מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא אומר... רק מראהאנבל04/02/2015
שלום,
אני נשואה כבר 3 חודשים לבחור מדהים
הוא מחבק אותי, מנשק בכל הזדמנות, מפנק, דואג, לוקח ומחזיר,ישן איתי כפיות מיוזמתו כל לילה, מראה אהבה בכל דקה ושניה אבל לא אומר לי "אני אוהב אותך".
במהלך כל הקשר שלנו (כשנה וחצי) הוא אמר לי את זה בערך 4 פעמים וזהו.
לפני מספר ימים חגגתי לו יום הולדת.קניתי לו מתנה, ארגנתי יומיים של כיף עבורו מכל הלב. על המתנה חרטתי " אני אוהבת אותך", גם כשהגשתי לו את המתנה אמרתי לו i love you (באנגלית), הוא מצידו לא אמר אפילו me too...
הוא חיבק אותי והעיניים שלו היו אדומות (בלי דמעות כי הוא לא ממש בוכה) וראיתי שהוא מתרגש מאוד מכל מה שעשיתי עבורו
הוא הודה לי וחילק לי מחמאות בשפע אבל להגיד "אני אוהב אותך "? לא, לא אמר.
התבאסתי מאוד...
חזרנו הביתה והעלתי את זה בפניו, אמרתי לו שלפי ההתנהגות שלו אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל לפעמים אני צריכה גם לשמוע את זה
הוא היה נבוך ואמר שזה לא בא לו טבעי (יש לו קושי להביע אהבה במילים את זה אני יודעת)
הוא אמר שהוא מקרקר סביבי כל הזמן ונותן לי מחמאות בשפע ושיש דברים שהרבה יותר קל לו להגיד לי (כמו יפה שלי, נשמה שלי וכו)
אני רוצה שהוא יגיד לי
גם כשהוא ראה שאני עצובה הוא לא טרח להגיד לי כדי להרגיע אותי
(רק זרק " אני אוהב" בתחילת הויכוח...)
מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדינמיקה בזוגיות
טלי צרקינסקי04/02/2015אלמונית שלום,
את יודעת לבטא טוב מאד את מה שקורה בקשר ביניכם.
בעלך מראה בהרבה מאד דרכים את אהבתו אליך, דרך הפינוק, דרך הקרבה, דרך המגע ועוד..
יש אנשים שמעשים יותר משמעותיים אצלם מאשר מילים, מאידך, יש אנשים שיכולים לזרוק את המשפט "אני אוהב אותך" אך לא להתנהג את זה באמת כפי שאת מתארת.
הרצון שאת מעלה היא הסינתזה של שניהם ("הגם וגם") כלומר, שזה גם יורגש במעשים שזה כן נעשה וגם יאמר במילים.
בזוגיות, אנשים משפיעים אחד על השנייה ותיארת שאת עושה דברים למענו גם, כולל אמירות, מה שמאד יפה בעייני.
האם יש עוד מצבים שקשה לו לדבר עליהם מלבד האמירה של אוהב?
אלו דברים שאפשר לעבוד עליהם.
את יכולה להכניס תוכן מילולי של אהבה לקשר, לראות איך זה מפתח את הכיוון שלו. אתם יכולים גם (בלי לחץ) לנסות לדבר על מה מפחיד ב"לדבר את זה".
האם הוא ירגיש חשוף בפנייך אם יאמר משהו?
ויתכן וזאת ההתנהגות, פשוט להראות, להרגיש וכו'..שזה לא מבוטל כלל.
אני לא חושבת שהייתי עושה משהו מעבר.
הייתי מידי פעם מכניסה את המלל הזה לשיחות, כשאתם מדברים שיחת נפש על הקשר הייתי שואלת אותו מה זה להיות חשוף בפניך.
הייתי מפרגנת לו על החלקים היפים שהוא מביא לקשר ורואה לאן הדינמיקה של הזוגיות מתפתחת, בהחלט יתכן שבעתיד דרכך ודרך האינטראקציה אתך, יהיה לו יותר קל לבטא, לדבר כי בני זוג לומדים וחווים אחד מהשני.
ונהנית מהקיים.
מאחלת לכם הרבה אושר והצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)