איך מתגברים על בגידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתגברים על בגידה
    פרנצ'סקה
    15/02/2015

שלום רב,
    בעלי ואני נשואים באושר כבר 14 שנה, וחולקים יחד שלוש בנות מקסימות.
    לפני כשלושה חודשים בעלי ראה במקרה במכשיר הנייד שלי הודעות ותמונות ארוטיות שלי ושל גבר זר.
    הקשר הזה היה קשר מיני ביותר ושהיה "וירטואלי" כולו, שכן מעולם לא מומש, אך עדיין, ולמרות שעבר זמן לא מבוטל, בעלי מתקשה מאוד להתגבר ולהמשיך בחיים שלנו.
    אנו אוהבים אחד את השניה המון, ולא מעוניינים לפרק את הנישואין, אך לא מצליחים בכך.
    היום אני מבינה שהבגידה הזו שלי נבעה מחוסר אמיתי בתשומת לב ופרגון, שכן בעלי מתוקף תפקידו נוסע המון. הבגידה הזו נסכה בי המון חיות, הרגשתי נחשקת, סקסית, מעניינת, שנונה, מצחיקה וכ"ו.
    לא חשבתי לרגע שזה יכול להרוס לי את הנישואין ולפגוע כ"כ באדם שאני כ"כ אוהבת ומעריכה.
    מאז שהמקרה התגלה, האהבה שלי לבעלי התעצמה, חיי המין שלנו עלו מיליון רמות וכ"ו.
    אני מרגישה, כמה שזה מצחיק לומר, שגיליתי את בעלי מחדש, והוא בדיוק הפוך.
    הוא לא מסוגל לחיות עם המחשבה שנחשפתי במערומיי מול גבר אחר, ושיכולתי לחיות בשקר כל התקופה הזו (חודש וחצי בדיוק).

אשמח לקבל עצה טובה...
    תודה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתגברים על בגידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה דברים

עדי בדיחי
    15/02/2015

שלום לך,

כמובן שניתן להבין את בעלך, בכל זאת הוא בחווייתו עבר בגידה, גם אם לא קרתה "ממש", הרי שכן קרתה מבחינתו. היום העולם הוירטואלי כ"כ ממשי, שהוא יכול להחליף לא פעם מציאות קיימת. עבור בעלך זה מה שקרה.
    צריך להתייחס למשבר הזה בחייכם כאל משבר אמיתי, משבר אמון- יש גם לטפל בו בהתאם.

העובדה שיכולתם למנף את המשבר ולצמוח מתוכו- לפחות את -היא חשובה. כנראה שהדבר לימד אותך עד כמה חשובה הזוגיות ועד כמה בעלך הוא משמעותי בחייך, ולכן גם האמון שצריך לבנות איתו.

בשלב ראשון, אם זה טרם קרה, כדאי לדבר איתו על מה שהוביל אותך לבגידה. מה הרגשת, מה לא הרגשת, מה היה חסר, למה היה חסר, איך התנהלה שיגרת חייכם מבחינה אינטימית ולמה זה כ"כ היה לך קשה עד שהלכת ועשית מעשה. אינך אמורה להצדיק את עצמך, אך לפחות לתת לו "קרקע של הסברים" לסיבות שזה קרה. כדי להשיב את אמונו, יהיה כדאי בשלב השני להציע לו ללכת לטיפול זוגי עם מטפל המתמחה במשברי אמון בזוגיות- גם כדי להוכיח לו שאת מאוד נחושה ורצינית להשיב את אמונו.

חשוב שתדעי, שמבחינתו- יכולת לגלות אותו מחדש, כפי שהגדרת, גם ללא הבגידה. הוא לא יבין מדוע פנית לכזאת דרך. כל מה שתגידי כאן לא יהיה מספיק כדי לשכנע אותו. אבל הצער והחרטה, יחד עם נכונות לטיפול זוגי ולשימור הזוגיות שלכם - וכמובן התחייבות שלא תסטי שוב לדרך כזו - יתכן וכל אלו כן ישיבו את אמונו. זוהי לא דרך קלה, ואין פתרונות קסם- אבל אם באמת תרצי שהנישואין שלכם יעלו על מסלול חיובי, להערכתי זו הדרך.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתגברים על בגידה

חגית
    28/02/2015

שלום לך,
    בגידה זוהי איזשהי אמירה על מערכת היחסים וסימפטום שצריכים לבדוק את מה שעומד מאחורי, לעומק. מדובר בהחלט במשבר אמון. לא מעט זוגות חושבים שניתן להתגבר על זה בכוחות עצמם אך מניסיוני המקצועי לא כך פני הדברים. לכאורה אפשר לחזור לשגרה אך החשש שאירועים כאלה יחזרו על עצמם. מציעה לפנות למטפלת זוגית לטיפול זוגי מקצועי, לבחון את מערכת היחסים שהביאה לבגידה, ותרומת כל אחד מכם למצב שהגעתם אליו. בדרך כלל זה לא רק בעיה של חסר בתשומת לב. בדיקה מעמיקה יכולה לסייע לכם לצמוח ממשבר זה.

בהצלחה
    חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו