מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפיות מהבעלמיואשת17/01/2015
שלום רב
אני ובעלי נשואים כבר 25 יש לנו 3 ילדים גדולים ומקסימים בחיינו ידענו עליות וירידות כמו כולם .
אני תמיד הייתי טיפוס עצבני ודיכאוני מה שהקשה על הזוגיות אבל לאחרונה משהילדים גדלו אני נורא משתדלת לעשות שינוי ואף הצלחתי אני פחות עצבנית לא דכאונית מעסיקה את עצמי רוב שעות היום בעבודה במעשים טובים לנזקקים חיילים וכו זה נותן לי סיפוק רב ואף גורם לי לחשיבה אחרת על החיים.
בעלי תמיד הטיח בי אשמות שבגלל התנהגותי הוא לא עושה כלום בבית אם משהו נשבר יקח ימים חודשים ואפילו שנים עד שיתקן ואם בכלל זה נורא מעצבן מרגישה שאין על מי לסמוך אלה דברים שגורמים לי לרדת כמה מדרגות אחורה למרות שאני מנסה לחשוב אחרת זה גובר עליי היה איזה חודש שעשה הכל וזה פשוט עשה טוב לשנינו הן מבחינה מינית וכל השאר אבל שוב חזר על עקבותיו דברים מתקלקלים נשברים אין קול ואין עונה אני מחזיקה את עצמי חזק לא ליפול אבל האטימות הזאת הורגת אותי
אנחנו אוהבים אחד את השנייה אבל זה לא מספיק
מה צריך לעשות?
הייתם צריכים להכיר אותי בכדיי לדעת איזה שינוי עשיתי
אולי אותו לא ניתן לשנות???
אנא עזרתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר נקודות לחשיבה
טלי צרקינסקי17/01/2015סובלת שלום,
מאד ראוי להערכה שאת מוציאה מעצמך את המקום של לתת לאחר מהמקום היותר קשה שחווית עם עצמך (מה שאת מתארת,עצבנות, דיכאון).
האם את ובעלך משוחחים על מה שאת מרגישה?שתיארת? האם את מרגישה שאת זקוקה לחיזוקים נוספים מבחינת רגשות הדיכאון והעצבנות? חשבי על כך (עפ"י חווייתך).
מה שחווה בן זוג/בת זוג משפיע על הצד השני, יתכן וגם התקופה שאת עברת ואולי עוברת היום פחות, עדיין משפיעה על בעלך, האם שוחחתם על כך? האם שוחחתם בכלל על מה שאת מרגישה? מה שהוא מרגיש?
את מתארת שיש תקופות שיש שינוי בקשר. את מזהה טריגר לשינוי?
מיניות ורצון למין בוודאי קשור לרגשות שיש עם בן הזוג ולרגשות שיש עם עצמך. עם רע לך, יש מתיחות בזוגיות, יש פחות רצון למין וכפי שתיארת, אם את מרגישה שהוא יותר קשוב, את מרגישה יותר טוב מולו, הרצון למין עולה.
אני קוראת מבין שורותייך שאת מאד רוצה שיראו אותך, שיראו את השינוי שעשית והייתי שולחת אותך לשאול את עצמך - מי היית רוצה שיראה את זה? בעלך/חברות/משפחה. האם את מרגישה מוערכת? (שאלות להידוד)
נראה שהפעילות ההתנדבותית נותנת לך הרבה סיפוק ואם יש לך זמן ואין לכם בעיות פיננסיות שאת צריכה לתרום משכורת, הייתי שוקלת אף להתעניין בהתנדבות נוספת שתגרום לך סיפוק ומשמעות. (תעסוקה = פחות מחשבות מטרידות, מדכאות ועוד.. יותר מחשבות חיוביות, אינטראקציה עם אנשים ועוד..)
ממליצה גם לשוחח עם הבעל (לא כשצריך לכבות "שריפה" כלומר, לתקן משהו בבית אלא כשדברים מסודרים ויש רגיעה ביניכם בסדר) ולדבר אתו על הדברים. איך לראות אחד את השנייה, מה חשוב לכם בקשר ועוד.. ללא האשמות, ללא שיפוטיות, עם הערכה ולדבר גם את הקושי מתוך רצון לשפר.
להקשיב לו ולדבר גם עלייך - מה שנקרא הדדיות בקשר.
במידת הצורך ניתן להיעזר באיש מקצוע. זוגיות אכן יודעת עליות ומורדות במהלך החיים והיא מציבה אתגרי התמודדות.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)