מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת להפרדחלי23/04/2008
שלום,
אני בת 27, לאחר לימודים, יש לי עבודה כיפית, אני גרה לבד, יש לי אוטו. בקיצור, אפשר להגיד שיש את רוב הנתונים כדי להיות מאושרת ועצמאית. רק צריך מישהו לחלוק את זה איתו...
לפני כחצי שנה נפרדתי מחבר שלי. היינו ביחד שנתיים ואף גרנו ביחד שנה אחרונה. כבר מהתחלה, מאז שעברנו לגור ביחד, הרגשתי שזה לא "זה". כל יום שעבר היה יותר גרוע מקודמו. כן, הייתה אהבה, אבל לצערי הבנתי שזה לא תמיד מספיק. כל יום שנשארנו יחד היה יום מבוזבז בחיי. וגם כשנפרדנו, למרות שהבנתי שזה הדבר הכי הכי נכון בעולם לעשות, לא יכולתי לאמר את המילה האחרונה. חיכיתי שהוא יעשה את זה. חיכיתי לשמוע ממנו את המילים הקשות.
אחר כך הבנתי שפשוט פחדתי להישאר לבד. וחשבתי שזה לא יקרה לי שוב.
בזמן אחרון אני יוצאת עם בחור מאוד נחמד, שקט ונעים. לאחרונה יש לנו קצרים בתקשורת והדברים מסתבכים. אני כבר מתחילה להבין שאין מה להיחלם על זה, אבל... ושוב אני חוזרת לאותן הרגשות הפחד של להישאר לבד. מה יהיה? מה יקרה? אני אשאר לבד? זה נורא...
איך אפשר ליפטר מהפחד הזה? הרי כל החיים עוד לפניי. למה אני עדיין מפחדת? אני צריכה להיפרד ממנו ולהמשיך הלאה, אבל אני לא יכולה לעשות את זה!
תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות היכרות ולהתיידד עם הפחד
דורית כהן01/05/2008חלי יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
ראשית, כל הכבוד לך על שהבנת שאת נמנעת לחתוך את היחסים מן הסיבה של החשש להישאר לבד, זה צעד חשוב לקראת ההשתחררות מן הפחד. נסי להיכנס עוד יותר עמוק ולבחון ממה מורכב הפחד הזה - האם את לא אוהבת להיות רק עם עצמך? משעמם לך? מפריע לך מה יגידו עליך שאת כרגע בלי בן זוג? או אולי משהו אחר שלא הזכרתי? נסי לראות מהי הנקודה שמפריעה לך ואותה את צריכה לתקוף. במחשבה שנייה, הביטוי לתקוף דווקא לא מתאים כאן. אסביר למה: אני חושבת שהדרך הכי טובה להתגבר על פחד או דאגה שמנהלים אותך היא להתיידד איתו. לקבל שזה חלק ממך, ו"להיות איתו". להגיד לעצמך - אוקיי, אז אני כזאת שמפריע לה מה אומרים עליה. האם אני יכולה לחיות עם הדימוי הזה ולקבל שזה חלק ממני ולא להילחם נגדו? זה תהליך של קבלה עצמית שכאשר הוא מצליח, אז בדיוק אותו דבר שניהל אותך מקודם - הופך להיות קטן יותר, מוכר, אפשר קצת לצחוק עליו, אפשר לעבור הלאה. זה כאילו שעכשו העזת להתקרב אל הפחד ואל מקור הפחד, ולהסתכל לו בעיניים, ואילו קודם לכן כאשר הוא הופיע הוא נראה לך כל כך מאיים ולא רצית להתעסק איתו אז נכנעת לו, רק שלא יופיע. אני מקווה שתצליחי להבין את הכיוון שאני מציעה לך, ואם תתקשי ליישם אותו - לא יזיק קצת להתייעץ, כדי שתוכלי לקחת את החיים קצת יותר בקלות. אני חושבת שאת עושה נכון שאינך מוותרת על איכות הקשר שלך עם גברים. המשיכי לחפש ואל תבזבזי זמן יקר בלהישאר במקומות שליבך וגופך אומרים לך לעזוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)