שמירת שבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמירת שבת
    ליאת
    15/02/2015

היי לכולם

אני נשואה כ-7 שנים יש לנו 2 ילדים. לפני שנה חמתי ניפטרה ובעלי החליט שאת השנה הוא שומר. כמובן שכיבדתי אותו על החלטתו. בפורים השנה עוד חודש השנה ניגמרת ולנו מאוד קשה שאנחנו לא יוצאים לטייל בשבתות כמשפחה. חשוב לציין שבעלי עצמאי ולא יוצא לנו לבלות גם באמצע שבוע וגם הילדים רוצים לצאת כל שבת. אני מוציאה אותם כמה שאפשר אבל אין לנו את המשפחתיות מרגישה לבד במערכה. מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת שבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה אפשרי עם הרבה יצירתיות

עדי בדיחי
    15/02/2015

שלום ליאת

ראשית- ראשית, יפה שהצלחת לבוא לקראת בעלך ולהבין את הרצונות שלו ולתת להם מקום.. אני מבינה שגם כעת לאחר שהאזכרה תעבור- הוא ירצה להמשיך לשמור שבת. אם זה המצב, אתם מגיעים לאיזושהי תפנית בה יש לעשות "חשב מסלול מחדש" ובאמת לחשוב מה עושים במצב החדש הנתון.

אני מבינה שלך חשוב החופש והיציאות עם המשפחה. אני בטוחה שגם לו זה חשוב. ראשית, אפשר לחשוב על מקומות שאפשר לגשת אליהם רגלית- לעשות ביחד פיקניק וכו'- דבר שלא כרוך בחילול שבת. הרבה מאוד פעמים זה עינין של שינוי גישה. יתכן, בנוסף, שיש עוד ימים בשבוע שניתן לצאת בהם ואז תהיה אפשרות ליסוע. גם אם זה נראה בלתי אפשרי- אני חושבת שאפשר להתגמש ולמצוא שעתיים בערב אחד, או אחת לשבועיים- בו כל המשפחה תוכל לצאת לבלות. ימי שישי בבוקר/צהריים מוקדמים- זאת גם אפשרות.
    (למשל- קונים אוכל לשבת או מכינים את השבת לפני, ביום חמישי, ובכך מפנים זמן ליום שישי לבילויים).

במילים אחרות- אם הרצון נמצא- גם היכולת שם. אם את מוכנה לבוא לקראתו, להיות יצירתית וכן להביא את המשפחה למצב הקודם של יציאות ובילויים- אך בדרך שלא תתנגש באורח החיים החדש של בעלך- זה מצוין ויש לכך פתרונות. מה שהצעתי הם חלק קטן מסך הפתרונות הקיימים.

אם את לא מסכימה עם אורח החיים הזה והערכים שלך מתנגשים עם שלו- כאן יש בעיה אחרת שתדרוש מחשבה שונה- יתכן וגישור יכול להתאים כאן, או מספר שיחות ביניכם לחשוב ולהבין איך הוא יכול לבוא לקראתך ואיך את לקראתו- יחד עם שימור הערכים כלאחד את שלו. יש זוגות שעושים זאת, ומצליחים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו