עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה
    נטלי
    23/04/2008

שלום רב,

אני בת 25, בן הזוג שלי ב 26. אנחנו גרים יחד כבר שנה ויוצאים 3 שנים.

אני יודעת שהכוונות שלו רציניות ושנינו יודעים שרוצים להמשיך להיות יחד, אבל כבר שנתיים שהוא מדבר איתי על חתונה ולא עושה שום דבר בנדון . לפני כחודש הוא אמר לי שבקיץ הבא ב"ה נתחתן. לפני כמה ימים שוב עלה הנושא והפעם הוא אמר שקיץ הבא נראה לו מוקדם ולכן נתחתן בקיץ שאחריו (בעוד שנתיים) .

הבהרתי לו שמבחינתי אין למה לחכות ואף אחד לא מבטיח לי שזה לא מה שאשמע גם בקיץ הבא, ושאני פוחדת למשוך את זה יותר מדי . אמרתי לו מה אני מרגישה אבל הוא ביקש שלא אלחץ עליו ושאתן לזמן לעשות את שלו, ואם אני כ"כ אוהבת אותו אחכה לו שנתיים נוספות .

אני לא רוצה לגרום לו להתחתן איתי מתוך לחץ, ומצד שני אני לא רוצה למשוך סתם את הזמן ולקחת סיכון שלא נתחתן גם בקיץ הבא .

אני פוחדת להת עורר עוד שנתיים ולגלות שאני תקועה באותו המקום .

אני לא יודעת אם כדאי להציב אולטימאטום או פשוט לחכות שזה יקרה כי אני אוהבת אותו ויודעת שזה הבן אדם שלי. אבל אני לא בטוחה שהוא מרגיש כמוני ....

מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטה לא פשוטה לכל כיוון

דורית כהן
    01/05/2008

לילך היקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
    די קשה לייעץ לך רק על סמך מה שאת כתבת. יש למצב כזה כמה צדדים. פגשתי זוג כבני שלושים שהגיע אלי לאחר שהתחתנו כי היא לחצה, קנו דירה כי היא לחצה, הביאו ילדים כי היא רצתה. הם נכנסו למשבר זוגיות קשה כי הבעל התעורר פתאום, כאשר החיים נעשו קשים וצפופים, עם כל האחריות על הילדים ועל הכלכלה, והתקומם על כך שההחלטות הכי חשובות בחיים נגזלו ממנו ולא הוא זה שהחליט אותן, אלא נגרר אליהן, והיו לכך השלכות כאובות מאוד על יחסיהם.
    מצד שני (או אולי זה אותו צד, בעצם...) יש אנשים שמאוד קשה להם להחליט ולקחת אחריות על עצמם והם מעדיפים שההחלטה תילקח ע"י מישהו אחר. זו תכונה מאוד לא בוגרת, ועליך לשאול את עצמך האם את איתו כי זוהי אהבת חייך ואינך מסוגלת לדמיין עצמך עם מישהו אחר, או שנכנסת למסלול ציפיות כזה, שהגיע הזמן להתחתן? בקיצור, את נמצאת בצומת חשובה של חייך - עליך להחליט איך את מנהלת את חייך בהמשך - איתו או בלעדיו, עם לחץ או בלי לחץ. אם קשה לך לבד, קחי קצת ייעוץ, זה מספיק חשוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו