מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מערכת יחסים בפרק ב'רונית05/01/2015
שלום רב,
אני כתבתי כאן שוב בעבר,
אני מעלה שוב כמה שאלות מנקודת מבט אחרת
אני ובן זוגי שנינו בני 40 בזוגיות שניה גרושים עם ילדים
מס' חודשים יחד ואני כמו שאומרים כבר פחות או יותר מגששת הלאה......
אנחנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע ומבלים ונהנים אחד מחברתו של השני מאוד אך אני לא יודעת אם בזה זה נגמר או שזה קשר מחייב מבחינתו.
ניסיתי לדבר עימו על זה מס' פעמים והוא אמר שמבחינתו לוקח לקשר זמן להתגבש ואם זה יהיה קשר אז יהיה ואם לא אז לא אין מה לעשות במילים אחרות לתת לזמן לעשות את שלו,אני מבחינתי נקשרתי אליו (כמובן:) אישה) אני מאוהבת בו ואפילו התוודתי בפניו ומה שהוא החזיר לי היה שלו לוקח זמן לפתח רגשות כאלה והוא לא נמצא בשלב הזה כרגע,טוב לי איתי והוא מחבב איתי אבל... לאהוב זה קצת יותר מסובך,צריך להכיר יותר האחד את השני , אני לא מבינה,בן אדם לא יכול לדעת בפרק זמן מסויים כבר פחות או יותר מה הוא מרגיש? משהו לפחות.....
במשך היום אנחנו בקושי מדברים או מתכתבים (לטענתו-עסוק מאוד בעבודה) ואני יודעת שזה נכון אך נראה לי שמי שבאמת רוצה יכול ליצור קשר גם בכל זמן....
אני מוצאת עצמי פשוט יושבת ומחכה לאות חיים מימנו,לא מרגישה שאני בזוגיות ממש,הוא אמנם אומר לי שאני מאוד יפה ומושכת ומדהימה אך הוא לא אומר כלום בקשר לאהבה,במשך היום הוא נטו בעבודה,אולי בערב אני זוכה להתייחסות קטנה מצידו,אני לא יודעת אם זהו קשר תקין,אולי עדיף לי בכלל לחתוך אותו וזהו,הוא חייב להבין שאני לא כל כך מובנת מאליה....
יש לציין שכאשר אנו כן יחד הוא מקסים ומפנק וטוב לי איתו מאוד....
אובדת עצות:(((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
עדי בדיחי06/01/2015הי רונית,
יש לשים לב למספר דברים שהעלית-
1. מדובר בקשר צעיר של מספר חודשים. הקשר הוא של שני אנשים ש"ידעו קשר בעבר" לרבות הקמת משפחה. אני מניחה שיש לכך משקל - עד שנקשרים, ועד שיודעים מה רוצים, ולא רוצים לעשות טעויות שהיו בעבר.. נסי להבין את מכלול התמונה.
2. נשים בד"כ "מרגישות מהר יותר" או לפחות יודעות לזהות רגשות ולהעביר את המסר הזה יותר מגברים. לא פעם לגבר יהיה קשה יותר להיקשר מהר, עם זאת זה לא אומר שזה לא יקרה. לפעמים דרושה סבלנות שגם הצד השני "ידביק" קצב.
3. יתכן ובדפוס אישיותו לא מדובר בגבר שמשתף, שמוכן להביע רגשות. יתכן וגם בקשרים אחרים שהיו לו כך התנהל, באופן מעט נמנע-נזהר.
4. חשבו שתהיי סבלנית ותתני לקשר הזדמנות של עוד מספר חודשים. בחודשים אלו הייתי מציעה לא לדבר איתו על "יחסינו לאן" אלא לבדוק האם הוא נפתח אלייך יותר, דווקא כשאת "קשה להשגה", ולא משתפת או מביעה רגשות- לפחות לא כמו שעשית עד כה. יתכן וזהו מבחן חשוב להמשך הזוגיות ושווה לך לבחון את הבחור- עד כמה הוא באמת נקשר בתקופה הקרובה, בעוד את לא "רודפת" אחרי האהב שלו אלא פשוט מאפשרת לקשר הזה להיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)