אהלן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהלן
    מבולבלת
    06/02/2015

אני נמצאת במערכת זוגית כבר שמונה חודשים, חשוב לציין שתמיד היו לי בעיות במערכות יחסים וקצת קשה לי להבין את עצמי ולכן
    הולכת לפסיכולוגית. הבעיה היא שהיא עוזרת לי בדברים אחרים אבל בזוגיות פחות מצליחה, אנע לא מצליחה להבין עם עצמי תמיד אם אני נשארת עם החבר והחברים הקודמים מתוך אי רצון להשאר לבד ומתוך כך אני מתאכזבת תמיד או שאני רוצה ומצפה יותר מדי, בדיעבד אני תמיד מגלה ומבינה זמן מה אחרי פרידה מה בעצם קרה לי.
    בכל מקרה בקשר הנוכחי אני מרגישה שאני מאוהבת אבל עדיין לא מספיק אוהבת, ושאני נמשכת אליו ושיש בו דברים שאני מעריכה בו בתור בן אדם, אבל בזוגיות יש לו בעיה של הקשבה שמאוד מציקה לי, הרבה פעמים קשה לו להקשיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהלן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות - המשך עם המטפלת

טלי צרקינסקי
    06/02/2015

מבולבלת שלום,

ציינת שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי ואני רואה בכך חוזק. שאת מזהה את המצבים שאת מרגישה שיותר קשר לך בהם ואת רוצה את ההכוונה המקצועית לכך.

חשוב לי לציין שאם יש משהו בטיפול שאת מרגישה שלא מספיק עוזר לך (ויפה שבדברים אחרים התחזקת בטיפול) יש בהחלט מקום לשוחח עליו עם הפסיכולוגית, זהו חלק בלתי נפרד מהקשר הטיפולי והטיפול. לדבר גם על הקשר ביניכם (את והמטפלת), יכול להיות שדרך זה, היא תוכל לעזור לך גם להבין דברים רבים שקורים לך בקשרים זוגיים.

מה שנשמע לי הוא שיש מקום להרחיב את הדפוסים שקורים לך בקשרים, על מנת לעזור לך גם בקשר הנוכחי (וכמובן לעבוד על מה שקורה לך בקשר זה).

בעיקר: מה חשוב לך בבן זוג, מהי אהבה ומהי התאהבות.
    מהי החרדה להישאר לבד? האם יש משולמות אצל בני זוג או אצל בני אדם בכלל?
    איך לגשת לשוחח עם החבר על דברים שחשוב לך שיתקיימו בקשר בצורה לא שיפוטית,, אלא בצורה מאפשרת, בונה הקשבה (איפה את רוצה שיקשיב לך יותר, איפה זה חסר לך).

על כל זה אפשר להתמקד בטיפול שלך וכאשר תביני את מקומות ההתנהלות שלך תדעי הרבה דברים לפני ה"בדיעבד" שציינת.

נקודה נוספת - אצל כולנו כבני אדם יש תהליך למידה שקורה לנו אחרי ה"בדיעבד" אחרת איך נלמד? אך אם כפי שציינת, את מזהה דפוס וקושי, בהחלט יש מקום לחזק אותו בטיפול כדי שתרגישי יותר בטוחה בעצמך, בקשר הזוגי ובכלל..

אני מאחלת לך הרבה הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו