ירח דבש מוזר...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ירח דבש מוזר...
    אנבל
    13/01/2015

שלום לכולן,
    אשמח לקבל חוות דעתכן למקרה שלי כיוון שאני ממש צריכה ייעוץ
    לפני חודשיים התחתנו אני ובעלי.
    זמן קצר לפני הטיסה קרה מקרה בו בעלי הסתכל ארוכות במקום ציבורי על בחורה ושבר את ליבי.
    התעמתתי איתו וביקשתי לא לעשות זאת שוב בנוכחותי אחרי שהראיתי לו את פגיעתי הגדולה. הוא לא זכר בכלל על מה מדובר אך בכל זאת התנצל והנחתי שהוא הבין.
    לפני שאמשיך, אני חייבת לציין שגם כשהיינו חברים הוא היה מביט על בחורות אחרות, זה הפריע לי אך לא עשיתי עניין, וכאן מגיע סיפור ירח הדבש...
    מהיום הראשון של החופשה בעלי לא הפסיק להסתכל על כל בחורה שעוברת ברחוב. בלונדיניות, ברונטיות, עם מכנס קצר וגופיה או כאלה יותר "מכוסות". היו שהביט עליהן שניה, היו שמבטו השתהה והיה מביט ארוכות לעיתים מספר פעמים אם היו נשארות בסביבה.
    לכל מקום שהלכנו, בכל מסעדה שישבנו, לכל חנות שנכנסנו - אם הייתה בחורה ראויה בסביבה הייתה זוכה למבטו. כך היה במשך חודש, יום יום
    חשוב לציין שאני לא "דוגמנית", גוף ממוצע קצת מלא ויש לי חוסר ביטחון עצמי בנוגע למשקל שלי (הוא יודע את זה).
    למרבה הפתעתי, היו דווקא מקרים בהם היינו הולכים ברחוב או נכנסים לחנות והייתה עוברת בחורה יפה אך הוא לא היה מסתכל עליה (ככל הנראה זה קורה בגלל שהוא עסוק במשהו, וכשמשעמם לו הוא פשוט מסתכל.
    חשוב לי לציין שבעלי אוהב מאוד להסתכל ולבחון כל דבר החל מנופים,בעלי חיים,זקנים,גברים (כן, כן, גברים!) וכמובן נשים.
    הרגשתי שהלב שלי מתרסק מיום ליום...
    באחד הערבים עמדנו לראות הופעה כשלידנו עמד בחור שחיבק את חברתו הבלונדינית. בזווית העין ראיתי איך בעלי פשוט עמד ובהה בה כמה פעמים עד שהיא קלטה והסתכלה עליו חזרה והוא הזיז את מבטו.
    הרגשתי כה מושפלת,לא נחשקת, כ"כ עצובה
    איך ייתכן שרק לפני חודשיים התחתנו, אנחנו בירח דבש וכך אתה מתנהג?
    לא אמרתי לו מילה כל הטיול!
    יצא לי להסתכל על גברים שהיו עם נשותיהם כדי לראות אם הם פוזלים לכיוון בחורות אחרות. ראיתי שהם מסתכלים במבט חטוף אם בחורה עברה לידם אך לא העזו (מתוך כבוד ואהבה לאישה שלהם) לבהות בה או לחקור אותה, זה צבט לי לדעת שבעלי עושה זאת.
    הרגשתי שאני מציקה,נושאת הכלים של בחור רווק בחופשה
    רציתי ללכת רחוק ממנו, לא יכולתי להמשיך לחייך ולהעמיד פנים שבכל בסדר כשמבפנים אני בוערת
    בעלי מדהים, דואג ומפנק. הוא חיפש מישהי שיוכל לשוחח איתה,קולית ומשוחררת, אני הראשונה שהכיר להוריו והוא בן 30+. כולם מסביבו אומרים שאם בחר בי אני כנראה ממש מיוחדת.
    לילה אחד הרשתי לעצמי "לחטט" לו בנייד, גיליתי שם הודעות לבחורות לפני שהוא הכיר אותי בהן הוא מסיים קשרים על ימין ועל שמאל (הודעה אחת הייתה לבחורה שהחמיא על יופיה ובכל זאת אמר לה שאינו מעוניין)
    אני מכירה אותו, הוא נאמן ולא פלרטטן, אמר לי כמה פעמים שרוצה להיות איתי לנצח
    אך למרות הכל המקרה הזה מקשה עלי

אני לא רוצה להיתפס כקנאית ואובססיבית
    אשמח לקבל את עזרתכן מה לעשות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירח דבש מוזר...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנונימית -

בני
    13/01/2015

הי

קראתי בעיון רב ואני מבין את כאבך הגדול אבל...מצטער לבשר לך שאת כן!

הבעיה היא קודם כל אצלך ועלייך לטפל בה מיד כי ניכר מדברייך שאת לא רוצה להפסיד את הקשר המיוחד שיש לכם.

אני כלל לא מתעלם מ"התרומה" שלו לתחושות שלך... ואין ספק שאת תצטרכי ותהיי זקוקה לעזרה שלו כדי להרגיש יותר בטוחה במקום שלך בזוגיות, אבל קודם כל עלייך לטפל ולחזק את הביטחון העצמי שלך כדי לא להישמע קנאית ואובססיבית. וככל שלא תעשי מזה עניין כך יילך ויפחת ההתעניינות שלו בבחורות אחרות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלמונית -

בני
    13/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לבני

אנבל
    14/01/2015

היי,
    תודה על תשובתך
    אני מעריכה את מה שכתבת שאני צריכה לעשות עבודה עם עצמי
    יחד עם זאת, לא הבנתי מה כוונתך "ככל שלא תעשי מזה עניין תלך ותפתחת ההתעניינות שלו בבחורות אחרות" ?
    ככל שאני אתעלם מזה יותר כך הוא פחות יסתכל ? איך הוא אמור לדעת שאני מתעלמת מזה ?
    הרי גם בירח הדבש "התעלמתי" מזה, לא הערתי לו, לא אמרתי מילה, רק אכלתי את עצמי מפנים

נכון להיום אני פוחדת לצאת איתו החוצה למקומות כי אני פוחדת להיפגע
    אתמול במקרה היינו צריכים לעבור כמה דקות בקניון ורעדתי מכל שניה

איך אני אמורה להתנהל ? אני אמורה להגיד לו משהו או פשוט לעבוד על עצמי בלי קשר אליו ?

אשמח לתשובתך וגם כמובן לתשובתן של מנהלות הפורום
    תודה רבה ! :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    14/01/2015

אלמונית שלום,

אני מבינה את המצוקה שלך, זו חוויה לא נעימה. ננסה לעלות מס' נקודות.

אנשים מסתכלים על אנשים ברחוב. לא ניתן להימנע לחלוטין מלראות אנשים סביבנו.

השאלה עד כמה המרחק בין לראות אנשים לבין חיפוש אחר ריגושים, התנהגות כזו אשר תופסת לכם מקום בתוך הזוגיות, לוקחת לך מקום ועוד פרמטרים שפוגעים בקשר ביניכם.

את מתארת שבעלך מתבונן גם בגברים, נופים ועוד..

אלו דברים שאפשר לשוחח עליהם כי באמת בזוגיות חשוב שתהיה קרקע לתקשורת (לא רק בנושא זה, בכלל, בכל תחום).

אך לא הייתי עושה זאת בשיפוטיות, אלא באמת שואלת אותו מה זה בשבילו ההתבוננות הזאת, מה זה לראות אנשים, נשים, גברים, נופים ועוד..

לגבי החיטוט בנייד והעבר. יתכן שבתקופה מסוימת הוא לא התחייב למישהי רצינית ועתה הוא מצא את הקשר אתך.

עתה אני אתייחס לאלמנט שבני גם התייחס בתשובתו אליך וגם את העלית אותו וזה המקום שלך, הדימוי העצמי שלך, איך את מרגישה כאישה, האם את מרגישה שיש אובייקטים שבאות להחליף אותך, בחוויה הסוביקטיבית שלך.

יתכן שזה מעין "מי בא קודם הביצה או התרנגולת" קרי, האם התנהלותו "שופכת אור ושמן למדורה" על מה שאת מרגישה גם כך (שחשוב לעבוד על הרגשתך כלפי עצמך) והאם מה שאת מרגישה, מעצימה את ראייתך לגבי התנהגותו ובפועל זה פחות.

כך או כך, כדאי לדבר על הדברים בצורה מכובדת ולא להישאר עם אי הבנות וכעסים..

לא הייתי מחליטה כרגע שום החלטה הרת גורל בזוגיות כשאת בתחושה כזאת, תנסו לשוחח על כך, אפשר גם לחזק את הדברים האילו בשיחות עם איש מקצוע.

הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוב נוסף

טלי צרקינסקי
    14/01/2015

לבחון, איך הוא מתייחס אליך?
    האם הוא קשוב אליך? האם הוא מביע כלפייך אהבה ורגשות?
    מחמיא לך, מקשיב לדברים שאת רוצה לשתף אותו, האם הוא משתף אותך בדברים ועוד, הם גם דברים שיכולים להעיד על איכות הקשר מעבר ל "אני רוצה לחיות אתך לנצח", ממש דברים מהיום יום בחוויה הזוגית.

ללא קשר לכך שחשוב לדבר על הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לטלי

אנבל
    14/01/2015

היי טלי,
    בעלי קשוב אלי מאוד.
    הוא מפנק, דואג, מחמיא לי, מחבק ומנשק בלי סוף, עושה למעני כל מה שאני מבקשת
    באמת שזכיתי בבעל מדהים
    כל זה לא כל כך מסתדר לי עם הבהיה בבחורות אחרות

טלי - קשה לי לשוחח איתו על הנושא הזה
    אני לא יודעת איך לפתוח את זה מולו ומה לומר והאם זה בכלל טוב להעלות את הנושא?

האם יש משהו שאני יכולה לעשות ולשנות בעצמי כדי שבאופן ישיר ישפיע עליו ויפחית את הדבר הזה שהוא עושה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    14/01/2015

אלמונית שלום,

בקשר זוגי, להישאר עם הדברים הכואבים אצלך, עלולים להצטבר ולהעיב על הקשר, גם אם לא באופן גלוי, באופן לא גלוי (התנהגויות שונות אשר מביעות את התסכול, את הכעס, את האכזבה, את חוסר הביטחון ולמעשה, את כל מה שאת מעלה כאן, בין אם במודע ובין אם לא במודע).

ציינת איכויות לא מעטות שקיימות אצל בעלך.

מומלץ לטפל אצלך במקומות שאת מרגישה חוסר ביטחון, לבחון האם זה בקשר אתו, האם זה קרה לך בקשרים זוגיים קודמים, האם זה מופיע גם במקומות אחרים (חברות, עבודה ועוד..) ולבחון איפה את מרגישה בטוח, איפה את מרגישה פחות בטוח, מה קורה במקום של הנשיות).

העבודה על עצמך חשובה על מנת שאת תרגישי ביטחון עם עצמך וזה יקרין לכל מיני תחומים, לא רק בזוגיות.

ניתן לשוחח עם איש מקצוע.

לגבי שיחה בקשר. את מציינת שאת חוששת. בקשר טוב חשוב לדעת איך להביא את הדברים.

אם מביאים אותם בצורת האשמות, באמת לא יהיה מי שיקשיב שם.

אולם אם מדברים על הקשר, מביאים אל תוכו את החיובי שיש בו, את ההערכה על הדברים הטובים וכן את השאלה לגבי התנהגות זו, זה כבר נתפס אחרת.

בכל נושא בכלל, מומלץ לפתח קרקע זוגית טובה לתקשורת בונה ואפשר גם את זה לציין באותה שיחה ביניכם.

שזה יהפוך למשהו הדדי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו