מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחפשת עצההדר24/04/2008
היי לכולם וחג שמח,
אולי מישהו מכיר את התחושה שכבר לא יודעים למה להאמין... ככה אני מרגישה, אולי אני חוששת מידיי, אולי קנאית, אני לא יודעת אבל אין לי שקט.
אני צריכה עצה אובייקטיבית ממקום חיצוני.
אני וחבר שלי כבר הרבה זמן ביחד, אנחנו בני 30, הקשר עם עליות וירידות (חדות ).
אחרי הפרידה האחרונה חבר שלי ממש משתדל לשקם את המערכת יחסים, אבל אני לא מצליחה לבנות אמון, זה הצד החלש שלי.
מידיי פעם בתקופה שאנחנו ביחד כל מיניי בחורות מתקשרות אליו, שהן לא ידידות שלו ששמעתי עליהן פעם. זה לא קורה הרבה, פעמים ספורות בשנה, אבל זה קורה.
כשאני שואלת, מי זאת או למה היא התקשרה, הוא מתעצבן. ואז מתחיל כדור שלג, כי בגלל שהוא מתעצבן זה גורם לי לחשוד ואז הוא אומר שאני מנפחת את העניין בלי שהוא מסביר לעומק אלא נותן איזה הסבר כללי.
פעם אחת גיליתי שהוא שיקר לי ובעצם מאז אני מתעניינת ושואלת וגם חושדת.
כמובן שהיו גם מקרים שהוא לא שיקר.
הוא אומר שמתעצבן כי הוא לא אוהב להסביר את עצמו במיוחד כשלא עשה כלום, והוא לא אשם שהן מתקשרות.
בכל מקרה, אתמול אנחנו הולכים לישון והוא מקבל SMS. השעה היתה חצות ושאלתי אותו מי שלוח לו הודעות כל כך מאוחר. מכיוון שהוא מאוד משתדל לשקם את הקשר בתקופה אחרונה, הוא לא התעצבן (לראשונה) ואמר שאין לו משוג מי זאת. בהודעה היה כתוב :"יש לי מישהי להכיר לך" וזה הגיע ממספר לו מזוהה. דקה אחרי זה הוא קיבל עוד SMS : "האם אתה ער, זאת ..." ושם של בחורה.
הוא אמר שזאת חברה של אחותו, והיא קצת מוזרה, והיא בכלל נשואה.
אבל אני לא שקטה, אני לא מסוגלת לדבר איתו על זה כי הוא מתעצבן ואני צוברת את זה ואז אני מתפרצת עליו במקומות אחרים כשבעצם אני מרגישה שאני אגרתי בבטן המון כעס.
אשמח לתגובות,
נראה לכם שאני קנאית וממציעה דברים? נראה לכם שאני מאמינה ל"סיפורים"? מה אני צריכה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים של חשדנות והסתרות
דורית כהן01/05/2008הדר יקרה, נראה לי שאת מנתחת נכון מאוד את מה שקורה. שנוצר מעין מעגל קסמים בו בגלל שאת כבר חושדת בגלל אירועים בעבר - הוא מרגיש על הכוונת שלך ואולי מנסה להסתיר או לעגל פינות, או לא להיתפס, ואז את נעשית עוד יותר חשדנית...אנו הנשים - לרוב בעלות אינטואיציה חזקה, ובדרך כלל יש ביסוס מסויים לחשדות שלנו. האם אתם יכולים לנהל שיחה פתוחה וגלוייה לגבי הרצונות, הפנטזיות ודרגות החופש שאתם מוכנים לתת זה לזו מול אחרים? יש ריגוש רב בהיכרויות חדשות ויש אנשים שאינם מוכנים להוריד זאת לגמרי מעל סדר היום, בייחוד בעידן האינטרנט הכל כך זמין. דברו ביניכם ותראו האם אתם מצליחים להביע הכל או שומרים דברים בבטן ולא מעיזים לפתוח הכל ביניכם. חשוב להגיע להבנות ולהסכמות, בצורה כזאת שהוא לא יצטרך לעשות דברים בהסתר. אם יבין עד כמה זה פוגע בך - את יכולה לומר זאת לא כהאשמה כלפיו אלא כמשהו שקשה לך איתו, פוקוס על רגשותייך שלך ולא על מעשיו שלו. בכל אופן אני חוששת שאם לא תצליחו לנהל שיחה פתוחה בנושא זה התופעה של מעגל הקסמים הזה עלולה לגבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי לפי האינטואציה
תות13/05/2008היי
אף פעם אין עשן בלי אש.
השאלה מה אומר ליבך ואם את מסוגלת לדבר עם החבר שלך בצורה גלויה וברורה כי בסוף הכל מתגלה.
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)