חמש וחצי שנים בלי מערכות יחסים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חמש וחצי שנים בלי מערכות יחסים
    אילת
    01/03/2015

הי, אני עוד מעט בת 29. מאז גיל 23 לא היתה לי שום מערכת יחסים וזה לא מבחירה. פשוט לא היה מישהו שהתעניין בי. ניסיתי אתרי היכרויות שבהן אני שולחת הודעות ואין מענה. הקמתי קבוצות וארגנתי אירועים חברתיים. היו לי חברים שיצאתי וביליתי איתם. הלכתי לפסיכולוגים. פרסמתי הודעות בפייסבוק, קיבלתי הרבה לייקים אבל שום דבר מעבר לזה. חמש שנים גרתי בערים שונות בארץ לתקופות ממושכות. אחר כך הסתובבתי בעולם. הגעתי למצב של דייט ראשון בממוצע פעם בשנה. פה ושם איזה מישהו שרוצה רק סטוץ, או טובת הנאה (ויזה, כסף). היו תקופות יובש שנמשכו שנתיים. אני כמהה למגע ולאיכפתיות ופשוט אין. בינתיים אני מרגישה את ההשפעה של בדידות ממושכת. קשה לי להסתכל במראה. קשה לי ליהנות במסיבות. אני רגזנית ומרירה רוב הזמן. אני לא חושבת שיימצא פיתרון בפורום הזה אבל אשמח לתמיכה כי המצב הזה כבר מעייף וקשה לי. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא לוותר על טיפול

עדי בדיחי
    03/03/2015

שלום לך אילת,

צר לי על מה שאת עוברת. נשמע שאת באמת מאוד מתאמצת ומנסה ליצור קשרים שהם מעבר למשהו רגעי או זמני. את כותבת שהיית בטיפול אצל "פסיכולוגים". כמה זמן? איזה סוג של טיפול? מה עלה בטיפול? כמובן אינך חייבת לפרט, אך חשוב לדעת עם מה יצאת מהטיפול הזה. אם לא עזר, למה? מה לדעתך היה שם חסר? האם יש לך קשרים אחרים- חברות, משפחה? (כלומר מערכות יחסים אחרות לטווח ארוך). מה היה עד גיל 23? האם היה קשר, מה קרה בו?

אני מאמינה שטיפול ארוך טווח, מעמיק, אמור להציף את שורש העינין- מה קורה כאשר את יוצרת קשר, מה קורה בפנים ומה משודר כלפי חוץ, ומה המניעים של הצד השני להמשיך או לא. יש כמובן מצבים של "ביש מזל" , אבל כאן את מתארת בהחלט שנים ארוכות ללא קשרים. ויש כאן שאלה- מה קורה לקראת התחלת קשר, או במהלכו. הרבה פעמים אנחנו מונעים מדברים שלא ידועים לנו "במודע" וטיפול בהחלט יכול להאיר נקודות כאלה. לא לכל אחד מתאים כל סוג של טיפול ויתכן ולא בחרת בטיפול הנכון. אולי שווה בכל זאת לנסות משהו אחר. בקופת החולים יש רשימת מטפלים ומוזכרים שם גם סוגי הטיפולים השונים. מדובר בטיפולים מסובסדים חלקית וע"י אנשי מקצוע - פסיכולוגים, עו"סים, פסיכותרפיסטים. אני לא הייתי מניחה לזה וכן הייתי מחפשת אחר איש מקצוע שיכול ללוות אותך לתהליך אישי ומעמיק כדי להבין איפה בדיוק מונח הקושי. חבל להישאר עם זה לבד.

בברכת הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו