מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות שהתפרקהדנה21/03/2015
שלום, לפני כשבועיים בן זוגי הציע לי נישואים. הייתי בעננים,הרגשתי שהוא הגבר של חיי, דיברנו על עתיד משותף. הרגשתי ששנינו בטוחים אחד בשניה. שמצאתי את האחד שלי. שבועיים לפני ההצעה לא היו פשוטים, הוא היה בתקופת מבחנים כך שלא נפגשנו הרבה ושבוע לאחר מכן הגיע אליו חבר מחו״ל והם נסעו לטייל בארץ, לכן יצא שלא נפגשנו הרבה. היה לי קשה, ניסיתי להיות נחמדה אך היה לי קשה להסתיר את זה שאני קצת כועסת. אז בשבועות האלה קצת רבנו. בנוסף היו לנו מריבות על כסף, הוא בא ממשפחה עשירה,הוריו בונים לו בית מאוד קרוב אליהם והוא רצה שנגור בו, חששתי מהקרבה להוריו אבל בסופו של דבר הסכמתי שנגור בו, אולם ביקשתי שנגור לפחות בשנה הראשונה קרוב לביתי ולעבודתי אך הוריו הסכימו לעזור לנו בשכירות בתנאי שנגור לידם. הרגשתי שהוא מעדיף לחסוך כסף מאשר שאהיה מאושרת ולהתחשב בצרכיי. היו לנו חילוקי דעות על העניין הכלכלי, הוא רגיל לרמת חיים מסויימת ולא מוכן לרדת ממנה גם אם זה תלוי בכך שהוריו מחליטים בשביליו החלטות כאלה. בשבת לאחר כמה מריבות, הגיעו הוריי לפגישה עם הוריו, במהלך הפגישה אביו דיבר אליהם בזלזול בגלל שאין להם כסף. יצאנו בתחושה לא נעימה. חזרתי בוכה וגם אמא שלי. בן זוגי אמר שהוא מבולבל וחושב שיש בינינו יותר משי פערים. אמרתי לו שקשה לי ואני רוצה לסיים, הוא אמר שאחכה ונדבר מחר. יום למחרת הוא פשוט זרק אותי הוא אמר שזה לא קשור למשפחות, שאני פשוט לא הייתי טובה אליו, לא כבדתי אותו ורבתי איתו. באותו יום הוא אמר שהוא טס לחו״ל, עזב ונסע לשבוע. מצד אחד, הרגשתי שזה הדבר הנכון, הרגשתי שלמשפחתו יש יותר מדי השפעה עליו ושהכסף מנהל אותם. מצד שני, אני אוהבת אותו, הוא היה מדהים אליי, השקיע בי, תמך בי, היה בן הזוג האידיאלי בשבילי. וכשאמר שמבחינתו הוא רוצה לסיים כי אני לא הייתי טוב אליו וכל הזמן רבתי איתו, ידעתי שיש בזה משהו. הרבה פעמים הוא פשוט לא הבין אותי, הייתי נעלבת ונפגעת ורבה איתו. אבל האם זה נכון לסיים קשר על דבר כזה? אמרתי לו שאני לא מבינה למה הוא לא דיבר איתי על זה, למה הוא הציע לי נישואים? הייתי עובדת על זה כי הוא חשוב לי. אבל הוא כבר לא הסכים לשמוע. אמר שכבר אין טעם מבחינתו. הייתי מרוסקת, ירדתי עליו ומצד שני רציתי לחזור. הייתי מאוד הפכפכה כי כבר לא ידעתי מה אני רוצה. הוא התעלם ממני ולא הייתה לי ברירה להמשיך הלאה. במהלך השבוע לא דיברנו,אני מבולבלת אני מתגעגעת אליו והוא חסר לי מאוד. הייתי רוצה לנסות לחזור אליו ולבחון את מערכת היחסים שלנו מחדש. אבל הוא פשוט שולל ולא מוכן לשמוע את זה. קשה לי לעכל את זה. ב 24 שעות הוא שינה את החלטות ולא היה מוכן לשמוע אפילו על לנסות שוב. אני לא יודעת מה לעשות, כיצד לגרום לו להבין שאני יכולה להיות טובה אליו ולכבד אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
טלי צרקינסקי21/03/2015אליה שלום,
שאלתך הוצגה בפורום ונענתה (כותרת - פרידה קשה)
אם יש משהו נוסף שאת רוצה להוסיף על שאלה קודמת, הטוב ביותר הוא להוסיף אותה לשאלת המקור וזה "מקפיץ" את השרשור, אך אני לא קוראת כאן שאלה חדשה, אלא באמת מצוקה גדולה שנשארת אתה ואני מבינה אותך.
אחזור בקצרה על הדברים.
התשובה היא אותה תשובה, שאם אדם מחליט החלטה כזו, זה אכן כואב ולא פשוט, אם אין שום מוכנות לעבוד על הקשר ואם יש השפעה כל כך גדולה של המשפחה עליו, לא בטוח שזה מה שיהיה טוב בהמשך הדרך (נישואין, הקמת משפחה והחלטות כבדות משקל בהמשך).
אי אפשר לעבוד יחד על זוגיות, בוודאי עם במשבר, אם צד אחד רוצה לפרק אותה.
מה שכן ניתן לעשות, זה את לגשת לעבוד על מה שחשוב לך להמשך הדרך שלך, שהיא גם מאד חשובה.
נשמע שיש שם מצוקה שנשארה ושווה לך לבדוק עם עצמך אם לא כדאי "לעבד" ב"ע" את מה שקרה בקשר עם איש מקצוע או אפילו את עם עצמך (ללא האשמות, שיפוטיות וכו'.. גם כלפי עצמך כמובן). על מנת לצאת לדרך חדשה עם תובנות מהקשר שהיה.
אילו היה בן זוג שהיה מוכן לעשות עבודה על מה שהיה, הייתי מציעה לפנות לייעוץ זוגי אך את לא מתארת שזה המצב.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה ומקווה עבורך שמה שצריך לקרות, יקרה בדרך הטובה ביותר עבורך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)