מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יום הולדת מוזרהאנבל11/02/2015
היי,
בעלי (נשואים חצי שנה) עובר חודש קצת קשה ועמוס בעסק שלו, הרבה דברים לא זורמים לו והוא מאוד מוטרד. אני מנסה לעשות ככל שביכולתי כדי לעזור לו ולהקל עליו
אמרתי לו לפני כחודש שכל מה שהוא יצטרך ממני אני מוכנה לעשות רק כדי שירים את הראש מעל המים והוא כמובן הודה לי מאוד ואמר שאני מדהימה וכמה לב גדול יש לי.
אני מצדי באחת השיחות שלנו סיפרתי לו שאני עושה בשביל אנשים המון (גם בשביל כאלה שצריכים טובה קטנה) ושלפעמים אני מרגישה שהם לא מחזירים לי באותו מטבע וכמה שיש לאנשים אופי נצלני, זה נורא נגע לליבו
לפני שבוע וחצי בעלי חגג יום הולדת. שברתי את הראש מה לעשות ומה לקנות ורציתי מאוד לשמח אותו. קניתי אוכל ועשיתי לנו ארוחה קטנה בבית, הזמנתי לנו כרטיסים למופע סטאנד אפ ואפילו קניתי לו מתנה קטנה, משהו שמאוד רצה.
לי היה יום הולדת יומיים אחריו אחריו וחשבתי לעצמי שזו ההזדמנות שלו באמת להראות לי כמה הוא מעריך את מה שאני עושה עבורו, בלי קשר שזה יום ההולדת שלי
ערב לפני הבנתי ממנו שהוא לא הכין לי ולא קנה לי שום דבר ורצה שנלך להסתובב יחד לקנות לי את המתנה אך זה לא יצא ולא קנינו כלום.
ביום הולדת עצמו הוא שבר את הראש מה לעשות, לא הייתה לו שום תוכנית.
בנוכחותי הוא הזמין לנו כרטיסים ליום למחרת להופעה ואת היום עצמו בילינו בשיטוטים
הרגשתי שהוא עושה את זה כדי שלא אתלונן
פתחתי את הנושא בפניו ואמרתי לו שרציתי קצת יותר ושזה ביאס אותי שהוא לא חשב על שום דבר ולא תכנן כלום.
הוא אמר ששבר את הראש במשך שעות וגם חיפש מתנה עבורי אבל לא מצא שום דבר ולא רצה להביא לי רק כדי לעשות "וי" אלא רצה משהו משמעותי כי אם הוא עושה משהו הוא לא עושה חפיף, גם הוסיף שמה שאני עשיתי עבורו לא היה "בשמיים" ולא הייתה שם יותר מדיי חשיבה (אני מצאתי את עצמי מתבאסת שלא השקעתי בו יותר במקום להגיד לו "אני לפחות עשיתי משהו")
הוא התנצל ואמר שהוא פישל ושהיה צריך להשקיע אבל הוא כ"כ טרוד בעבודה שלא יצא לו. התבאסתי נורא
הרגשתי שהוא לא חושב עלי ושיום ההולדת שלי לא הטריד אותו במיוחד (כמובן שהוא אמר שהוא חשב עלי אבל לא מצא שום דבר)
אמרתי לו שאני רוצה שילך ויקנה לי מתנה לבד מיוזמתו והזכרתי את זה כמה וכמה פעמים
מכיוון שאני מכירה אותו אני יודעת שששכח מזה, עד היום לא קיבלתי כלום
אני לא יודעת מה לעשות עם כל זה ?
יחד עם זאת, אני חייבת לציין שבעלי לוקח אותי לטיולים לפעמים גם בימי חול (אם אין לי מצב רוח ולא בא לי ללכת לעבודה הוא לוקח יום חופש מהכול ואנחנו נוסעים), אנחנו עושים דברים מיוחדים גם בימים רגילים כך שלא חסר לי בכלל מופעים / אירועים / טיולים – הוא משקיע בי כל השנה מעל ומעבר
אבל בכל זאת, לא ציפיתי שאתאכזב ככה
זה בסדר ?
האם יש משהו לעשות בנידון והאם אני אמורה לרדת מנושא המתנה או להזכיר לו שוב ושוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי הולדת
טלי צרקינסקי11/02/2015גלי שלום,
ממה שאת מעלה נראה שיש לך ולבעלך יחסים טובים.
יש לכם תקשורת טובה, אתם יכולים לשוחח על דברים, גם על דברים פחות נעימים לדוגמה אם מישהו נפגע ממשהו, מה שקורה בכל סוג של קשר וכן בקשר זוגי.
התקשורת שלכם היא גם בונה ואפקטיבית.
יש השקעה בקשר בפרמטרים שונים ובהחלט ממה שאת מעלה, עולים דברים חיוביים רבים הקשורים לזוגיות שלכם: אמון, תמיכה, אכפתיות ועוד.
ציינת שאת עושה הרבה בשביל אנשים ואת מרגישה לעתים מנוצלת.
הייתי בוחנת עם עצמך מה זה המקום של נתינה, קבלה, מה זה פגיעה מלא לקבל, מאילו אנשים? האם יש מקומות שאת מרגישה שאת מרצה? עושה יותר מידי? האם הציפיות שלך מאחרים הם יותר מידי? הנתינה והקבלה הם לא תמיד שווים, אך כמובן שבקשר רוצים לחוות הדדיות ברמה מסוימת. (נקודות להדהוד עם עצמך).
מה שהייתי עושה בנוגע לימי הולדת זה איזשהו הסכם ביניכם.
דוגמאות: אתם יכולים להחליט שבכל יום הולדת זה שחוגג בוחר לעצמו את המתנה עפ"י טעמו והשני מזמין אותו למתנה וקובעים איך לחגוג (כמו שהלכתם להופעה).
לא נשמע לי שהתנהגותו נובעת ממקום של לחסוך את הכסף, אולי ממקום שבאמת לא ידע מה לקנות, חשש שתתאכזבי, תחליפי ועוד..
אפשר לדבר על זה בקשר ולקבוע מה אתם מחליטים לגבי ימי הולדת באופן כללי ומשם לדבר על החשיבות לא של הגשמיות או החומריות של המתנה, אלא על כך שחשב עליך וכו'.. שנשמע לי שמשם זה נובע אצלך - הפגיעה.
או כל דבר אחר שנוח לשניכם. עם התקשורת שיש לכם, התמיכה והיכולת לדבר על דברים, אני מאמינה שגם עם נושא כזה תגיעו להסדר.
מאחלת לכם הרבה הצלחה וזוגיות יפה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)