מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת כל כך מה לעשותדוריאל15/12/2014
היי,
אני בת 26 וחבר שלי בן 27 ואנחנו כבר 3 שנים יחד.
לאחרונה, עברתי לעיר מגורים אחרת ורחוקה ממנו ואני מתחילה להרגיש תחושות שכל פעם חוזרות ומתעצמות, להיות גם עם אחרים.
הקשר שלי ושלו כבר מזמן לא כשהיה. בקושי שוכבים, לא התנשקנו כבר המון זמן ובכלל אני כבר לא מרגישה שאני נמשכת אליו מינית. הוא מאוד מצחיק אותי אבל לא אשקר , יש בו המון תכונות שאני לא אוהבת. פתאליות כזאת ילדותית. כמו נער מתבגר שלא מחליק על שום דבר והכל ממש נוגע בו.
בזמן האחרון, אין מישהו ספיציפי, אבל אני מתחילה לפנטז על גבר כלשהו שיבוא ויקח אותי וסחוף אותי בייחוד בתחום המיני.
אני בחורה מאוד מינית ואיכשהוא עם החבר שלי כבר לא בא לי יותר.
מה עושים במצב כזה? אני ממש לא טובה עם פרידות אני תמיד נכנסת לדיכאון, אפילו כשאני יודעת שזה הכי טוב לי.
תודה רבה רבה על העזרה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצד השני צריך לדעת
עדי בדיחי16/12/2014שלום,
נראה כי אכן את מרגישה מיצוי של הקשר. 3 שנים ביחד הן זמן לא מבוטל ויהיה כדאי לעשות, לפני סגית הקשר, חשבון נפש מסוים- האם סיבת העזיבה שלך "מוצדקת". כלומר, האם ניתן לשנות או לתקן את המצב, במילים אחרות- להתמודד עם הקונפליקט ולא להחליט לסגת. אם את אכן מרגישה שזה הגיע למיצוי, ומלבד הסיבות הקשורות לאינטימיות יש עוד סיבות אחרות שמצטרפות - עלייך לסיים את הקשר. כדי לא לבזבז משאבים שלך וכדי לא לגרום לו לעוול. חשוב שהצד השני ידע מה קורה איתך, גם אם זה קשה.
אני משערת שלהיפרד זה לא קל, לפעמים כמו להינטש, ויכולה להיות סביב זה עצבות, מחשבות, מרמור, תחושת אכזבה- כל אלו תחושות לגיטימיות שיכולות להיות בתקופה שבין מספר ימים ועד מספר חודשים- תלוי עד כמה המקום מעובד דיו אצלך. בכל אופן, זהו לא דיכאון. זוהי עצבות שטומנת בחובה, כמו בכל סיום של כל תקופה, מחשבות רבות ותחושות מעורבות- הקלה לצד אכזבה. אני משוכנעת שתצלחי את התקופה הזאת בשלום.
נקודה נוספת היא- התאמה מינית בין בני זוג, שהיא חשובה בהחלט. חשוב גם לבדד עם עצמך מה בדיוק את מחפשת, ועד כמה את מתפשרת או לא בקשרים הבאים. חשוב לזכור שהתאמה מינית יכולה להתפתח עם הזמן, ולהצטמצם עם הזמן. לא פעם זה קשור גם לתכונות אחרות של בן הזוג ללא קשר למשיכה. כלומר, לפנים ולחוץ יש קשר הדוק.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
רלי17/12/2014היי תודה על התשובה . ללא ספק אני בטוחה שחוסר הרצון שלי לשכב איתו הצטמצם בגלל תכונות שלו שלא עומדוץ בקנה אחד עם ערכיי ותכונותיי. שונות בתכלית. השקפת עולמינו שונה לחלוטין. מצד שני, איך מוותרים כך על 3 שנים???... אני רוצה לנבות להיות עם מישהו אחר לראות אם זה בכלל מרגישלי רע או לא. אני לא יודעת כבר איזה חשבון נפש לעשות אני חושבת על זה כבר ככ הרבה זמן ושום מחשבה סופית/ הגיונית איננה באופק..:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, - תגובה
עדי בדיחי25/12/2014מתנצלת על העיכוב במענה.
כפי שאנחנו מבינים, אנחנו משתנים עם הזמן, לא תמיד מי שהיית בתחילת הקשר היא מי שאת היום. וכנ"ל הוא. הצרכים והרצונות מתעצבים ומתגבשים יחד עם הזמן. אם תראי את הפוסט הראשון שלך את תגלי חוסר שביעות רצון מהקשר- גם הוא נמשך זמן רב. פסק זמן וניתוק יחסים אינו דבר פשוט ואם אינך מרגישה מוכנה- אולי זה לא הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)