בעיית עצבים בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית עצבים בזוגיות
    יערה
    21/03/2015

שלום רב,
    ב7 חודשים האחרונים אני בחיי זוגיות עם גבר שאני מאוד אוהבת, אך לצערי מערכת היחסים סובלת מקשיים שלא נתקלתי בהם בעבר.
    בתחילת הקשר לא היו בעיות, אך עם הזמן התגלו התפרצויות קנאה וזעם. אלה התעוררו בעקבות אי הבנות קטנות שתמיד הוא בוחר לראות כביטוי לחוסר אהבה שלי אליו, דבר שממש לא מציאותי בעיניי. זה ממשיך עם צרחות מאוד קולניות, ואלימות שלו כלפי עצמו- חבטה בקיר או חבטה בעצמו. אותי הוא מעולם לא הכה, אולם כן צעק עליי, סגר עליי את הדלת ומנע ממני לעזוב כשלא רציתי להשאר בסיטואציה. בסופו של דבר תמיד נשארתי לאחר שטען שיש לו בעיה ושהוא מנסה להשתנות ושאם אני אוהבת אותו אני אשאר. אז אני נשארת, אך מרגישה אסירה בקשר. כשאנו עוברים ברחוב או יושבים במקום ציבורי ועיניי פוזלות לכיוון אחר ובמקרה יש שם גבר, הוא מתפרץ בזעם. הוא צועק, רץ אחריי ברחוב, מאשים אותי במחשבות זדוניות על מין עם אחר, למרות מעולם לא בגדתי או שיקרתי לו. נראה גם כי הוא ממש תלוי ביחסי מין לבטחון העצמי שלו ובקשר.קצת עליו- איבד את אביו כפעוט, חברו הטוב התאבד, וסבל מהתעללות מאמו כילד. יש לציין שהוא מצחיק אותי ומפנק אותי ודואג לי. הוא האדם הכי טוב ונחמד שהכרתי עד להתפרצויות הזעם שלו וכולם אוהבים אותו. הוא תמיד דואג לכולם, עובד קשה ומראה לי הרבה אהבה. הוא מודע לבעיות שלו והן בניגוד מוחלט להשקפתו על החיים. הוא רואה את עצמו כליברל ולא קנאי ופשוט לא מצליח לכבוש את כעסו. בגלל המודעות שלו ובגלל שהתחיל בטיפול פסיכולוגי- דבר שלא כל גבר ירחיק לעשות, אני נשארת, אך מפחדת שהבעיה תמשיך ואף תסלים. כרגע אנו בהפסקה עד שאני אבין מה עמדתי, וכדי שיקח זמן לעבוד על עצמו בלעדיי כי אני לא צריכה להיות באיזור האש. מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם מסוכן עבורי להשאר בקשר, או שיש סיכוי להתגבר על קשיים אלה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית עצבים בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג עם התנהגות אלימה

טלי צרקינסקי
    21/03/2015

יערה שלום,

את מתארת מערכת יחסים מאד לא פשוטה.

אלימות אינה דווקא להכות אותך. אלימות יכולה לבוא לידי ביטוי בדברים שתיארת: סחיטה רגשית, לא לאפשר לך לצאת כשאת רוצה, טריקת דלתות, התפרצויות זעם, הכאה שלו את עצמו, קנאה קשה מאד ועוד.

חשוב וטוב שהוא פנה לטיפול פסיכולוגי. לא ברור עם מה הוא מתמודד. קשה לאבחן דרך הפורום. בטיפול הפסיכולוגי במידת הצורך יפנו אותו לטיפול נוסף.

בדבריי כמובן אין כוונה לומר שאין לו גם תכונות טובות, אך נשאלת שאלה עד כמה אפשר להכיל את הקשיים.

חשוב לציין שטיפול כזה הוא ארוך טווח והוא "ריצת מרתון" ואין כאן "מטה קסם".

יתכן ומטרת הטיפול תהיה הפחתת התנהגויות כפי שציינת ולא הכחדתן.

שינויים לוקחים זמן. כל שינוי ויש חשיבות שהוא יתמיד בטיפול כזה.

כאן את מתארת מצב שלדעתי משולבים פה גם אירועים שחווה במהלך החיים וגם דפוסי אישיות שלו וגם יתכן שאנו לא יודעים את כל התמונה.

בשלב הזה להיות בקשר זוגי עלול להחזיר את המצב של הדפוסים שתיארת.

בכללי, הייתי בוחנת עם עצמך או בעזרה של איש מקצוע מה חשוב לך בקשר זוגי? האם בעבר היו לך בני זוג עם דפוסים דומים? (יתכן ולא כמובן. אבל כדאי לבחון האם את משחזרת דפוס של בן זוג עם דפוסים כפי שתיארת, של קנאה, שליטה, דפוסי אלימות)?

חשוב שתבדקי עם עצמך אם את מוכנה לחזור לזוגיות כזו..

אני מאחלת לך שתמצאי את הרוגע והשלווה ואת רצונך ומאחלת לבן זוגך להצליח בטיפול ולעבוד על קשייו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו