מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרק בלימור24/12/2014
שלום רב
אני בת 40 גרושה מספר חודשים
רציתי להתייעץ בקשר ל״ זוגיות״ שיש לי כרגע
הנ״ל גרוש גם כן כמוני
בקצרה אנחנו יחד כבר חודש וחצי נוסעים יחד מבלים , אני ישנה אצלו הרבה
מה שמפריע לי זה העובדה שאני לא מקבלת שום הצהרות אהבה או רגשות מבחינתו, אין את כל הקוצי מוצי שאני רגילה, הוא עובד מסביב לשעון אני יודעת אבל הוא לא מנסה להשיג אותי או לשלוח הודעה או לאמר לי משהו חם
אני יודעת שאין לי שום בעייה אני ניראית טוב מאוד והיתה לי כבר מערכת יחסים שבה הבחור הרעיף עליי אהבה ותשבוחות וזה מחמם את הלב...
אמרתי שיכול להיות שהוא קשוח כזה ולא מראה רגשות או שהוא עובד קשה אבל כמה זמן כבר לוקח לשלוח הודעה קטנה...
שאלתי אותו בקשר לכך והתוודתי בפניו שאני אוהבת אותו והוא אמר שהוא לא משלה והוא נמצא בשלב הזה עכשו אמנם טוב לו איתי אבל זה לוקח לו זמן לאהוב מישהי ואני אומרת ומה בקשר להתאהבות? זהו שלב לפני האהבה והוא לא מקרין את זה
הוא אומר בואי נזרום וניתן לזה להתפתח אם זה זה אז זה זה, כרגע הוא לא צריך לדעת פחות או יותר מה הוא חש כלפיי? הוא אומר שהוא מאוד מחבב האם זה אמור להספיק לי האם כדאי לי לסיים את זה כי הקשר הזה לא טוב ולא מספק עבורי או פשוט לתת לו זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתחושתי לתת עוד תקופה לבחון את הקשר
טלי צרקינסקי25/12/2014לימור שלום,
יכולות להיות כאן מספר סיבות שאנסה להעלות אותן.
ציינת ששניכם גרושים. את גרושה טרייה, יתכן והייתם פרודים קודם/עברת תהליך, אין מספיק פרטים ואת מוכנה להמשיך..
אין לי מספיק מידע לגבי הבחור. האם הוא גרוש טרי או שהוא גרוש הרבה זמן או שסיים לא מזמן מערכת יחסים ורוצה להיות יותר הדרגתי בקשר שלכם. (מה שיכול להסביר התנהגות כזו). האם נפגע בעבר בקשר? עוד שאלה לחשוב עליה.
אלו הן השערות בלבד כמובן שאפשר לחשוב עליהן ואף לשוחח עליהן ביניכם...
פרק זמן של חודש וחצי הוא לא בהכרח פרק זמן מספיק כדי לדעת מה מרגישים. לעתים יודעים, לעתים צריך יותר זמן, אך המצוקה שעולה משאלתך היא מה מידת ההלימה בין מה שאת מרגישה/מצפה לבין מה שהבחור מרגיש/מצפה והחוויה לאן הקשר הזה ילך וכן האם יש פער ברגשות וברצונות שלכם.
לגבי התאהבות ואהבה יש הבדלים בין המושגים.
התאהבות מאופיינת יותר בתחושות "פרפרים", התרגשות, בדר"כ יש איזו "אידיאליזציה" של האדם השני ("הורדה" מהמילה "ורוד") ובהאהבה בוגרת אנו כוללים בה את מכלול התכונות של בן/בת הזוג ורואים אותו כשלם.
שלה ההתאהבות היא נעימה מאד אך גם אהבה בוגרת מספיקה למערכת יחסים בריאה.
מה שהייתי מציעה לך זה לבחון מה קורה "בין השורות" קרי, איך הוא מתייחס אליך, מה קורה בפגישות שלכם, האם הוא משתף אותך בדברים, איך היחסים ביניכם, האם הוא שואל לשלומך, מתעניין בך ועוד..
חודש וחצי זה מעט זמן. אם לבחור הרבה דברים טובים, הייתי מנסה לתת עוד זמן (אך לא זמן רב מידי, מס' חודשים בהם תרגישי מה מתפתח נראה לי סביר) ובמידה והמצב נותר בעינו הייתי יוזמת שיחה ללא האשמה, ללא הטחות, שיחה הדדית , מזמינה ובונה אשר בוחנת לאן פניכם קדימה מבחינת הרגשות של שניכם בתוך הקשר.
משהו נוסף (שוב, רק השערה), יתכן שיש לבחור קושי להביע את עצמו רגשית, זה יכול להיות בתוך זוגיות וכדאי לראות איך זה קורה במקומות אחרים (מול המשפחה, מול ילדים, חברים) אנשים מביעים עצמם רגשית בהרבה מאד סיטואציות.
יכול להיות שבתקופה זו דברים יפתחו, לכאן או לכאן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)