נישואין במצוקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואין במצוקה
    חדשה
    14/02/2015

היי,
    אני יוצאת עם גבר מזה 9 שנים בקרוב, אנחנו נשואים במשך שנתיים ויש לנו תינוק בן 8 חודשים.
    מאז ומתמיד לא היינו הזוג הכי מתאים אבל הייתה בינינו אהבה שפיצתה על הכל.
    מאז שהתחתנו המצב הולך ומדרדר, הוא עובד המון וגם כשהוא בבית הוא בטלפון או במחשב ומערער בטיפול שלי בילד (אני יציין שאני מאוד מסורה שמה לב לכל דבר קטן, קוראת המון ומנסה לעשות עבורו את הטוב ביותר(עבור התינוק)) ,הוא כל הזמן מציג אותי באור שלילי, אני מרגישה שהדברים העיקריים שיש לי ממנו זה ביקורת, ביקורת שכבר קשה לי להתמודד איתה-כל הזמן הוא מציין כמה אני לא חברה בשבילו כמה נמאס לו לחיות איתי ולגדל איתי את הילד(כשמשהו קצת לא נראה לו).
    אני אומנם לא קלה, יש לי דרישות אבל לטעמי הם הגיוניות לחלוטין (שגם הוא יקום מידי פעם בלילה שיאכיל לפעמים את הילד שיעזור להרדים בלילה אחרי שאני כל היום מרדימה אותו) וכן הלאה..
    אני יקצר כי יש המון מה לכתוב, היחסים בינינו בסדר כל עוד הכל מתנהל כפי שהוא רוצה, אני רק שומעת עד כמה אני לא בסדר והגעתי למצב שגם אני מאוד ביקורתית כלפיו, כבר קשה לי להאמין למילים שכולנו אוהבות לשמוע כשהם יוצאות מפיו.
    אני ממש עומדת בפרשת דרכים כיוון שכל האני שלי כבר נרמס איתו, עשיתי המון מאמצים להיות מישהי שאני לא כדי לחיות איתו בשלום אך אינני מקבלת כלל הערכה על כך. להיפך הפכתי להיות הקל והמובן מאליו...
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נישואין במצוקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר המלצות

טלי צרקינסקי
    14/02/2015

חדשה שלום,

השנה הראשונה לנישואין ושנה ראשונה של תינוק חדש במשפחה עשויים להציף דברים ולהציב אתגרים בתוך הזוגיות. אתם כבר לא זוג, אתם משפחה ויש תינוק אשר יש לו צרכים, המשאבים מנותבים אליו לסיפוק הצרכים האילו ונוצר עומס גדול יותר, מה שמצריך התארגנות מחדש - לא רק קונקרטית - מעשית (לוחות זמנים, השקעה בתינוק, השקעה בזוגיות, השקעה ב"אני" כאדם ועוד..) אלא גם התארגנות רגשית.

לבטל את עצמך ולהיות מי שאת לא, על מנת להסתדר עם בעלך זה לא מומלץ, כי את תחיי בסוג של "לא אמת" ותמשיכי את מעגל התסכול שאת מעלה כאן.

אין ספק שיש מקום לטפל בדברים שאת מתארת כמו מקומות של ביטול, ביקורת כלפי הורות, קשיים בתקשורת ולמידה איך אפשר לתקשר בצורה יותר טובה, אפקטיבית, כזו שמאפשרת לשניכם הקשבה ולא רק שמיעה (יש הבדל בין שני המושגים, הקשבה היא באמת הקשבה אקטיבית לדברי השני והמטרה ששניכם תלמדו זאת וכך תוכלו להבין אחד את השנייה).

הרבה בעיות ניתן לפתור עם מודעים אליהם ורוצים לפתור אותם.

זוגות פונים לטיפול זוגי במהלך כל מעגל החיים.

אני ממליצה לכם בחום לגשת לשיחות עם איש מקצוע שינסה לעזור לכם לשפוך אור על הקונפליקטים, על מקומות כמו תקשורת, על הקשיים וההתמודדות אתם ועוד..

אתם יכולים לצמוח ממקום כזה.

ממליצה גם למצוא זמן ולקבוע "דייט" שבועי או אחת לשבועיים ושמישהו שאתם סומכים עליו ישמור על התינוק. וזה יהיה זמן שהוא רק שלכם. נטו ותעשו בו מה אתם רוצים (=סרט, בית קפה, פאב, הופעה וכו'..)

טיפ נוסף - לעתים תנסו למצוא זמן אפילו קצר, לערב, בו שניכם רגועים ואתם יכולים לדבר על כוס קפה (נסו להכניס זאת כנוהל) זה לא חייב להיות לזמן ארוך. אפילו אם זה ערב שיש בו כמובן השקעה בתינוק, שיחות של בעלך ודברים שלך, נסו לתת זמן מסוים נטו לעצמכם (משהו אחר מאותו "דייט", בו תוכלו לדבר גם, לשתף על היום שעבר ועוד..

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה

חגית
    28/02/2015

נשמע שאת אכן במצוקה ורק את יכולה לעזור לעצמך. לא הייתי מציעה לך לרצות אותו ולהמשיך לקבל את היחס אותו את חווה. וייתכן שמבחינתו יש קשיים גם כן שלא מדבר עליהם. זוהי הזדמנות לפנות לטיפול לדון בבעיות ולקבל כלים להמשך.חשוב שתפנו לטיפול כבר בשלב זה ולא להמתין להסלמה. במידה ולא יסכים להצטרף אלייך לטיפול, תלכי לבד. ניתן לעזור לך גם בטיפול פרטני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו