
אני לא בטוחה עד כמה השפעה יכולה להיות להורים על בעלך. יש שני תנאים שנחוצים על מנת שיהיה שינוי: אחד הוא שבעלך יכיר בכך שיהיה בעיה וכן מצוקה שלך ושל המשפחה הגרעינית שלכם. (איש אינו יכול לקחת אחריות על חייו. אדם יכול לקחת אחריות רק על חייו שלו).
והתנאי השני הוא הסכמה לטפל בבעיה.
הייתי ממליצה לך לדבר אתו שתלכו ביחד ליעוץ זוגי ושהמשך הקשר מחייב התבוננות כזו ומתארת את מצוקתך לא ממקום מאשים אלא ממקום שניסית ללכת לבד וזה משהו שמחייב שינוי אם הזוגיות והמשפחה חשובה לו.
יתכן ויש צורך בטיפול גמילה, לא ברור לי (אין לי מספיק מידע) מה מצב ההתמכרות אך יש מקומות שמטפלים גם בהתמכרות להימורים (אם יש מצב כזה). או התמכרויות בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי11/12/2014תודה על תשובתך. בעלי מסרב ומתעב טיפולים ויועצים זוגיים. אני הלכתי לבד תקופה ארוכה כדי לקבל כלים איך להתמודד. סיכמנו שילך פעמיים בשבוע, אך אינו עומד בכך.מצבנו הכלכלי במצב של עליות ומורדות. הוא לא טיפוס של לנהל שיחה אישית . הוא לא אדם שחושף רגשות ולא יודע להתמודד עם פתיחות של אחרים, גם לא שלי. קשה לו עם שיחות כאלה. יחד עם זה חבר מאוד טוב, בן נפלא להוריו וגם חתן טוב להוריי, מוכן להוריד את השמים לאחרים. די מתרכז בצרכים החומריים של הבית אוטו, בגדים, מסעדות ברמה הכי טובה אף פעם ולא ברגשיים . שוחחתי איתו רבות על כך ללא כל שינוי. אנחנו רבים המון ואני לא מסוגלת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה במענה
טלי צרקינסקי11/12/2014גלי שלום,
מובן שיש גם תכונות טובות ויפה שאת רואה אותם גם.
יתכן ופעמיים בשבוע כרגע היא משימה מעט "גדולה" עבורו.
אך הייתי מציעה להתחיל דווקא ביחד כיוון שאת מציינת שההתמודדות משפיעה מאד על הקשר הזוגי ועל המשפחתיות ויש צורך לעבוד על הדברים ביחד.
ייתן ואם תשוחחי אתו שהגעת למצב שאת במעין "מבוי סתום", את מבינה את הקושי שלו בכל המקום הרגשי, אך לתת כזה סיכוי עשוי להציל את חיי הנישואין שלכם, הוא יסכים להגיע. הוא יבין שהברירה השנייה היא ויתור.
תשקפי לו שאתם רבים, שאת רוצה משהו אחר, שאת מאמינה שאפשר אחרת (אם זה מה שאת מרגישה). זה בתנאי שאת רוצה בעצמך לתת סיכוי לטיפול ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה משהו לגבי הקושי הרגשי
טלי צרקינסקי11/12/2014לעיתים לא פשוט ללכת לטיפול, ל"געת" בכל מיני מקומות רגשיים. להיות חשוף.
לכולנו יש מקומות שפחות נעים לחשוף, רצון לשמור, הגנות שונות ועוד,
אולם, תהליך כזה עשוי מאד לשפר את איכות החיים ברבדים שונים, התנהלות בחיים באספקטים שונים כזוגיות ועוד תחומים.
בטיפול זוגי האדם חשוף גם בפני הבן/בת זוג שלו, אך זה יכול להביא למקום יותר טוב בקשר, תקשורת ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)