מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברתי עזב אותי למישהי אחרתאפ09/02/2015
אני מכירה חבר, ידיד כבר שנתיים. אנחנו כבר בגיל 50 אפשר להתייעץ איתו על הרבה תחומים. המין מעולה. רצוי לציין שלא היה לי מין לפניו. מההתחלה הרגשתי שקשה לו להיות בחוץ במחיצתי אבל בבית מעולה. יש כנות ביננו. אנחנו לא רבים. בהמשך הסכמנו שנמשיך להיות בקשר גם מיני, יש כנות, הוא מספר על הכל הוא רצה מישהי אחרת, אני תמיד חייתי שיהיה בסדר בהרגשה שקשר שמבוסס על מין יכול אולי להיפך לקשר רציני. כל התקופה האחרונה הוא אמר שאני אחפש מישהו אחר כי הוא מחפש. אבל כל פעם שהוא עזב הוא חזר מהר, שלא מצא יותר טוב. צריך לציין שאני לא התקשרתי כשהוא נפרד, אלא הוא. לא רדפתי. רצוי לציין שאין לו מה להציע לי הרבה, שיש לו ילדים שלושה ולי אין בכלל, הוא גר בשכירות ולי יש דירה משלי, יש לו עסק אבל לי אין עבודה. אבל סה"כ הוא בן אדם שאני אוהבת ואפשר להתייעץ בהרבה נושאים. הוא סבלני, כשרע לי הוא קשוב. אני אוהבת. הפעם האחרונה הוא סיפר לי בפרטים שהכיר מישהי, פרטי פרטים מה היתה בשיחה. אמרתי לו שנפרד בתור ידידים. כשיש לו מישהי אחרת לא יהיה מין. הוא הסכים. הפעם הזאת לא היה לי טוב בלב, כאב ובכיתי. האמון בו התנפץ. אני לא יודעת מה לעשות. בתחילת שבוע שעבר הוא התקשר ושאל למה לא התקשרתי. אמרתי לו למה להתקשר יש לך מישהי אחרת, השיחה הסתיימה במילים בשבוע טוב. יתכן מאד שהוא יתקשר שוב. אני מבקשת שתייעצו מה לעשות איך הלאה. לקבל או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר הצעות
עדי בדיחי09/02/2015שלום,
תודה על הפירוט.
את מתארת שכבר מהתחלה האדם איתו היית בקשר לא הוליך אותך שולל והיה מאוד כן איתך, אמר לך בוודאות שהוא מחפש מישהי אחרת. לאורך כל הקשר הסיבה שהוא חזר היא כי הוא לא מצא קשר אחר, ולכן אני לא חושבת שזה מאוד הפתיע אותך שבסופו של דבר הוא אכן מקיים קשר אחר.
כל הנתונים "היבשים" על ילדים, בית ועבודה אינם רלוונטים לגביו, כיוון שהוא לא מעוניין בקשר רגשי- כמוך. את כנראה אוהבת אותו בהרבה היבטים, ואילו הוא- היה לו נוח, זמין וטוב עם מה שהקשר הביא לו - בעיקר סיפוק מיני. וזה "בסדר" כאשר שני הצדדים בעד. אך, הוא לא ידע שבכל תהליך הקשר הזה, את קיווית שמקשר מיני במהותו- יתהווה לו קשר רומנטי וזוגי לכל דבר. הוא מבחינתו חושב שזה בסדר גם עבורך. וכל עוד הוא גלוי ופתוח- אין בעיה, ובזה הוא צודק.
ההצעה שלי היא בשני מישורים-
1. לא להמשיך קשר שגורם לך למפח נפש ולאכזבה. כשצד אחד מרגיש משהו שהצד השני לא- לא כדאי להמשיך את הקשר, כיוון שזה סוג של "התעללות עצמית" - לדכא את עצמך ולתסכל את עצמך עד שאת מגיע למצב של בכי וכאב, כפי שקרה פה, וכדאי למנוע את זה.
2. להיות כנה עם עצמך ועם הצד השני, כאשר את מרגישה שמשהו מתפתח בקשר והרגשות שאת חשה הם חזקים כלפי הצד השני- לשתף. חשוב שהצד השני יבין מה את מרגישה.
2. כתבת שלא קיימת יחסים לפני כן, לא היה לי ברור האם לא קיימת בכלל- או שלא קיימת תקופה. בכל מקרה יש לכך משמעות- בעיקר רגשית. אשה (בהכללה) תיקשר רגשית חזק מאוד לגבר אשר היא מקיימת יחסים איתו, ובוודאי ובוודאי אם החוויה היא ראשונית או אחרי תקופה ממושכת.
חשוב מאוד לא להכניס את עצמך למצבים שמראש הם ידועים - מצבים שמביאים למפחי נפש ולהרבה תסכול. נסי לאתר אחר קשר עם יעוד ברור- קשר זוגי ורציני, כי להערכתי זה מה שאת מחפשת, עוד הרבה לפני יחסים אינטימיים. חשוב שהצד השני יחפש אותו דבר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחבר עזב אותי למישהי אחרת.
אפ09/02/2015תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת, יכול להיות שהוא יצלצל במקרה שהקשר לא יצליח עם מישהי אחרת. בעבר כבר שוחחתי על הנושא, הוא רוצה מין, אני מחפשת קשר רציני. האם הפעם לתת אפשרות לאחר שאני אבהיר לו שאני מצפה לקשר יציב, נאמנות, האם יכול להשתנות לטובה או שימשיך להתנהג באותה התנהגות של חיפוש מישהי אחרת/ לקבל יחס מזלזל. תודה אפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת
עדי בדיחי09/02/2015שלום שוב,
אין לי הרבה מה להוסיף על תשובתי הקודמת אך אחדד.. להערכתי הוא לא מעוניין, הוא יחזור רק כדי לספק את יצרו והרי את לא שם בשביל זה. רגשות אי אפשר לייצר בכוח- הם שם, או לא. לפעמים הם נבנים לאורך זמן- אבל לא במקרה הזה; הוא בפירוש אמר זאת כמה וכמה פעמים ואת אומרת שהוא אף מתבייש להתראות איתך בחוץ. האם זהו רצונך?
לסיכום, אני לא חושבת שהמצב אצלו ישתנה. הוא יחזור ל"ברירת מחדל" וזוהי בחירה שלך אם להיות שם או לא. הרווח שאת מקבלת מהקשר הזה הוא בעיקר הביחד, שהוא חשוב, אך יחד עם זאת טומן בחובו פנטזיה ומשאלת לב שכנראה לא תתממש עם הבחור הזה, והתסכול הוא גדול ורב. הבכי שתיארת משקף את מפח הנפש שאת עשויה לעבור שוב ושוב בכל חזרה שלו אלייך, וחבל.. תני לעצמך יותר קרדיט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)