מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידהשרון07/02/2015
לפני חודש חבר שלי נפרד ממני אחרי קשר של שנתיים,
הסיבה לפרידה היא שההורים שלו לא קיבלו אותי.
מאוד קשה לי להתמודד עם המצב הזה, אני חושבת עליו ולא יכולה להמשיך רגיל את החיים שלי, אני מרגישה שקועה מאחור, בניגוד אליו שהוא המשיך את חייו כבר מזמן.
אני לא יודעת איך להמשיך את חיי ולחיות חיים רגילים מבלי שינוי מצבי רוח.
אני מרגישה בדאון לגמרי, הביטחון עצמי שלי ברצפה ואני לא יודעת איך לשקם את עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר המלצות
טלי צרקינסקי08/02/2015שרון שלום,
פרידה היא דבר מאד לא פשוט וזה טבעי שיש לך רגשות של כאב ושל "דאון" ויש תקופה של התאבלות על אובדן הקשר הזוגי.
אל תיאבקי ברגשות אלו או תלקי את עצמך שאת "לא בסדר" שאת מרגישה ככה.
לא ברור מה היה הרקע, אך אם בן זוגך החליט החלטה כזאת על סמך הוריו, תיתכן כאן אפשרות שגם בהמשך הזוגיות הוא היה נותן להוריו משקל רב במה שקשור לקשר שלכם וזה מאד קשה לחיות בזוגיות כזאת והשאלה אם זה מה שהיית בהכרח רוצה להמשך חייך?
יש כאן פגיעה של פרידה, יש כאן מעין "פגיעה אגו" (החוויה של למה הוריו לא קיבלו אותך?)
מה שאני ממליצה לך לעשות כיום זה לא להישאר עם ה"דאון" ורגשות חוסר הביטחון והדימוי הפגוע, מה שעלול להשפיע עליך גם על קשרים נוספים ואולי על עוד תחומי חיים.
אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע לשיחות, גם לעבד ב"ע" את מה שקרה לך בקשר אתו, עם הוריו, וגם לקבל כלים להתחזקות להמשיך הלאה, לשחרר ולדעת שיש עוד שמחכה לך.
יש אפשרות לגשת דרך קופ"ח מגיע לך שיחות דרך הביטוח המשלים (תלוי באיזו קופה ובאיזו רמת ביטוח) וכן באופן פרטי.
זו הזדמנות טובה להעניק לך משהו משמעותי לחיים שיביא אותך לתובנות, להיכרות עם עצמך, שייתן לך כלים ואני חושבת שזה הזמן.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה ותדעי שכמעט אין אדם שלא חווה אהבות/פרידות ואבדנים.....
אך אפשר לקום מהם ואף להתחזק עוד יותר ממה שהיה... אפילו אם כרגע את לא רואה המקום הזה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידות
קרן08/02/2015היי
פרידה נראית כמו סוףהעולם ובצדק
אין אחד שלא עבר את זה
זה כואב וקשה. ותהיה תקופה של אבל
נסי בכל זאת לחיות את חייך ללכת למסגרת צבא/לימודים/עבודה ולפתח תחומי עניין ותחביבים
תרענני ותחזקי קשרים משפחה חברים
ומניסיון ונראה לי כל אחת תגיד לך
שאחרי תקופה וכשהיא הכירה את בן הזוג הנכון באמת
עבורה. היא רק בירכה על זה שהקשר הקודם נגמר ולא המשיך לחסום אותה. ובזכות פירוקו הגיענ אליה
הזוגיות הנכונה בשבילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה
שרון08/02/2015תודה על התגובה,
אני מטופלת אצל אשת מקצוע שתעזור לי במצב, אך העזרה שלה עוזרת לי לפרקים כלומר, עדיין יש לי ימים שאני מרגישה בדאון ולא שווה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי09/02/2015שרון שלום,
זה טוב שאת בטיפול אצל אשת מקצוע.
חשוב לציין שטיפול הוא משהו תהליכי שגם במהלכו לעתים יכולים להרגיש הטבות וגם ימים פחות טובים, כפי שאת מתארת שאת חווה, "דאון".
התהליך הוא לא לינארי (קו ישר למעלה כל הזמן), אלא נע כל הזמן סביב דברים וחשוב לזכור שבטיפול גם נוגעים בכאב וחשופים, אך המטרה היא להגיע למקום טוב יותר עם עצמך, להמשך ולרכוש כלים.
מצטרפת להמלצה שקרן כתבה לגבי להעסיק את עצמך, חוגים, חברות, רענון קשרים, תחביבים, ללמוד משהו חדש, ספורט ועוד..
הרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)