מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בזוגיותמאור27/01/2015
אני וחברה שלי יוצאים כבר שנתיים ויש מספר בעיות שצצו במערכת יחסים בנינו בעיות של אמון שקרים וחוסר לקבל מה משני הצדדים עדפות.
אני יתחיל ככה מהתחלה בכמה מקרים ואשמח לתשובות
אני בן 26 ובת הזוג שלי בת 25
1. בעיה ראשונה: בעוד שזה בתחילת בקשר חבר יחסית טוב שלי התחתן וכל שאר החברים רצו ללכת למועדון חשפנות למסיבת רווקים והבת זוג שלי נגד העניין אני בהחלטתי לא רצית לספר לה בגלל שלא רצית שהיא תיפגע בכך שאמרתי לה שלא הלכתי ורק לאחר זמן מה סיפרתי לה נפגעה מיזה ששיקרתי לה והיא צודקת שיקרתי לה אבל כל החברים שלי הלכו לשם כי זה מסיבת רווקים ואני לא ישב בבית בזמן שכולם יחד בלי שום קשר למקום ועכשיו כל פעם שיש מריבה היא מעלה את הנושא.
2.בעיה שניה: של מגורים אני והיא בעזרת ה' נתחתן כי אני אוהב אותך והיא אותי וזה ברור לשנינו אני גר במושבה זכרון יעקב והיא מירושלים הגדולה
אני לא מתחבר למקום הזה בגלל הגודל כי רגיל למשהו קטן והיא לגדול
אני מוכן להתגמש איתה במקום שהוא אמצע אבל היא לא מוכנה לרדת מהעניין של ירושלים היא רוצה להיות קרובה למשפחה שלה ולחברות שלה וגם לי יש חברים פה ועדיין אני מוכן להתגמש קצת והיא לא רואה את זה ככה פה כל הזמן יש לנו ויכוח..
3. בעיה שלישית: חברה שלי לא אוהבת את חבר שלי והוא אין לו בעיה איתה אבל היא לא אוהבת אותו בגלל שהיא חושבת שהוא גורר אותי אני לא חושב ככה אני לא חושב שהוא גורר אותי..
היא חושבת שהוא אדם ללא עמוד שדרה בגלל שהוא נשואי והוא הולך למועדון חשפנות ובגלל שהוא מציע לי לבוא איתו ואני מסרב כי אני לא רוצה ללכת לשם כי הבת זוג שלי לא בעניין הזה כלל ואז הוא אומר "מה אתה שפוט שלה" אז היא שוללת אותו עכשיו זה בעיה שהיא לא רוצה שאני יסתובב איתו קיצר אני בבעיה פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתייחסת למספר דברים
טלי צרקינסקי28/01/2015מאור שלום,
אתייחס לדברים שהעלית.
מבחינת מסיבת הרווקים, הבנת את זה בדיעבד, זה היה נכון לומר לה את האמת ושאין מין או אהבה במסיבות כאילו. אך הנעשה נעשה ועל מה שאתה יכול לשוחח אתה היום זה שלא רצית שהיא תיפגע, שאתה לא חווה במסיבה כזו שום מיניות/אהבה או משהו שמשתווה לקשר ביניכם, אך הנקודה החשובה ביותר שאני רואה בהקשר הזה היא השימוש בכך כאשר רבים,
אנחנו עושים טעויות בזוגיות (או פוגעים לא בכוונה בבן/בת הזוג כמו בדוגמה שציינת) אך להשתמש בזה בזמן של מריבה יכול רק לגרום ליותר מתח ביניכם ועל זה הייתי מציעה לכם לשוחח.
להתפשר זוגיות - לחיות בזוג זה המון דברים נפלאים אך אלו גם פשרות.
כאשר גרים במרחק כזה כמו שאתם, מובן לי מאד שההעדפה של כל אחד יהיה להיות עם חבריו/משפחתו והסביבה המוכרת שלו.
אולם, כאשר רוצים לעבור לגור ביחד, חשוב מאד לדבר על הדברים בצורה הדדית ולא תוך הטחת האשמות וכעסים.
אתה מבין אותה ואת צרכיה, האם היא יכולה להבין אותך ואת צרכיך?
האם אתם יכולים להגיע לעמק השווה בנושא זה ולחשוב על כל מיני אפשרויות שיהיו אולי פחות נוחות ממקום המקור שהגעתם ממנו אך תוכלו לקבוע לכם כללים בזוגיות.
להיפגש עם החברים שלך, עם החברים שלה (ביחד וגם בנפרד) להתארח אצל המשפחות, זמן איכות לעצמכם ועוד..
הנקודה החשובה היא היכולת להגיע לפשרה, כי המשך הדרך תציב גם אתגרים של הגעה לפשרות בכל מיני נושאים.
לגבי החבר שלך,
זה בסדר שאתה מכבד את בת זוגתך שמועדון חשפנות לא יהיה בילוי קבוע.
אתה יכול לשתף אותה שזה לא מעניין אותך, אך להחליט מי יהיו חבריך - זו בעיה.
אתה יכול לומר לה שאתה מבין מה היא מרגישה ולשאול אותה מה מאיים עליה.
בעייני אם תגיעו למקום שאתם מדברים על הדברים האילו בלי שיפוטיות, באווירה נעימה ומתוך מקום שרוצה להתקדם בקשר, אתם תוכלו לצאת מרווחים. (בעייני על כל מה שעלה כאן..)
אמור לה את זה וראה איך היא מגיבה..
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)