מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשה, מה דעתכם???אורלי10/02/2015
אני נשואה לגבר 5 שנים שמעולם לא אהבתי,
התחתנתי מתוך לחץ חברתי ומשפחתי והוא גם לחץ עלי מאד וחשבתי, שהמצב ישתפר.
אבל הבנתי, מהר מאד שאנו שני עולמות שונים. הוא מושפע מאד ממשפחתו וגם תמך בהם, כשהיה רווק וגם בתור נשוי הוא המשיך, ללא ידיעתי. עד, שעליתי על כך במקרה. לציין, שהוא לא מבוסס ואין ברשותינו דירה.
כיוון, שהוא המפרנס היחידי כרגע, הוא הרשה לעצמו לומר לי: שזה ענין שלו. לפני הנישואים הוא שיקר ויום לפני כן, הוא התוודה והצטער ולכן, המשכתי בתהליך של הנישואין.
הדילמה שלי מאד קשה כבר מס' שנים, כיוון שאינני צעירה. אני בת 45 ואין לנו ילדים ולכן, חשבתי שאולי ילדים ישפרו את המצב. כי בתוך תוכו, הוא אדם טוב בסך הכל. אבל, מושפע מאד מאימו ואחותו, שמאז ומתמיד, ניסו לחבל בקשר, במטרה לפרק את החבילה, על מנת שימשיך ולתמוך בהם כלכלית.
לציין, שאני אמורה להתחיל, תהליך של הריון איתו. הוא משקיע כשצריך. למשל, אחרי החתונה נעשיתי חולה (התחתנתי בריאה ולאט לאט אני מרגישה, שהתרוקנתי גם נפשית)והוא דאג לי מבחינה בריאותית. אבל, יחד עם זאת הבנתי, שהוא לא אמין, ושאינני יכולה לסמוך עליו ב-100% ושאיננו מתאים לנשמתי. מעולם לא ממש הבין את מצוקותי או רגשותי. גם כשזרים מעליבים אותו, הוא לא תמיד מבין. הוא הסכים לחתום על הורות משותפת, מתרומת זרע, כי הוא טוען, שהוא אוהב אותי.
לכן, אני מתלבטת, בגלל גילי הלא צעיר, האם לנצל את ההזדמנות הזאת לאימהות, יחד איתו? או לשחרר אותו מחיי לגמרי ולנסות למצוא איש אחר, שיעשני מאושרת ואולי גם אוכל להביא איתו צאצאים.
בתודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה להמשיך תהליך של בירור
טלי צרקינסקי10/02/2015אורלי שלום,
אני קוראת את המצוקה שלך ובעיקר נראה יש לך אמביוולנטיות בשני היבטים:
האם לדחות את טיפולי הפריון - הכניסה להורות לגיל יותר מאוחר ולקיים אותו עם הגבר הנכון או האם להיכנס לתהליך זה עם בעלך כיום תחת הסכם הורות עם תרומת זרע (מהי סוגיית תרומת הזרע ?)
ילד לא משפר את הזוגיות. הוא יכול לעשות טוב לזוגיות טובה, שגם שם הורות מציבה אתגרים נוספים..
אולם בזוגיות כמו שאת מתארת שיש בה בעיות אמון, שיש בה תלות כלכלית מוחלטת שלך בו, שבעיות האמון החלו בו מההתחלה, אני בספק אם ילד הוא הפתרון לבעיה שלכם.
את מציינת שאין אהבה ונישאת מלחץ חברתי.
שאלה כזו לדעתי זקוקה למענה ולהתייחסות יותר רחבה מאשר הפורום.
אני ממליצה לך בחום לגשת לאיש מקצוע - את יכולה ללכת לבד (יש אפשרות דרך קופ"ח בביטוח משלים בכל קופה שאת מבוטחת בה) או פרטי.
זאת על מנת לקבל החלטות ממקום שקול ובטוח דיו.
מה שצריך להנחות אותך אם רוצה לחיות עם הגבר הזה, אם את רוצה אותו כאב לילדך, מה הסוגיה של העצמאות שלך והמשאבים שלך לגדל ילד אתו או בנפרד.
נקודה נוספת, אם המשפחה כל כך מעורבת כלכלית ומשפיעה, אם יהיה ילד, יש הוצאות כספיות נוספות ויש לתת את הדעת גם על כך.
ואם יש לו קושי להיות ער לצרכייך הרגשיים ועוד, מה יהיה אם יהיה ילד?
משהו נוסף, הייתי גם מערבת את משפחתך, האם הם יכולים להיות שם עבורך? רגשית? כלכלית? האם יש מצע שאפשר להביא אליו ילד?
הייתי ממשיכה תהליך בירור מעמיק יותר לקבלת החלטה נכונה.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק כאב
אורלי10/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי10/02/2015גם כאב יש לו תפקיד מאד משמעותי בחיי הילד ובחייך.
הייתי מתייעצת אם עולה התלבטות כפי שאת מתארת כדי שתוכלי להיות שלמה יותר עם החלטתך, בנוסף על מה שהעליתי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת ששיקפתי כאן את הכל
אורלי11/02/2015על מנת לקבל חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי11/02/2015אורלי שלום,
בפורום מקצועי ניתן לשקף דברים, לא ניתן לתת חוות דעת בנושא כל כך משמעותי בלי להכיר את כל הנפשות הפועלות. על כן ניתנה ההמלצה לבחון זאת מול איש מקצוע בהיכרות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב, ציינתי את הכל. מה נשאר?
אורלי17/02/2015האם לעשות ילדים עם אדם שאוהב אותי? (אבל אני לא אוהבת אותו) ורק בגלל גילי הלא צעיר? כדי לא לפספס את האימהות, לאור הדברים, שצינתי לעיל, או שלא???
לחפש, חיים חדשים עם נסיעה לחו"ל למשל.
(ליועצת, שאת שולחת אותי, אציג את אותה גרסה, שהצגתי פה). אז מה ההבדל?
בתודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לקבל תשובה מקיפה כאן בפורום
עדי בדיחי18/02/2015שלום אורלי.
לא ניתן לתת מענה מקיף. יש לבחון את כל התמונה יחד עם איש מקצוע, כפי שטלי המליצה. את זקוקה וראויה למענה יסודי, ולא יהיה מקצועי לתת לך כאן תשובות חלקיות ולא מבוססות.
דרך קופות החולים ניתן להשיג טיפול מסובסד - ניתן לשמוע פרטים דרך המוקד של הקופה. הטיפולים ע"י פסיכולוגים מומחים ופסיכותרפיסטים מצוינים, וכדאי לנסות.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)