מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אישתי בהלםדביר12/03/2015
אני נשוי מזה שנתיים ויש לי מרחפת. אני אוהב אותה ולא יודע איך לקבל את המצב הזה. זה מלווה בזה משועממת, לא לברותית, מבוהלת ונבהלת כל הזמן, מרשה לעצה הכול אבל איתי היא רבה על כל דבר. חסר ביטחון, בוכה מכל דבר, ובעיקר לא תקשורתית מנותקת מאנשים, לא מנסה להכיר אנשים חדשים, מתוסכלת כל הזמן, כל היום רואה tv, אין לה תכלית בחיים הכול משעמם חוץ מטלווזיה. מסעם איתה דברים עודה הפוך, פשוט התהפכה, ומצד שני טוענת זמאוהבת בי למוות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר המלצות
טלי צרקינסקי14/03/2015דביר שלום,
אין סתירה בהתנהלות זו של אשתך ובכך שהיא יכולה לאהוב אותך.
לא ברור לי מה הרקע להתנהגות הזו (מצב נפשי, משבר שעברה, משבר שעבר על הבית, חלק אולי מרכיבי אישיות שלה ועוד..)
מה שכן כדאי זה בהחלט לשוחח אתה על כך.
הייתי מגיעה לשיחה כזאת אתה ממקום מאד מאפשר ולא שיפוטי.
מנסה לחשוב מה חיבר אתכם בהתחלה, כשהכרתם. איך היה בתחילת הנישואין ומה השתנה, האם היה טריגר (זרז) שגרם לשינוי.
מתה שאתה מתאר כאן יתכן ויש מצב של משבר רגשי - נפשי (דיכאון, לא ברור מה, אך בכי, חוסר משמעות לחיים, ניתוק מאנשים, יכולים להצביע על משהו כזה)
הייתי ממליצה שתראה איש מקצוע כגון: עו"ס קליני, פסיכולוג קליני, פסיכותרפיסט (אפשרות דרך קופ"ח בביטוח המשלים או פרטי).
ושם תוכל להביא את הכאב, את מה שעובר עליה ואיש המקצוע ינסה לתת תמונה רחבה יותר והיא תוכל לקבל את הטיפול המתאים.
כדאי לדבר אתה על כך, לשתף אותה במה שאתה מרגיש, רואה, לשאול מה היא מרגישה, לנסות לעודד אותה להיעזר, למענה, למענכם ושאפשר להרגיש אחרת.
רצוי לציין בפניה, כפי שכתבת כאן, שאתה אוהב אותה ורוצה עבורה את הטוב ביותר.
בן משפחה לא יכול להחליף מטפל מקצועי, כמובן שהוא יכול לתמוך, אך לא להוות תחליף אם צריך שיחות/עזרה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)