מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשות לידידה שלידניאל27/01/2015
אני משרת בצבא שבוע שבוע בתור נהג ואז נהייתי מאבטח ויש עוד נהגת שהיא עושה חמשושים אנחנו מכירים כבר לפחות 4 חודשים ומאז שראיתי אותה לאט התגברו אצלי הרגשות עליה הייתי בטוח לפעמים שגם אצלה ושכל העניין הזה הדדי. לאחרונה גיליתי שהיא יוצאת עם אחד הנהגים מדי פעם והם מדברים גם הרבה ואני יודע שהוא בנאדם שכל הזמן מחליף בחורות ואני חשב שהוא סתם רוצה אותה לחד פעמי.
איזה יום אחד היא ישבה לידי במשרד דיברנו צחקנו ואז הוא הגיע ואמר לה לבוא עליו בהתחלה היא קצת התמהמה ואז באה והתיישבה לידו אחרי כמה דק הוא קיבל אישור לצאת הביתה מהמפקדת ואז הוא שאל אותה אם היא באה היא שוב התמהמה ובסוף הלכה אתו אני אחרי זה יצאתי בעצבים ולא חזרתי באותו יום למשרד בערב התקשרתי עליה היא היא באה לאכול היא אמרה כן תבוא אני כבר בחדר אוכל היא שאלה אותי לאן נעלמתי ולא חזרתי למשרד אמרתי לה סתם היו לי כמה דברים ואז הלכתי לחדר בקיצור בערב יושבים אני והיא במשרד אמרתי לה שאני רוצה מחר לדבר אתה בפרטיות רק אני והיא היא הייתה סקרנית מאוד ואני לא יכולתי לדבר אתה באותו הרגה כי הייתה לי שמירה.
יום למחרת סיפרתי לה שיש לי רגשות עליה ושאלתי אותה איך היא מרגישה עלי היא אמרה לי שבחיים לא חשבה שיש לי רגשות עליה וזה ממש בום רציני בשבילה שאלתי אותה בנוגע לנהג שהיא בקטע אתו היא אמרה לי שבדיוק מחר הם אמורים לצאת ביחד.
קיצור יום למחרת היא אמרה לי שאני לא יתבאס עליה שהיא יוצאת אתו וגם בגלל שזה נפל על השמירה שלי שככה אני יראה אותם יוצאים ביחד באוטו מהש"ג התקשרתי עליה לפני שהיא יוצאת וביקשתי שהיא לא תצא אתו שאני ממש רועד.. היא אמרה לי שהיא מצטערת אבל כבר לא נעים לה לבטל כי היא בטלה לו כבר מלא פעמים.
יום למחרת היא שולחת לי הודעה מה קורה מאמי איך עובר לך היום?.. דיברנו ודיברנו לא שאלתי אותה בכלל על מה שהיה בדייט שלה. היא יצאה הביתה לסופ"ש דיברנו קצת ואז יום ראשון לא יצא לי להיות אתה הרבה רק בערב סיימתי את השמירה הלכתי אתה לאכול ואז כשסיימנו היא אמרה טוב אני הולכת לחדר אני עייפה והיא הייתה נראית מצוברחת התקשרתי עליה אחרי זה היא אמרה שהכל בסדר היא עייפה בהתחלה חשדתי שהיא עוד פעם יוצאת אתו אבל התחלתי לחשוב שהיא במחזור ובאמת עייפה. בלילה של אותו יום בדקתי שהיא לא הייתה מחוברת הרבה זמן לא בפייסבוק ולא בוואטסאפ ואז רשמתי לה מגילה שלמה על כך שהיא יכולה לדבר איתי על הכל וחשובה לי מאוד והיא רשמה לי בבוקר בחזרה איזה כיף שיש לי אותך גרמת לי לחייך על הבוקר שהיא יודעת שהיא יכולה לדבר איתי על הכל ושאני תמיד יהיה שם בשבילה ושבאמת לא קרה לה כלום היא הייתה פשוט מאוד עייפה היא רשמה גם תודה רבה לך על הכל אני אוהבת אותך ים!!!
פשוט מכל זה אני רואה אצלה שהיא לא מראה לי באמת חום היא רואה בי רק ידיד ומרחמת עליי מאוד ופשוט מחכה ליום שהיא תשתחרר ויהיה לה קל יותר לסנן אותי ולנתק תקשר. עוד כמה עובדות שלא ציינתי היא גרה בצפון אני בדרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דניאל27/01/2015אני ממש יש לי רגשות עליה בצורה מטורפת אני אפילו חושב שאני מאוהב בה אבל זה קשה להיות האוהב היחידי כשאצלה אין בכלל. מה אני צריך לעשות אתה כבר יומיים לא דיברתי אתה ואני באמת לא מפסיק לחשוב עליה בבקשה תעזרו לי תנו לי טיפים כי גם קשה לי כי היא גרה רחוק מאוד ועובדת סופ"ש ככה שכמעט ובלתי אפשרי להיפגש באזרחות אבל באמת שאני מוכן אפילו לחכות אתה עד לשחרור שלה שזה עוד 4 חודש ואני עוד 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר דברים
טלי צרקינסקי28/01/2015דניאל שלום,
אני מגיבה לאחר קריאת שני הפוסטים שלך.
אני מבינה שהמצב לא פשוט עבורך. כנראה שמאד מטריד אותך למה היא אתו ולא אתך. אני מבינה אותך ואת רגשותייך, הם מאד מובנים וטבעיים.
אני לא חושבת שהיא מרחמת עליך (מדוע? האם אתה פחות טוב מאחרים?)
לעתים זה עניין של עיתוי, לעתים אדם באמת תפוס שזה גם עיתוי, לעתים נרקמים יחסי ידידות (לא מציינת שדווקא זה מה שהיה קורה כאן אילו היו מבשילים תנאים אחרים).
אני רוצה כרגע להגיב למצב שאתה נמצא בו.
ההתנהגות שלה (מה שענתה לך על המייל) יכול לנבוע מכנות אמיתית שיש אדם שהוא נמצא שם עבורה.
מה שהייתי מציעה לך לעשות הוא להוריד פרופיל (מולה..)
התחושה שלי שהאינטנסיביות של הקשר בבסיס מעט פוגע בך וגורם לך לכל מיני מחשבות לגבי מתי היא יוצאת, האם הלכה אתו, כמה זמן היא בפייסבוק ועוד ואתה לא מספיק משוחרר אלא מוטרד מאד.
זה מאד טבעי להתאהב, זה גיל יפה, אתה צעיר ואתה עוד תתאהב..
אך הפעם עם אובייקט שהוא פנוי עבורך ולא עם אובייקט שהוא תפוס שזה גורם למצוקה.
יתכן שהבחור שהיא יוצאת אתו ממלא עבורה פונקציות מסוימות והקשר אתך אחרת (יותר ידיד, כי לא תצא עם שניים מאותו בסיס ולא הייתי מציעה לך לעולם להיכנס למעגל כזה גם אילו הבחור היה משרת בבסיס אחר. זוהי עגמת נפש לכל הנוגעים בדבר ומגיע לך יותר).
אתה אמרת לה מה אתה מרגיש כלפיה, מבחינתך יש לך היכולת להביע רגשות, לשוחח.
חשוב שלא תהיה "בתחרות" עם הבחור ההוא כל הזמן.
ותאמר לעצמך שאתה ראוי בדיוק כמו שאתה. במידה והקשר ביניהם לא יצא אל הפועל, היא תצטרך לעבור דרך המסע הזה (אם נשים הן "נזילות" אצלו כרגע או בכלל, לא ברור)
הייתי מנסה להתמקד בבסיס בדברים אחרים/חברים אחרים החובות לצבא/תחביבים וכו'..
וכן כשאתה מחוץ לבסיס לבנות לך דברים.
במידה ויהיה מצע שתוכלו לפתח בו קשר אמתי כמו שאתה רוצה (ללא אדם נוסף, עם ההתייחסות והאהבה אליך וכו'..) תוכל לתת לכך אפשרות, אך כרגע הייתי מורידה הילוך, לא בהפגנתיות או בכעס, אלא לשמור על עצמך ולומר לעצמך שזה מה שיכול להיות כרגע, מה שיהיה בעתיד? לא ידוע. אל שזה יבוא ממקום משחרר ולא "היאחזות בכוח"
ואולי בהמשך הדרך תוכל להכיר בחורה שתוכלו להיות אחד עם השנייה במערכת יחסים שנותנת לשניכם מענה הדדי.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל28/01/2015תודה רבה על ההשקעה שלך ואני חושב גם פשוט כבר לרדת ממנה ושבאמת הגזמתי אתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
דניאל28/01/2015כשאני יראה אותה פעם הבאה האם כדי לי לבוא ולהגיד לה "שנראה לי שהגזמתי קצת וראיתי שלא נוח לך ולא רצית לנסות לפגוע בי". ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
אמירה כזו שאתה מציע לומר עשויה לבוא ממקום של התנצלות על מה שאתה מרגיש עם עצמך ואין צורך לומר גם שראית שלא נוח לה - מספיק שתתנהג את זה מבחינת מה שאתה "לוקח" מהסיפור, הכל מעבר למילים יהיה מובן...
גם אם הייתה טעות (כל כך מזערית בעייני) בכל הסיפור הזה והרי כולנו בני אדם והרי כולנו טועים ובהכרח גם נטעה..
לא הייתי אומרת לה דבר.
הייתי שומרת על נימוס כמובן "שלום" וכל זה ושומרת את התובנה מהסיפור אתה לעצמך - אתה זה שחשוב בכל הסיפור כאן.
הרבה הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
דניאל28/01/2015שאני פשוט כל היום אתה ביחד וככה זה תמיד היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל28/01/2015ואף פעם לא הראיתי לה שיש לי רגשות כלפיה אז היא לא תרגיש בהבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יתכן וחשיפת הרגשות מבחינתך לא נוחה לך כעת ואתה מרגיש צורך "לסגור את העניינים" שלא יישאר משהו לא סגור.
יש אפשרות נוספת,
קיבלת החלטה נכונה.
אם תרגיש שיש מתח ביחסים בגלל משהו לא סגור, אין צורך להתנצל, אפשר לומר שזה בסדר שכל אחד המשיך בדרכו...
אם הכל נמשך כרגיל - לא הייתי מעלה את הנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יתכן וחשיפת הרגשות מבחינתך לא נוחה לך כעת ואתה מרגיש צורך "לסגור את העניינים" שלא יישאר משהו לא סגור.
יש אפשרות נוספת,
קיבלת החלטה נכונה.
אם תרגיש שיש מתח ביחסים בגלל משהו לא סגור, אין צורך להתנצל, אפשר לומר שזה בסדר שכל אחד המשיך בדרכו...
אם הכל נמשך כרגיל - לא הייתי מעלה את הנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)