מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה קשהדנה09/03/2015
היי,
אני בת 24, התארסתי לפני כמה ימים עם בחור מדהים שאני מאוד אוהבת.
הכל היה מושלם, אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי, הוא דואג לי, משקיע בי, מפנק, מרגש, מפרגן... גבר מדהים.
לאחר הצעת הנישואים ערכנו פגישה עם ההורים שלו ושלי. אבא שלו הוא קבלן, אדם מאוד לא פשוט, כוחני ואפילו קצת מגעיל.
הרקע שלנו קצת שונה, אני באה ממשפחה ממעמד הביניים (אבא מורה ואבא אדריכל, המצב הכלכלי שלנו לא בשמיים) והוא בא ממעמד יותר גבוה ומבוסס כלכלי.
במהלך הפגישה אבא שלו מאוד זילזל בהורים שלי ודיבר רק על כסף, הגישה שלהם לחיים מאוד שונה משלנו.
בנוסף אני מורה, הוא זלזל בעבודתי ודיבר על כך שהיא לא מכניסה מספיק כסף.
הוא דיבר על כך שמי שלא מסוגל לתת לילדיו בית הוא מסכן. דיבר רק על חומריות ודאגה חומרית לילדים. כשהורים שלי דיברו אמר להם שהם חופרים והיה מאוד לא נעים.
הלכתי הביתה בהרגשה מאוד לא נעימה ובעקבות זאת רבנו. הארוס שלי אמר שהוא מרגיש שיש בינינו פערים ושהוא מבולבל וחושש שלא אתמוך בו כשהוא ילך לעבוד.
אני מאד מבולבלת.
בנוסף כשאנחנו מדברים על מגורים בעתיד נשמע שהוא לא מוכן להתפש בשבילי. סיכמנו שבשנה הראשונה נגור בשכירות ולאחר מכן נעבור לגור בבית שהורים שלו בונים לו, הבית מאוד קרוב להוריו ולכן חששתי כיוון שהם מאוד שתלטנים. אבל בכל זאת הסכמתי כדי להיות איתו. אבל ביקשתי בשנה הראשונה שנגור באיזור הבית שלי (לא מאוד רחוק ממנו, רבע שעה נסיעה) אבל הורים שלו מוכנים לעזור לנו בשכירות בתנאי שנגור לידם והוא מתעקש שחבל על הכסף. אני מרגישה שהוא לא מוכן לוותר על זה בשבילי וחוששת מכך שהורים שלו קונים אותנו כי הם רוצים אותו קרוב אליהם.
בעקבות המפגש בין המשפחות שינינו יצאנו מבולבלים ובהרגשה לא נעימה. במהלך השיחה אבא שלו דיבר בגנותם של אנשים שלא מסוגלים לממן לילדיהם בתים או לתמוך בהם כלכלית, ואני כמובן יתאתי להגנתם של הוריי. המפגש היה טעון ולא נעים.
אתמול נפגשתי עם הארוס שלי, הוא ממש בכה ואמר שהוא אוהב אותי אבל שהוא חשב על זה שהמגרעות בקשר עולות על היתרונות ולכן הוא רוצה שנפרד, ציין שאני כל הזמן רבה איתו ומדברת בצורה לא נעימה. כחלק מהכעס ומהמריבות ודיונים על כסף, קיבלתי הרגשה שהכסף יותר חשוב לו ממני ובעקבות זאת זרקתי הערה לא נעימה כשביקש לשכב איתי- ״תשלם לי״. הוא מאוד נפגע ואמר שאני כפויית טובה.
אתמול, לאחר 4 ימים שהוא הציע לי נישואים, הוא נפרד ממני וטס לחו״ל לשבוע כדי להרגע. הוא אמר לי שאם נתחתן אנחנו נתגרש. יצאתי בתחושה נוראית, בכינו שנינו בטירוף. איך אפשר להתהפך כך ביום?
האם לדעתך אני יכולה לשנות את החלטתו? אם כן , כיצד? והאם כדאי?
ניסיתי לדבר איתו על כך שיתו לי צ׳אנס והוא לא היה מוכן לשמוע על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליה -
בני11/03/2015הי
סיפור עצוב עם סוף טוב!
בקשת ממנו שייתן לך צ'אנס אבל הפתרון יגיע בזמן שיבין שהוא צריך לתת לקשר שלכם צ'אנס את מבינה את ההבדל?
אכן יש פער בין תפיסת העולם של ההורים אבל זה לא סוף העולם שמענו דברים יותר קשים מאלה.
לא כתבת בן כמה הוא - ייתכן והנער טרם התבגר מספיק בשביל להבין שהגיע הזמן לעוף רחוק ולא להיות קשור לאבא ואימא, אמנם אפשר להבין את השיקולים שלו כשיש לך בית עם עוגן בטוח קשה לעזוב הכל בבת אחת וללכת אל הבלתי נודע, זה ישתנה רק כשהוא ירגיש מספיק בטוח איתך השאלה האם את יכולה לתת לו את זה? ובתנאי גם שהוא ירצה לקחת...
דעתי האישית - תני לו את הספייס שלו, גם הוא קרוע ומבולבל ממה שקרה, שיחשוב לבדו שם בחו"ל מה הוא מתכוון לעשות עם החיים שלו מה יותר חשוב לו ממה, את לא יכולה ולא רוצה לחשוב או להחליט במקומו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר דברים
טלי צרקינסקי11/03/2015אליה שלום,
ממה שאני קוראת מדברייך, ישנה השפעה מאד עוצמתית של הוריו, כנראה בפרט של אביו, על החיים שלו, אני מניחה שזה לא בא לידי ביטוי רק בתחום של הזוגיות.
כפי שבני ענה לך ואני מסכימה עם זה, יש כאן שאלה עד כמה הוא יכול לשים את עצמו מחוץ לשליטה של אביו ולהחליט שאת בת הזוג שהוא בחר להתמסד אתה ולהתמודד מול ההורים שלו ולשים את הקו בין הקבלה וההערכה של העזרה הכלכלית לבין מה זו התערבות ומה זו קבלת החלטות אשר קשורה למערכת היחסים שלכם, לרות מגורים ועוד..
אני מאמינה שיש ביניכם אהבה, אולם אם רוצים שתהיה מערכת יחסים חזקה שתצליח, יש חשיבות רבה לתת לכל "הרעשים מסביב" לעבור דרך איזושהי מסננת ולא לאפשר לה לחדור אל החיים שלכם בצורה שתפר את השלווה ואת האהבה שלכם.
את האישיות של האב אתם לא תשנו וזוהי לא המטרה כאן. המקסימום שניתן זה לומר שיש מקומות ששמורים לזוגיות שלכם והוא לא יכול להיכנס לשם.
שכן יש הערכה על עזרה. אלו דברים שבעייני תפקיד בן הזוג להתמודד עם אביו.
כאשר הוא יחזור מחו"ל, מה שכן ניתן לחשוב עליו הוא אף לגשת לשיחות אצל איש מקצוע (אם אתם מרגישים צורך) על מנת לבחון מהי ההחלטה הנכונה עבורכם ואם היא כן ללכת לכיוון נישואין, איך להתמודד עם כל מה שתיארת כאן ולא לוותר על האהבה.
במידה והוא החליט "להרים ידיים", מה שאת יכולה לעשות זה להציע לו את הפתרון הזה על מנת לברר, לאור האהבה וכל מה שיש ביניכם, מה זה הבלבול והאם ניתן בכל זאת לגשר עליו.
אני מניחה שמשולבים פה רגשות כגון: פחד, חשש מתגובות האב, מהעתיד ועוד.
מאחלת לך הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת שזה אבוד
דנה13/03/2015הארוס שלי (לשעבר) חזר מחו״ל היום. הוא לא יצר איתי קשר ואז שלחתי לו הודעה.
אמרתי שאני רוצה לבוא לקחת את הדברים שלי, הוא הגיב בכזה קור רוח. כאילו השתנה לי בשבוע ופתאום אנחנו זרים.
הבנתי מדבריו שאין לזה סיכוי יותר. הוא מאוד רציונלי ומנתק את הרגש.
הוא בטוח בכך שלא יהיה לנו טוב ביחד, הוא אומר לי שהוא רוצה שיהיה לי הכי טוב וכנראה הוא לא מתאים לי.
אני לא מסכימה איתו, אני כל כך מתגעגעת וחסרת אונים, כל היום בוכה.
מה אני יכולה לעשות? האם אני יכולה לגרום לו לחזור אליי? האם עליי להתגבר ולהמשיך הלאה?
אני לא מצליחה להבין, איך לפני שבוע הוא הציע לי נישואים, כל כך השקיע ולאחר כמה ימים זרק אותי וברח לחו״ל.
והיום הוא משוכנע שאנחנו פשוט לא מתאימים.
אני מתקשה להתגבר. חייבת לציין שרוב חברותיי נשואות וגם הלחץ להתחתן ולמצוא כבר גבר אחד לא מרפה ממני.
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי14/03/2015אליה שלום,
אם העברת לו את המסר שאת מאמינה שכדאי לכם לבחון את הזוגיות שלכם ומה קרה שם (כל מה שציינתי בתשובתי לגבי ההתמודדות עם האב, הנפרדות ועוד.. האהבה שלכם) והוא עדיין בשלו, זה משהו שנשמע כמו לא בשליטתך ואני מבינה שזה מאד כואב.
מאידך, גם לחיות בזוגיות שיש התערבות גדולה של הורים ובן הזוג לא יודע לעשות הפרדה בין בחירותיו והאהבה שלו לבין השליטה וההתערבות של האב, יכול היה לעורר קושי רב בהמשך היחסים, לרבות יחסי נישואין, ילדים ועוד.
במידה ולא דוברו הדברים ואפשר עדיין לדבר אותו שכדאי אפילו לא לקבוע כעת מועד לחתונה ולקבל יעוץ כי בכל זאת הייתה אהבה והוא מוכן לשמוע, את תדעי שעשית את מה שביכולתך.
אם אין עם מי לדבר והוא נאטם ונסגר, כנראה שהוא קיבל רגליים קרות ותגובתו עשויה להיות הגנה וגם כאן כנראה עשית מה שביכולתך.
לגבי להמשיך הלאה, הייתי מציעה לך לקבל כילים לעשות זאת בשלווה, בביטחון, מתוך תחושה לא של מירוץ, משם יגיע בן הזוג הנכון. אך את בוודאי אדם עם רגשות וזה לא יכול להיות ביום, תהליך ששווה לעבור אותו אף בעזרת שיחות עם איש מקצוע ועשוי לקצור תובנות וצמיחה אישית.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)