מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר ילדיםיובל23/01/2015
שלום
אני בן 34 אשתי בת 33. נשואים 7 שנים. יש לנו בת אחת בת 5 ואחת בת 0.5 שנה.
סה"כ יש לנו זוגיות טובה שהשתפרה מאוד לאחר טיפול זוגי. אבל מה שהטיפול לא הצליח לעזור זו בבעיה אחת שמלווה אותנו עוד מהתקופה שלפני הנישואים, וזה מספר הילדים.
אשתי רוצה 3 ילדים (הפנטזיה שלה הייתה 5 אבל מזה היא ירדה), ואני רוצה להישאר עם 2 ילדים (תחילה לא רציתי בכלל ילדים למרות שאני משוגע על בנותיי).
לא מדובר פה על רצון רגיל אלא על ממש אובססיה של שנינו בנושא ושנינו לא מוכנים להתפשר.
מצד אחד, אני חושב שאף אחד לא יכול "לאנוס אותי" לעשות עוד ילד. ואני ממש לא רוצה עוד ילד מהרבה סיבות (כסף, זמן פנוי שמתקצר, פחות השקעה בילדים הקיימים וכו'... )
מצד שני, כשאני מסרב אני חי עם אישה עצובה, מדוכאת ומרוחקת ממני.
אני ממש אובד עצות, האם לעשות ילד בניגוד לרצוני רק כדי לרצות אותה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להחליט עכשיו
טלי צרקינסקי23/01/2015יובל שלום,
לעשות ילד על מנת לרצות מישהו זה דבר גדול מאד שיש לו השלכות.
על מספר הילדים במשפחה רק אתה ואשתך יכולים להחליט..
השאלה כאן אם אתם יכולים להנות מהזוגיות שלכם ומשני הילדים או שזה "דיל ברייקר" ותיפרדו בגלל ילד נוסף?
לא נראה לי שכדאי לעשות זאת אם באמת טוב לכם...
הצעתי, מכיוון שאתם צעירים ויש לכם שני ילדים וכן נולדה לכם תינוקת לא מזמן שהיא בת חצי שנה. תיהנו מהילדות וגידולן, מאד יתכן והדינמיקה אצל שניכם תשנה פניה בעתיד.
כלומר, יתכן והילדים יגדלו ופתאום כן תרצה ילד נוסף וכן יתכן ובהמשך הדרך אשתך לא תרצה ילד נוסף.
לא הייתי מציעה לכם להתעכב או לאמלל את עצמכם על סוגיה מספרית כרגע בשלב הזה.
זה משהו שעוד יכול להשתנות.
חשבו על זה.
מאחלת לכם הרבה הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו הבעיה שאין לנו יותר זמן
יובל23/01/2015כי הגענו למצב שאנחנו לפני מעבר דירה ויש שאלה על כמות חדרים.
חוץ מזה שזה ויכוח שנמשך בערך 10 שנים (בערך ממתי שהכרנו) וניסינו אפילו טיפול זוגי.
אף אחד מאיתנו לא רוצה להתגרש כי היחסים ביננו חוץ מהעניין הזה טובים.
אני יכול לסרב, הבעיה שאז אני אקבל אישה מתוסכלת ומרוחקת ואני ממש לא רוצה בזה.
מצד שני אני גם ממש לא רוצה ילד שלישי.
בחיים לא הייתי בדילמה כל כך קשה... :(
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי23/01/2015ההחלטה להביא ילד נוסף למשפחה תחת גורמי לחץ וכשצד אחד לא מוכן היא מאד בעייתית.
אם יש לכם אפשרות פיננסית אתם יכולים לקנות דירה גדולה ובכל מקרה..שינויים בכל מה שקשור לנדל"ן תמיד ניתן לעשות.. (מכירה ורכישה ועוד ועוד..)
במידה ויש קושי, כפי שאתה מתאר, שבא לידי ביטוי בקשר, כדאי להמשיך ולבדוק אותו בטיפול בעיני כי בפורום אין מספיק מידע ויכולת לתת תשובה (למען האמת גם בטיפול אך בוודאי שבטיפול המענה רחב הרבה יותר לבחון תסכולים, האם זה רק נושא הילד הנוסף, האם יושבים שם עוד דברים ועוד.,..) .
והאם יש מרחב לדינמיקה להתפתח או שאתם מפספסים בדרך את הזוגיות..
כי כתבת "אובססיבי" "נמשך 10 שנים" השאלה שעולה האם אתם נהנים וחיים את ה"יש" או שהעיסוק הוא רק ב"אין"?
ואם יהיה ילד שלישי ויבוא מרמור ותסכול למה אין רביעי? רצוי לעבוד על זה ולאפשר מרחב לקבל החלטה כזו מרצון ולא מתוך לחץ שזה מה שפוגע בקשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)