מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה..אודי21/12/2014
חברים אני צריך את עזרתכם ואת דעתכם...
יש לי בת זוג מזה כשנה...
היו לנו הרבה ריבים שטותיים בעיקר מיוזמתי ..
כמו לדוגמה ..צירפה חייל שהיה לה לפייסבוק. אני בכלל נגד פייסבוק זו דעתי בכל אופן...
עכשיו אני אדם קנאי קצת וחושש כי חוויתי בגידה כואבת.
יום שבת האחרון נפרדתי מחברה שלי כי היא לא ידעה אם היא רוצה להמשיך כי עירערתי לה את המחשבות בזה שאם היא רוצה את זה...
הטענות שלה הן:
א.שאני צריך להאמין לה ולסמוך עליה ושלא להתעצבן אם היא מוסיפה מישהו לפייסבוק
ב.במידה ותתחיל ללמוד ותכיר חברים ללימודים (חבר) שתוכל להביא אותו לבייתה ושהיא תלך אליו ללמוד
ג.לא להתעצבן אם היא לא עונה לי לטלפון
ותוגובתי הייתה:
א. אני מאמין לך וסומך עלייך בעיניים עצומות אבל אני לא חושב שאת צריכה לצרף סתם אנשים לפייסבוק ונכון קצת הגזמתי במקרה הזה ספציפי והתנצלתי..
ב. לא מוכן בשום אופן שגבר זר (מהלימודים או כל מקום אחר ) יהיה אצלך בבית או את אצלו בלעדיי 1. בגלל שאין דבר כזה ידידים כל גבר חושב איך להכניס למיטה מישהי שהיא ידידה שלו .2. גבר שקובע עם בחורה ללמוד זה גבר שחושב איך להשכיב אותה ואחר כך ללמוד זו דעתי ולא תשתנה וגם כי חוויתי בגידה שקרתה כך.
ג. הסכמתי לכך שלא אתעצבן ושאבליג על זה ושכן אני רוצה לדעת איפה היא ומה היא עושה כי היא עובדת 12 שעות ואני רוצה קצת לשמוע אותה
טענותיי היו:
א.שהיא איבדה את התשוקה וכאילו אנחנו עושים סקס בשביל להגיד שעשינו ואין בה את הלהט והתשוקה ואם זה ימשך ככה אין טעם להמשיך את הקשר הזה יכול להיות שזה בעקבות שהיא לא נמשכת אלי יותר
ב. שלא תצרף אנשים שהיא לא מכירה לפייסבוק
ושלא תפגש עם אנשים גברים שלא בהמצאותי וללא ידיעתי
שאלתי אותה אם היא רוצה את הקשר זה בכלל
תגובותיה :
אני לא יודעת
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה ואמון במערכת יחסים
עדי בדיחי23/12/2014שלום אודי,
יתכן ועל רקע הבגידה שחווית וכנראה גם העולם הפרטי ממנו אתה מגיע (הערכים, התפיסה) משפיעים על הזוגיות ועל התנהלותה. הבחורה שאיתך פחות שמרנית ממך- היא מבקשת חופש בחירה בהחלטות שלה ואמון מצידך. יש בני זוג שלא מאפשרים את החופש הזה, כיוון שלתפיסתם זוגיות אינה יכולה להכניס אליה פרמטרים מסוימים כמו ידידים או ידידות. יש בני זוג שדווקא יאפשרו חופש כדי שבת הזוג לא תחוש מחנק ושלא סומכים עליה.
להערכתי זה מה שהיא חשה- שאתה לא מאפשר לה להתנהל באופן חופשי- דבר אשר יביא בסופו של דבר לכך שהיא תסתיר ממך קשרים (ידידותיים או לא).. ככל שתרדוף אחרי זה ו"תחנוק" את הקשר- היא תבצע מהלכים מאחורי גבך, לא כדי לשקר לך, אלא היא תחשוש מהתגובות שלך. ולכן היא גם לא יודעת מה קורה איתה כרגע- היא חשה בלבול, מחנק, וחוסר אמון. היא לא רוצה לוותר על מעגל חברים שיש בהווה או בעתיד. העובדה שאתה לא מרש לה להיפגש עם גבר בביתה או היא בביתו- בוודאי מעידה על כך שאינך מאמין בה, ביכולת השליטה שלה, בריסון שלה ובאהבה שלה. ולכן- היא בוודאי פחות ופחות תימשך לקשר הזה.
אני מרגישה שיש כאן שתי אפשרויות-
1. לגשת לאיש מקצוע ולנסות ביחד למצוא מקום מרגיע למחשבות האלו ולנסות לעבוד על המקום הפגוע מהבגידה שחווית.
2. להגיע לתובנה שאולי הקשר הזה לא מתאים לך, שכן הוא רווי בפערי תפיסה (תפיסת עולם), ואולי צריך לחשוב על מציאת בת זוג מעולם שמרני יותר, או לפחות מישהי שהיא חושבת כמוך ולא מאמינה בידידות. עם זאת, חשוב לעבוד על קנאה ואמון במערכת יחסים.
מאחלת לך בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)