מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושת השפלה.גלית19/03/2015
שלום רב,
אני נשואה שנים רבות, הילדים בוגרים, יש נתק מתמשך בין בעלי למשפחתי ולכן איננו חוגגים חגים ביחד .לצערי.. משפחתו של בעלי אינה מגיעה לבקר למרות שאחותו ואחיו מזמינים אותנו לחגים והקשר איתם בסדר..
כשאחותו מזמינה לערב חג, היא מתקשרת לבעלי, אף פעם לא אלי, והוא נותן לה תשובה חיובית למרות שלא מתייעץ עמי. רק מודיע לי. וזה למרות שדיברנו על תחושתי בעניין ואף רבנו בעבר. הוא אפילו "מזהיר" אותי לא לפתח וויכוחים פוליטיים עמם בגלל שדעותיהם שונות משלי. זה משפיל ואני חשה שמתייחס אלי כמו ילדה ולכן גם משפחתו מתייחסת אלי בחוסר כבוד .אחותו אישה שמנה ומוזנחת אך תמיד מעבירים ביקורת עלי ועל איך שאני נראית. והם יודעים שלי לא נעים לפגוע בחזרה..כשמתווכחים על משהו הם תמיד ביחד וצועקים ושוללים כל דעה אחרת.
כשאני מנסה לדבר על כך עם בעלי הוא פשוט צועק: לא צריך, לא נלך לשום מקום
.כאילו שאני איזה זבל שלו.
ואני דווקא אישה דעתנית,מכבדים אותי בכל מקום, גם בעבודה, הבעיה שלהשאר איתו בבית בחגים זה יותר גרוע.
אשמח לעצה טובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש אשמח לתגובה.
גלית19/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאירה מספר נקודות
עדי בדיחי19/03/2015שלום גלית,
להערכתי יש כאן מספר מוקדים-
1. לא פירטת את הרקע לניתוק בין בעלך למשפחתך. אני מניחה שכשמגיעות תקופות של חגים זה מתעורר יותר ויש בוודאי רצון טבעי שלך לחגוג גם עם משפחתך- דבר שנמנע ממך.
2. על כן, ואולי אף מעבר לרגיל, יש צורך להרגיש רצויה, מוזמנת, ושהחגים יעברו בטוב. ידוע שלא תמיד משפחות מחותנים מסתדרות והחגים מעוררים הרבה קונפליקטים- גם אצל הזוג וגם בקרב המשפחות. ארוחת החג אף היא, אישיו בפני עצמו.
3. מעבר לכך את מתארת יחסים לא מאוד מיטיבים לגבי גיסתך, הערותיה כלפייך וכו'- עיניין שלדברייך אינך פוגשת במקומות אחרים כמו בקרב חברייך או בעבודה. את מעידה על עצמך כאשה דעתנית- כלומר, אני מסיקה מכאן שאת בעלת ביטחון עצמי מספק לעמוד גם בהערות שהן לא בטאקט או לא במקום. אני משוכנעת שתוכלי לענות מכובד, יפה, בחיוך, בנימוס, גם להערות מסוג אלו. אם את סבורה שאין לכך מקום ופשוט הם "משפחה שכזאת", נסי לקבל אותם כפי שהם, ללא הרצון לשנות- כי רק על הרצון הזה את בוודאי מוציאה המון אנרגיות- כשלמעשה בעלך לא יכול לעשות עם זה הרבה, וגם את לא, ובוודאי הם לא ישתנו מרצונם.
4. התקשורת עם בעלך- כאן כן יש מקום לשנות לדעתי. אז נכון שרבתם על כך רבות, אך נשמע לי שלבעלך יש את העוצמות שלו, וייתכן וגם אם הווליום גבוה- לא בטוח שהוא מתכוון לעוצמות כאלה או שהוא יכול לשלוט בהן. כוונתי היא שיש כל מיני סוגים של "אנשים ווכחניים" וכאשר יש משבר או קונפליקט, כדי להתגונן- הם מרימים טונים, שוברים את הכלים, זה או הכל או כלום, שחור לבן. ובד"כ.. אח"כ יכולה להגיע שיחה רגועה יותר ולנסות להתקרב "לאמצע". אם הוא יגיד למשל "אתייעץ עם אשתי ואעדכן אותך עד הערב" אני בטוחה שתחושי יותר טוב ולא בטוח שתעני בשלילה להצעה. כלומר יש לבקש ממנו את ה"כבוד", ופחות את "רשותך". הסבירי לו מאיפה הדברים מגיעים.
5. אני מבינה שאת מעדיפה לצאת מהבית בחגים מאשר להישאר בבית. הרבה אנשים חשים כך וגם לגבי סופ"שים למשל. הרבה אנשים רוצים להיות בחברה. לכן, לפי מה שאני מבינה, את כן מעוניינת להתארח, אך מאוד מבקשת להיות חלק מקבלת ההחלטה על כך. יתכן ובעלך לא "שואל רשותך" משתי סיבות: 1. כי אין קשר עם משפחתך וברור לו ששם לא תחגגו. 2. כי הוא יודע שתעני בחיוב או שאת מאוד רוצה להתארח בחג אצלם - כי את לא רוצה להיות בבית, והוא מרגיש זאת או יודע זאת מהתנהלותך השוטפת.
לסיכום- יש לנסות לקבל את מה שאי אפשר לשנות- כמו דפוסי התנהגות של אחרים, הערות של אחרים (אבל אפשר לענות יפה ומכובד), ולתקן את מה שכן אפשר לשנות- כמו תקשורת יותר פתוחה, הגעה לשיחה איתו ממקום של רגש, כשאת ממקדת את עצמך בשיחה, כלומר "אני מרגישה", "הייתי רוצה ש..", "זה יעשה לי ממש טוב אם..", מאשר להגיד איפה הוא לא בסדר. למרות שבוודאי יש דברים שבהם הוא לא בסדר- אבל זה לא מזמין שיחה מאפשרת. זה מזמין התקפה נוסח "אז לא נלך בכלל". נסי לגייס אותו אלייך.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מודה לך גלית.
גלית19/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממליצה לך מאד על מטפלת שגית שלו
דני31/03/2015היי לי היתה אותה בעיה ומשהי מהפורום המליצה לי על מטפלת בשם שגית שלו
התקשרתי אליה כבר בשיחה טלפון הרגשתי שהיא מבינה את הבעיה קבענו להפגש
והיא היתה פשוט מדהימה עזרה לי ולבעלי מאד אני ממליצה לך בחום ללכת אליה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי אצלה היא באמת מוצלחת
דני31/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)