מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טבעת נישואיןאנבל10/02/2015
היי,
אני עובדת במשרד בו כל הגברים בלי יוצא מן הכלל הולכים עם טבעת הנישואין שלהם, גם נשואים חדשים וגם ותיקים עם ילדים, כולם בלי יוצא מן בכלל עם טבעת נישואין על האצבע
לעומת זאת, בעלי, משאיר את הטבעת באוטו (או בבית) ולא עונד אותה על האצבע
הוא אומר שהיא לא נוחה לו ומציקה לו על האצבע על אף שהיא במידה גדולה ולא אמורה להיות איתה שום בעיה
אני מרגישה כאילו הוא מתבייש בנישואין שלנו או לחילופין לא רוצה שום סממן שיזכיר את זה
זה נראה לי כ"כ לא לעניין שהוא הולך לפגישות / ישיבות עם אנשים (הוא עצמאי) ואין לו טבעת על האצבע
מה יחשבו בחורות שהוא נפגש איתן במסגרת העבודה ?
הרי בחורה ישר מחפשת טבעת נישואין על האצבע של הגבר כדי לראות אם הוא נשוי
או רווק
מה יגידו אנשים שהוא נשוי טרי (בסה"כ כמה חודשים) ולא הולך עם הטבעת שלו ?
חשוב לציין שאף אחד מהמשפחה שלו והחברים הקרובים לא הולך עם טבעת אבל אני לא חושבת שזה צריך לעניין אותי...
ביקשתי ממנו כמה פעמים, היו תקופות שהתעלמתי מזה
היו תקופות שהוא שם פתאום בהפתעה לכמה שעות (בלי שאני אגיד שום דבר) ואז התייאש והוריד
זה מציק לי אבל אני לא יכולה להכריח ודיבורים על זה רק גוררים בינינו ויכוחים מיותרים שמעכירים את האווירה
מה אני אמורה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנבל -
בני10/02/2015היי
מזל טוב!
מאחל לכם אושר ועושר והרבה שנים טובות ויפות.
אם לא אכפת לך...
תקראי בבקשה 3 פעמים את השורה הבאה מתוך הדברים שכתבת, דגש על החלק השני במשפט - תודה רבה!
>>> חשוב לציין שאף אחד מהמשפחה שלו והחברים הקרובים לא הולך עם טבעת אבל אני לא חושבת שזה צריך לעניין אותי...
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבני
אנבל10/02/2015היי בני,
לא הצלחתי להבין למה אני צריכה לקרוא שוב את המשפט הזה ?
מה מסתתר בו שאני לא מודעת אליו ?
(עכשיו דרך אגב גיליתי שחברים שלו כן הולכים עם טבעת, בני משפחה לא)
אשמח שתסביר לי קצת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני, חבל שאתה
אנבל11/02/2015כותב משהו ואז נעלם ולא מגיב
כתבתי פה כבר פעמיים, תמיד אתה מגיב ראשון, נותן שאלה למחשבה ונעלם
אשמח אם תפרט קצת יותר למה התכוונת
זה לא לעניין לכתוב ולהיעלם
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה -
בני11/02/2015הי
אכן לא לעניין. צודקת!
סליחה...
אני מלמד על עצמי זכות אפשר?
קיבלת מענה שהוא האיכותי ביותר שאין לו אח ורע בשום פורום אחר!
חשבתי לתומי היות וקיבלת מענה מקצועי ומפורט ביותר מטלי אשר ניתחה איתך ביחד את הנושא וירדה לעומקם של דברים. אם כן אין טעם להוסיף ולסרבל את השרשור בהגיג כזה או אחר מה גם שהגעת בהכוונת טלי לתובנה חשובה להניח לנושא וקיבלת על עצמך ביוזמתך! > לעשות מאמצים להניח לנושא הטבעת.
אולם...היות וחשוב לך מה אנשים אחרים חושבים/אומרים עלייך שזו תכונה אנושית ולגיטימית ואין צורך להתנצל עליה...אז אפרט לך למה התכוון המשורר.
פתח ציטוט > "חשוב לציין שאף אחד מהמשפחה שלו והחברים הקרובים לא הולך עם טבעת אבל אני לא חושבת שזה צריך לעניין אותי...ואני הקטן שואל למה?
למה זה לא צריך לעניין אותך ואותו כן?
למה הוא צריך/חייב להתחשב ברצונות שלך ובדעה שלך בעוד את שימי לב > לא חושבת שזה צריך לעניין אותי!
כלומר הרצון שלו/חוסר הנוחות שלו/התרבות ממנה הוא מגיע/או אולי שומו שמיים "הדעה שלו" לא לענוד טבעת לא מעניינות אותך?
ואם הגענו עד לכאן אז אולי יש "עוד" דברים שדעתכם שונה זה מזו? ואת רוצה שהוא ישנה את דעתו ויסכים לדעתך או לדעת הרוב והמקובל???
אנבל...
אתם נשואים טריים חוגגים חצי שנה + שנה בקשר ואני מבין שאת רוצה עבורך ועבור הקשר הזוגי שלכם את הכי טוב שרק ניתן לדמיין ובאמת כל הכבוד לך על הרצון ועל הנכונות ללמוד כיצד לשפר ולשדרג את היחסים שלך עם בעלך את ראויה להערצה ולהכוונה אז הנה כמה טיפים:
1. השוואות לא עושות טוב לזוגיות - תבנו את החיים שלכם על פי מה שמתאים לכם בלבד, כלומר גם אם כל העולם ואשתו עונדים טבעת מותר לכם לקבל החלטה משותפת לטובת הזוגיות כמובן שאתם לא עונדים כמו כולם.
2. לבקש ולא לדרוש – כשאת רוצה משהו שתלוי ברצונו ודעתו של אדם אחר תבקשי ממנו בלשון בקשה אל תדרשי אל תאיימי ואל תכניסי אותו לפינה, לבקש להסביר עד כמה זה חשוב לך תני לצד השני את האפשרות להיענות לבקשה ואז > טיפ מס 3
3. לשחררררררר! זהו! זהו? כן! לשחרר וזהו!
כשאת משחררת את מאפשרת לצד השני להתבונן בבקשה ולהגיע להחלטה נקייה מתוך רצון אמיתי לבוא לקראתך ולהתחשב בצרכים שלך.
ב ה צ ל ח ה ושוב התנצלות שנתתי לך לחכות...
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני זה בסדר ... המשך לך ולטלי
אנבל12/02/2015קודם כל תודה שענית לי בהרחבה, מאוד מעריכה את זה
אתה כותב הרבה דברים שקצת "סותרים" את מה שטלי כתבה כיוון שאתה כן מציע לשוחח איתו ולהגיד לו כמה זה חשוב לי שיענוד טבעת
יחד עם זאת, אני לא יודעת מה לומר לו ואיך לומר לו כדי שלא ירגיש שאני מעיקה עליו
הרי ביקשתי כמה פעמים אבל יכול להיות שלא נימקתי מספיק למה זה חשוב לי
אשמח לקבל ממך (וגם מטלי) עצה איך לפנות אליו ומה לומר לו כדי שיהיה רציונאלי ולא ריגשי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבריי לא סותרים ולא סנדלים תנכיות -
בני12/02/2015...אף אחד לא ימליץ לך לוותר "מראש" על הצרכים שלך.
חשוב לך ואת מרגישה "צורך" שבעלך יענוד את הטבעת?
מהדברים שכתבת נראה שיש לכם זוגיות טובה ותקשורת מצוינת! תמיד טוב וכדאי לנהל דיון (לא וויכוח). פורה וידידותי, לדבר וללבן ביחד כל נושא שיש לכם עניין בו,
חשוב לזכור לדבר ולהביע צרכים ומשאלות בנחת, בשפה יפה ועדינה, ואז לפנות מקום להקשבה פעילה כדי להבין את הצד השני.
לאחר שדיברתם הסברתם נימקתם ואת מרגישה שהעברת את המסר בצורה הכי ברורה ובדקת שהצד השני הקשיב וגם הבין...הגיע הזמן להרפות! לשחרר ולאפשר לו לקבל החלטה לכאן או לכאן ו...לכבד את ההחלטה שלו.
תודה על התודות וההערכה – תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעת נישואין
טלי צרקינסקי10/02/2015אנבל שלום,
טבעת הנישואין שאת מייחסת לה חשיבות רבה היא לא מסמלת ערובה לאמון/בגידה ועוד..
יש הרבה מאד זוגות נשואים שלא הולכים עם טבעות מהרבה מאד סיבות ואחת מהן היא מה שציין בעלך (חוסר נוחות באצבעות, לא כולם יכולים ללכת עם טבעת, יש אנשים שזה מציק להם).
לעומת זאת, יש גברים שהולכים עם טבעות נישואין ובוגדים בנשים שלהן וכן נשים שהולכות עם טבעות נישואין ובוגדות בבעלים שלהם.
לדעתי, אם יש לכם מערכת יחסים טובה, אני לא הייתי עושה דבר בנוגע לטבעת.
אני אישית מכירה לא מעט זוגות נשואים שלא הולכים עם טבעות ויש כאילו שכן...
זה "סמל" ותאו לא.
מה שכן עולה מדברייך, שעבורך זה משמעותי ומסמל משהו ואת המשהו שזה מסמל עבורך הייתי בודקת במערכת היחסים או עם עצמך. האם יש משהו שמציק לך מעבר לאותה טבעת.
יתכן ואת נשואה טרייה אז זה מהווה עבורך יותר התרגשות וכו'.. נראה שאת משווה עצמך לאחרים מבחינת הזוגיות והסטטוס.
אך בפועל, אין כל קשר בין טבעת נישואין לאיכות הנישואין, לאמון בנישואין או להצלחתם...
נשים לא בודקות על הגבר אם יש לו טבעת, יש נשים שהטבעת לא תרתיע אותן.. ויש שזו דווקא תמשוך אותן...
משהו נוסף (אישי), הורי נשואים 45 שנים ולא ענדו טבעות לבד מטקס החופה שלהם....
מאחלת לכם לחיות באושר ובשמחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטלי
אנבל10/02/2015טלי, תודה על תגובתך
אני זוכרת כשהייתי רווקה הייתי מסתכלת על ידיו של הגבר לראות אם הוא פנוי או תפוס
אם הייתה לו טבעת לא הייתי מתקרבת ולא הייתי מנהלת שיחה
אני חושבת שיש פה עניין של מחוייבות ושל סמליות
ברור לי לחלוטין שגבר עם טבעת לא בהכרח נאמן אבל לפחות יש פה מוכנות של הגבר לענוד טבעת על האצבע כדי שכולם יראו שהוא נשוי וגם כדי להצהיר שהוא מחויב למישהי
בעלי לא חושב שזה לא יפה, הוא פשוט טוען שזה מציק לו באצבע וחונק אותו ואני תוהה למה הוא לא הולך להחליף אותה למשהו דק או קל יותר ? אולי זה פשוט לא חשוב לו?
לא יצא לי להיתקל באף גבר נשוי שלא הולך עם טבעת הנישואים שלו (בין אם זה אנשים שאני מכירה וגם כאלה שלא)
אני לא יודעת איך אני מעבירה לו את המסר הזה, אני ממש מתחילה להיות נודניקית
לפעמים אחרי שבוע שהוא לא הולך איתה פתאום אני רואה אותה על האצבע שלו, זה מאוד משמח אותי ואני נותנת לו מחמאה אבל שעה - שעתיים אחרי הוא מתייאש ומוריד אותה
טלי, האם באמת אני צריכה להניח לנושא ולא לדבר איתו על זה יותר למרות שזה מאוד חשוב לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי10/02/2015אנבל שלום,
אני מבינה עד כמה זה היה החשוב לך וסימל לך כרווקה, נושא הטבעת.
זה מאד יפה בעייני שהיה (ואני מאמינה שגם כיום נשאר) לך את המוסר ללכת עם מישהו שהוא פנוי - זה אכן הכי בריא והכי נכון רגשית.
התשובה שלי נשארה בעינה.
לא רואה משהו מזלזל בהתנהגות של בעלך. אם זה רק נושא הטבעת,
היום זה דבר ידוע שזה שגבר לא הולך עם טבעת - אינו מעיד שהוא לא נשוי..
ואם יש ביטחון בבעלך וביטחון שאם בחורה אי פעם תיגש אליו, זה לא יעניין אותו כי את אשתו ואת חשובה לו.. הטבעת לא חשובה כאן.
יתרה מזאת, יש אנשים שגם טבעת דקה מאד מציקה להם.
הייתי מנסה לראות אם את יכולה להתמקד בנישואין הטריים שלכם וליהנות מהם
מי שרוצה רומן/סטוץ וכו'.. ישיג זאת עם טבעת ובלי טבעת.
טבעת אפשר להוריד ולשלוף. רגשות ועומק של קשר - לא.
עוד משהו למחשבה - האם מעסיק אותך הרבה מה אנשים חושבים? (נקודה להדהוד)
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
אנבל10/02/2015קודם כל אני רוצה לומר לך תודה שאת עונה כ"כ מהר :-)
לשאלתך, כן, חשוב לי מה שאנשים אומרים וזה דיי מעסיק אותי, מסתבר שזה לא הכי בריא
כשאני רואה גבר עם טבעת אני מלאת הערכה אליו ויודעת שהוא מלא הערכה לאישתו אם הוא עונד אותה
אני יודעת שזה קטנוני אבל באמת שאין לי מושג אם מישהי תיגש אליו ברחוב איך הוא יגיב (וכנראה זה חוסר ביטחון שלי)
חוץ מזה הוא לא מזלזל בי בשום דבר, להיפך, הוא מכבד אותי ונותן מעצמו בכל דבר
מעריכה את תשובתך
אנסה לעשות מאמצים להניח לנושא הטבעת
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)