שאלות חשובות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות חשובות
    עדי
    14/01/2015

אני בת 21, יצאתי לפני מספר חודשים מקשר של שנתיים בפרידה מכוערת וקשה.
    הקשר היה גרוע מלא בריבים ופרידות שהוא יזם ובסוף תמיד חזר.
    ממש כמו הקשר של ההורים שלי; אבא תמיד נפרד מאמא לכמה שבועות, מנתק קשר ובסוף חוזר. אצל ההורים שלי הייתה גם אלימות פיזית.
    אני מפחדת מהרגע שהוא יחזור, אני מפחדת כי אני לא יודעת להגיד לו לא וכי אני לא מכירה מערכת יחסים אחרת וכי אני לא רוצה שזה ימשיך וידרדר.
    אני רוצה לדעת אם בכלל אפשר לנהל מערכת יחסים תקינה כשאף פעם לא הייתה לך דוגמא אמיתית?
    האם לצאת עם גברים אחרים יכול לשנות משהו בהתנהלות שלי?
    אולי עם גבר אחר זה לא יראה ככה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר המלצות

טלי צרקינסקי
    14/01/2015

עדי שלום,

ראשית, ראוי מאד להערכה וזו כבר התחלה מאד טובה שאת מזהה את הדפוס אצלך שחווית בבית ואשר משפיע עליך בזוגיות.

חוויות שאנו חווים בבית, עשויים לעצב דפוסים שונים אצלנו בכל מיני היבטים ודפוס אחד כזה את מביאה לכאן.

דפוס של שיחזור של קשרים בעייתים ואלימים שאת חווית שיש בבית, מה שהותיר אצלך בוודאי פצעים רגשיים מול דמויות משמעותיות וכן חוויה שזוהי זוגיות, זוהי דוגמה לזוגיות ואולי אין בכלל זוגיות אחרת וככה זה צריך להיות?

את בחורה צעירה, תמיד ניתן לשנות דברים.

ההגעה לתובנה שזה קיים, הוא חלק לא מבוטל מהדרך של הפתרון לבעיה.

ראשית, עליך להפסיק כל קשר עם בחור שעושה לך רע.

להוריד את מספרו מהנייד, להוריד ווטסאפ שלו, פייסבוק וכו'..

המלצה חמה היא לגשת לשיחות עם איש מקצוע ויש אפשרויות שונות דוג' קופת חולים דרך הביטוח המשלים יש מטפלים טובים ויש לך זכאות למספר לא מבוטל של שיחות עם עו"ס קליני/פסיכותראפיסט/פסיכולוג קליני או באופן פרטי.

כאשר המטרה בטיפול כזה היא לבנות את המקום שלך מחדש, את האמון, לעבד את החוויות מהבית, לשחרר את המקום הזה ולחזק את עצמך וללמוד מה אצלך משחזר את הדפוסים האילו ואיך ניתן לא לשחזר אותם ולהמשיך לקשרים זוגיים בריאים בעתיד שזוהי המשאלה שאת מביאה כאן לפורום.

האם זה אפשרי? התשובה היא כן, אך צריך לטפל בדברים על מנת ששחזורים אילו לא ימשיכו ותוכלי לומר "לא" למישהו שנוהג כלפיך באלימות מילולית/פיזית וכו'..

אני מאחלת לך הרבה הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו