צריך עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה
    אלי
    18/03/2015

שלום רב,

אני נשוי כ-7 שנים + 2 ילדים. אשתי בהריון שלישי בחודש השביעי.
    עברנו קשיים בנישואין עקב עסק שנפל וגרם לחובות רבים שבין היתר הביא לתביעת ענק שבה הפסדנו ונאלצנו לפשוט רגל.

כשהתחתנו אשתי הייתה מעריצה אותי ומאוד קנאית, עם הזמן היחסים בינינו דעכו מאוד והדבר היחיד שקירב בינינו היה היום של המקווה שלה (אנחנו דתיים).

לפני כשנתיים אשתי החליטה שנלך לטיפול זוגי והלכנו זה די שיפר את היחסים אבל לא לזמן רב.

נכון להיום די הסתדרנו בחיים (לא מבחינה זוגית). מה שקורה בזמן האחרון זה שאני מרגיש אוויר בבית ואפילו גרוע מזה אוויר לא נעים.
    אשתי לא מתייחסת אליי כלל.
    כשאני מנסה לדבר איתה זה תמיד נגמר בריב ואף פעם אין לה סבלנות אליי.
    היא מאוד מחוברת לטלפון שלה ובזמן האחרון גם די פעילה חברתית.

אתמול בלילה הצצתי לה בטלפון וראיתי שהיא חיפשה מילים באינטרנט כמו אירוטיקה, טיזינג וכאלה.

כמו כן נראה לי שהיא חושבת על גבר אחר ודי מפתחת אליו רגשות. הגבר הזה קשור בעקיפין למקום העבודה שלה.
    היא חיפשה את השם שלו בגוגל, ביקשה ממנו חברות בפייסבוק, ביקשה ממנו להקפיץ אותה הביתה מהעבודה כשלא הייתי בבית,ביקשה ממנו שיעשה לה עבודה שיש לה בלימודים ועוד...

משהו מוזר קרה לה בזמן האחרון שמאוד הרחיק אותה ממני, אני מקווה מאוד שהיא לא בוגדת בי והייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית אמיתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להחזיר את התקשורת לקשר

טלי צרקינסקי
    18/03/2015

אלי שלום,

אתה מתאר אתגרים לא פשוטים שהתמודדתם אתם במהלך הנישואין שלכם, אני מאמינה שזה נכון שהלכתם לקבל את הטיפול הזוגי.

שיתפת שכאשר נישאתם, אשתך מאד העריצה אותך והיית קנאית.
    יתכן ותכונות אלו שירתו אצלך איזשהו צורך מודע או לא מודע (השערות: צורך בביטחון, בחיזוק האגו כאדם, כגבר ועוד..)

המצב השתנה וכיום אתה פוגש תכנים אחרים שעולים בקשר.

מכל מה שאתה מעלה לא ניתן להסיק עדיין דבר. מה שחשוב, על מנת לקיים את היחסים ביניכם ולזרוע שם תקשורת בונה וחיובית, תקשורת אשר מאפשרת הבנה, ביטחון, קבלה אחד את השנייה ופתיחות, היא לדבר על כל הדברים שאתה מעלה כאן בפורום.

כדאי לגשת לשיחה כזאת כאשר שניכם פנויים, לא מוטרדים (דוג' לא לאחר עבודה, ריב וכו'..), אפשר לקיימה בבית קפה או בכל מקום שהוא שקט (גם בבית כמובן) אך שיהיה לכם השקט הנחוץ.

התקשורת הנה בסיס מאד חשוב בזוגיות והיא תעזור לכם בכל תחום.

הייתי מתעניינת בה, שואלת אותה מה היא מרגישה, משתפת אותה במה שאתה חווה, בשנויים. מתחילה לדבר את הצרכים שיש לכם בקשר ואיך את יכולים בתוך הזוגיות למלא אותם, לעבוד עליהם, בין אם זה ביניכם ובין אם זה לחזור לטיפול הזוגי (אפשר אף לאותו מטפל/ת שעזר/ה לכם אז).

אל תישאר עם זה בלבך, אתם מרחיבים את המשפחה, אשתך לפני לידה וכדאי לשוחח עכשיו על הדברים.

זוגיות במעגל החיים יכולה להכיל עליות ומורדות אך חשוב לטפל בהם ולא להישאר במקום המתוסכל.

הייתי מתחילה את השיחה בכך שאכפת לך ממנה, מהקשר, מהנישואין והמשפחה ואתה מרגיש שלאחרונה התרחקתם ומשם ממשיכה ומאפשרת גם לה לדבר כמובן.

מאחלת לך הרבה הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו