מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדעת אם זה תמיד נכון..הילה27/02/2015
אז ככה אני וחבר שלי בקשר זוגי כבר שנה פלוס אני בת 19 והוא בן 20 .. הוא חווה אלימות פיזית מאבא שלו וקראתי שגברים נהיים יותר דומים לאבא שלהם בקשר לנשואים חשוב לציין שאביו לא הרביץ לאישתו אלה להפך היא הרביצה לו ככה מה שהבנתי.. היום הם גרושים וחבר שלי ממש לא רוצה שזה יקרה .. האם ישלי מימה לחשוש ? כי הוא ממש לא אלים כלפיי.. אבל אולי הוא משחק בהצגה ?? אני עברתי כבר בגידה פעם בחיים שלי .. ואני מאד חוושת בקשר הזה ומה שיפה שהוא מבין אותי ומעניק לי אהבה אין סופית אנחנו בקושי רבים ואנחנן מאד מבינים אחד את השני חוץ מיזה שאנחנו מאד עקשניים אבל אנחנו מסתדרים .. אנחנו רוצים לעלות אתזה שלב ולהינשא כי מאד קשה לנו שאנחנו לא חיים ביחד ואנחנו זוג דתי אשר לא מעוניין לגור יחד לפני החתונה.. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
הילה27/02/2015ושנינו מרגשים שכבר אנחנו רוצים לחוות את הנישואים מרגישים מכונים ומאד רוצים כבר ילדיים.. אנחנו שכבנו לפני החתונה אבל הפסקנו אתזה בגללי כי זה כואב לי תמיד חשוב לציין כשהו היה בן 14 הוא הטריד מישהי בת 3 מינית אבל מאז לא היה עוד מיקרה ואני סומכתת עליו בעינים עצומות שזה לא יקרה כי הוא בן אדם נאמן והוא הבין שזה טעות והוא היה בטיפול בזה האם לחשוש גם מיזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כמה נקודות אדומות, חשוב להתעכב
עדי בדיחי27/02/2015שלום הילה,
את מתארת מערכת יחסים טובה- בה אין אלימות או תוקפנות ואתם מסתדרים יחד. וזה מרגיע ומצוין. עם זאת, העלית מספר דברים שיכולים להטריד ויש סיבה לטפל בהם. אני מבינה שאתם זוג דתי, וחשוב לכם להינשא מהר. אך כדי להינשא "כמו שצריך" ובכך להבטיח חיי זוגיות מספיק חזקים כדי לעמוד בכל מיני משברים שעוד יגיעו (כמו בכל מערכת זוגית), חשוב מאוד להסתכל על כמה היבטים:
ראשית, כשיש משהו שמרגיש לך לא בטוח- יש לכך סיבה. בוודאי שילד שעבר אלימות צריך לעבור איזושהי התייחסות טיפולית, ולא רק כדי לא להיות אבא אלים. אלא כי משהו שם קרה, וצריך לתת לכך מענה. אני לא יודעת האם הטיפול בו הוא היה- היה מספיק משמעותי, ואם יש צורך גם היום. לתחושתי את לא סתם לא בטוחה.
דבר שני, העובדה כי הטריד מינית ילדה בת 3 היא מאוד מאוד מאוד מאוד בעייתית בעיניי ומהווה אור אדום גדול. לא כי אדם לא יכול להשתנות- אלא כי בכל זאת, יחד עם החיים שתיארת שהוא עצמו עבר, ויחד עם הפרט הזה, ואמא שלו שגם כנראה לא היתה פשוטה- חשוב לעצור ולהבין עד כמה הוא מוכן ובשל למערכת זוגית. "טיפול" היא לא מילת קסם לאנשים שמטרידים מינית או פיזית- טיפול הוא דבר מתמשך ולעיתים יש לחשוב על המשך הטיפול- בעיקר כשנכנסים לשלב אחר בחיים כמו זוגיות וכמובן הורות.
את סומכת עליו וזה דבר חשוב. את נמצאת איתו כבר תקופה לא קצרה ורק את למעשה יכולה לתת את התשובה האם עדיין עלייך להיות מוטרדת או שמדובר בגבר שעבר טיפול, הוא מודע לעצמו, למניעים שלו לפעולה, ליצרים שלו- ויודע להשתלט עליהם. אם את בטוחה שמדובר באדם כזה, זה דבר אחד. אך אם את עדיין חוששת ואת לא בטוחה שמדובר באדם "נורמטיבי" שיכול, על אף חוויותיו הקשות והבעיות שלו - לחיות חיים טובים, ללא פגיעה באחר (כמו הטרדות, אלימות, תוקפנות, ניצול, יחסים אנוש מעוותים) - כדאי יהיה להמשיך להתייעץ עם איש מקצוע, ואולי אפילו לשקול טיפול זוגי כאשר אתם יכולים להעלות בביטחון את החששות שלכם. כלומר- תצטרכי לשבת איתו ולדבר איתו על מה שמפריע לך ולמה יש צורך בטיפול כזה. אבל זאת מחשבה להמשך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)