מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה הרסניתרותם23/03/2015
שלום רב,
אני (בת 21)ובן זוגי (24)כבר יחד קרוב לשנתיים ויש בנינו אהבה גדולה.הדבר היחיד שהורס את הזוגיות שלנו הוא הקנאה הכפייתית שלי.הקנאה הזו מתאפיינת בכך שמפריע לי כשהוא יוצא למסיבות עם ידידות שלו,מתכתב איתן ,נפגש איתן אחרי הלימודים (באוקטובר האחרון ,בן זוגי התחיל את לימודיו האקדמאים בבאר שבע בעוד אני נשארתי במרכז).הקנאה שלי נהפכה לבלתי נסבלת ומעיקה עליי ועל הקשר עד מאוד .אני מרגישה שאיבדתי כל שליטה ואני לא מסוגלת להילחם בהתקפי הקנאה האלו.מה עליי לעשות ? הרי,אני לא יכולה למנוע ממנו לצאת ולהכיר ידידות חדשות במהלך הלימודים שלו. ניסיתי להבין מה מקורה,והבנתי שזה פחד שימצא יותר טובה,שיהיה לו יותר כיף בחברת מישהי אחרת...הוא כל הזמן אומר לי שהוא אוהב אותי וכמה שאני יפה וכמה שאני החברה המושלמת אז למה אני כל כך פוחדת?מה עליי לעשות ברגע שאני חווה התקף שכזה?
לתשובה מהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקל עלייך בקשר ומחוצה לו
עדי בדיחי23/03/2015שלום רותם,
ראשית ישר כוח על כך שאת מודעת לעצמך ומנסה לעבוד על מקומות שמעכבים אותך. אני מניחה שגם העובדה שהוא רחוק גיאוגרפית משפיעה על התחושות שלך. כלומר, שאין לך ממש שליטה. אך מתי כן יש לנו שליטה על הצד השני? שהרי גם אנשים נשואים, לצערנו, יכולים לבגוד זה בזה מאחורי גבו של בת/בן הזוג מבלי שיתבחין. מה בכל זאצ מחזיק אנשים בקשר? כמובן, האמון.
אני חושבת שצריך לשים לב גם לגבולות. כלומר, יש גבול האם לומד עם הידידות, הקשר הוא ענייני, לבין אם יוצא איתן למסיבות ו"סובב סביבן" בחיי החברה שלו. האם תרגישי אותו דבר, ועם אילו קשרים יהיה לך קשה יותר או פחות? אולי חשוב להדגיש בפניו מה את כן מוכנה להכניס לקשר, ומה פחות. האם גם לך יש ידידים? האם את יכולה לנסות לחשוב מה היה מפריע לו, אם היה במקומך? האם תוכלי לשתף אותו בכך?
חשוב שהוא אומר לך מה הוא מרגיש כלפייך ובכך מעלה לבטח את רמת הביטחון שלך. עם זאת, כפי שכתבת- חשוב גם שאת תמשיכי לעבוד על הנקודות שמעכבות אותך- כמו התקפי הקינאה האלה. מלבד להקל עלייך ולכן כתבתי את חלקה הראשון של תגובתי, יהיה חשוב שתנסי לעשות דברים שאיתם את חשה יותר טוב עם עצמך. חשבי על דברים שיוכלו להעלות את הדימוי שלך בעיני עצמך, על מנת שלא תחושי כ"כ מאויימת. אם אין כאלו או אם קשה לך לחשוב בכיוון, יהיה ניתן לקחת מספר שיחות אצל מטפלת (יש גם במכללות ובאוניברסיטאות שיחות מסובסדות לסטודנטים) ולשתף קצת יותר מול המטפל. בד"כ בטיפול יצופו "שורשים" - את חלקם כבר שיתפת כאן - ואז ניתן יותר לטפל במקומות האלה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה.
רותם24/03/2015שלום,
הדברים שכתבת מאוד נכונים.אולם,אני חושבת שזה מאוד תלוי בבן הזוג שלך. החבר שלי הוא בחור מאוד רציונאלי ,כלומר ,הוא פועל 99% מההגיון ו1% מהרגש. מבחינתו,זה הגיוני שיצא כל ערב למסיבה אם הוא רוצה ולא משנה עם אלו ידידות כי זה אין פה שום דבר פסול הוא אומר לעצמו:"אני אוהב את רותם ואף אחד מהידידות שלי לא מעניינת אותי זה כמו שאצא עם חברים" .בעיניו,אני זו שצריכה למצוא את ההגיון שבדבר ולהתמודד עם הקנאה שלי כי הוא לא ימנע מעצמו פעילות שכזו בגלל שלי זה מפריע.הייתי מצפה ממנו שינסה להתפשר,שאם יש 4 מסיבות בחודש שישלך רק לשתיים ולא לכולן -למה? כי לי זה מפריע.
בהתחלה,הייתי מנסה להוכיח שגם לרגש שלי יש הגיון אך הייתי מפסידה פעם אחר פעם בויכוחים איתו,כי לו תמיד היו טיעונים משכנעים יותר שהסתכמו בכך שאני קנאית ואני צריכה להשתנות. מה לדעתך ניתן לעשות בסיטואציה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
עדי בדיחי26/03/2015הי רותם,
נשמע שאכן מדובר בבחור רציונלי. בד"כ, כמו עורכי דין, הם מנצחים בטיעונים. אבל העינין הוא פה לא העובדות הרציונליות- איתן אין לך ממש בעיה. את יודעת, הגיונית, שכלית, עובדתית, שהוא רק איתך ואוהב רק אותך. הבעיה היא יתר נעוצה באינטליגנציה רגשית.. וכשיש זוגיות שמתקיימת משניים- אפשר לחשוב על דרכים יצירתיות להגיע לעמק השווה, גם אם רציונלית זה לא תמיד מסתדר. הרי לצד השני יש רגשות בעינין (אני כותבת באופן כללי, ולא לגבי מקרה ספציפי). כמובן שכדאי שתעבדי על עצמך, כמובן שאת גם יודעת זאת. אבל חשוב שכדי שתוכלי לעשות את זה, הוא יוכל להבין את הקשיים שלך.
כמו בכל זוגיות, גם שלכם טומנת בחובה אהבה והערכה, כבוד, ולצד זאת תטמון עוד משברים בעתיד, לצד החיבור הגדול והכיף. ורצוי שגם במשברים אחרים הוא ידע לבוא לקראתך על אף הרציונליות הברורה וההיגיון. כפי שאת תגיעי לקראתו בדברים שחשובים לו ולא נראים לך הגיוניים. למעשה אני מדברת על "אמצע"- ששניכם בכל מיני מצבים תצטרכו למצוא אותו. כפי שכאן הצעת סוג של "אמצע".
נסי להסביר לו זאת ואולי יהיה משוכנע. עם זאת אני חייבת לציין שנראה שאכן אהבתו אלייך רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)