מראה חיצוני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מראה חיצוני
    מינה
    25/03/2015

אני בזוגיות עם בחור גדול ממני ב- 13 שנה כבר 3 שנים. (אני בת 25 והוא בן 38)
    מהתחלה לא נמשכתי למראה החיצוני שלו בכלל! הוא כל מה שאני לא אוהבת בבחור..
    לא יפה, נמוך, שמנמן וגוף לא פרופורציונאלי. הגיל הפריע לי גם. (אני נראית טוב).
    לא הסכמתי לצאת איתו בהתחלה והוא הפך לידיד ממש טוב.
    עם הזמן גיליתי אופי מדהים. הוא אוהב אותי מאוד, מעריך, עושה הרבה בשביל שאהיה מאושרת ומבין אותי. הוא הבחור היחיד שמבין ומעריך אותי.
    יצאתי עם מספר בחורים בעבר שממש אהבתי ובגילי אך אף אחד מהם לא אהב ולא העריך בחזרה.
    אני נמצאת בסיטואציה שלא יודעת מה לעשות. הוא בחור שאפשר לסמוך עליו, הנוכחות שלו בחיים שלי חשובה לי מאוד, וקשה לי לוותר על תמיכה כזאת, אבל לא רואה אותו כבן זוג. המראה החיצוני מאוד משפיע עלי.
    הוא יודע על הנושא הזה, וכל פעם שאני חותכת איתו אני חוזרת אליו שוב. מרגישה מן בדידות שהוא לא איתי.
    הייתי רוצה שהוא יהיה רק ידיד אבל לא חבר. מן הסתם שהוא נכנס לדיכאון כי הוא מאוהב ואין לו רגשות של ידיד. חייבת לציין שהוא קצת תלותי בי. לא רואה את עצמו בלעדי. ככה שזה קשה לעזוב אותו.

אני מפחדת לא למצוא בחור שיאהב ככה ולמצוא את עצמי לבד בסוף.
    להתפשר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מראה חיצוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות לבחינה

טלי צרקינסקי
    25/03/2015

מינה שלום,

יש כאן מספר דברים ממה שאת מעלה.

משיכה מינית היא משהו סובייקטיבי ועשויה להיות מורכבת מכל מיני גורמים.

כדאי לבחון עם עצמך באיזה אופן בדיוק המראה החיצוני מפריע לך (לא הטעם שלך (ציינת), משיכה מינית, מין לא טוב, השוואתיות "מה אחרים יגידו" וכו'.. זה יכול להיות מורכב מכל מיני אלמנטים שחשוב לדעת אותם..)

אני אתן מענה על הנושא הזוגי ואפנה אותך לאחר מכן לפורום נוסף שיכול לשפוך אור גם.

ממה שאת מעלה מאד יתכן והבחור שאת נמצאת אתו עונה על צרכים של ביטחון, תמיכה וגורם לך להרגיש מאד מוערכת. מאד יתכן שמקום זה פגוע אצלך מכל מיני סיבות מהעבר (ביטחון עצמי, קשרים עם בחורים אחרים כפי שציינת, חששות, חרדות ועוד...)
    כנראה שיש דברים מודעים ולא מודעים שמושכים אותך כן להישאר בקשר ואת יודעת לשתף כאן מהם.

מה שחשוב הוא באמת להחליט אם הוא האדם שאת רוצה לקיים אתו קשר זוגי, כי מדברייך נשמע שזה מה שהוא רוצה ואם אין הלימה (התאמה) בין רצונותייך לרצונותיו, אתם יכולים להיות מאוכזבים ומתוסכלים (לדוגמה: הוא מאד רוצה קשר זוגי אתך ומאוכזב מרצונך ב"חצי מהעסקה" ומידידות בלבד. אם נתבונן בצד שלך, את נשארת מאוכזבת מכך שאת רוצה פרמטרים נוספים בקשר שאולי לא מספקים אותך).

לא ברור ממה שאת מעלה איך האינטימיות, יחסי המין וכו'.. ולגבי זה אני אפנה אותך לפורום מתאים.

בגדול: התאהבות אינה הכרחית על מנת לבנות קשר זוגי. היא מאד נעימה, היא חווייתית, אך היא שלב שעובר בקשר. יש קשרים שלא מתפתחים מהתאהבות, יש קשרים שכן מתפתחים מהתאהבות והופכים אח"כ לאהבה בוגרת (כזו המכילה את מכלול תכונות האדם והזוגיות).

ממה שאת מעלה נראה שיש כאן כמה דברים לבדיקה והתייחסות ואני מעלה אותם:
    1. משיכה מינית ואיך המין ביניכם

2. האם את יכולה לעשות הפרדה בין הבחירה שלך לבין השוואתיות (מי נראה יותר טוב - שמן/רזה/גבוה/נמוך וכו'..)

3. התאהבות/אהבה שלך אותו

4. קיומו בחייך כאובייקט זוגי גם אם אינו מושלם אך טוב עבורך (אינני מציינת שאת חייבת אותו כבן זוג).

5.הפרדה נוספת היא בין הפחדים שלך לא להכיר לבין ההחלטה שאת נשארת לא בגלל פחדים, אלא מבחירה.

לגבי הפשרה נשאלת שאלה כאן.. האם יש אינטימיות ומין שהוא טוב, איכות טובה בקשר, האם זאת פשרה?

שאלות להדהוד וחשיבה....

מפנה אותך גם לפורום נוסף אם יש שאלות גם בתחום הזה.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מראה חיצוני תשובה

מינה
    25/03/2015

המין נורא ואיום... זה בא לידי ביטוי רק באיך שהוא נראה.
    הגוף שלו מגעיל אותי והוא כזה רומנטיקן במיטה. לא סובלת את זה, למרות שאני מבקשת ממנו להיות פחות תשוקתי, עדיין מרגישה שהוא דוחה בעיני.
    אני מרגישה מאוד עצובה אחרי קיום היחסים. בזמן האחרון בכלל לא שוכבים כי אני לא עומדת בזה.
    הוא סובל מזה ממש אבל נענה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    25/03/2015

מינה שלום,

זה באמת לא פשוט.

את מתארת איכויות רבות שיש לבחור שהן חשובות בקשר זוגי, אך הן לא האיכויות היחידות שמתקיימות בקשר הזוגי.

בקשר של ידידות, שהוא ללא מין, אפשר לקיים אותן, כמו חברים אפלטוניים.

אך מה שאת מציגה כאן הוא ברור. הוא רוצה זוגיות ונפגע כאשר את לא נהנית מהמין ואת מרגישה רגשות של דחייה מהמין וממנו. לשניכם מגיע משהו אחר.

חשוב מאד לציין שאיש מכם אינו אשם כאן וכנראה שכל אחד מכם צריך למצוא ומגיע לו למצוא את בן ובת הזוג המתאים לו.

זו אכן פשרה מאד משמעותית להיות עם גבר שאת מרגישה דחייה ואין כל משיכה מינית. זה לא מגיע לך ולא מגיע לו.

אילו היית מציינת בעיות אחרות (חשק, ירידה באיכות המין ועוד).. אפשר לחשוב על דברים ויש פרום מתאים וטיפולים מתאימים.

ממה שאת מעלה כנראה שאת צריכה לעשות איזושהי הפרדה שלהישאר עם גבר רק בגלל פחד שלא יהיה מישהו אחר, רק בגלל פחדים מהעבר (שלא העריכו אותך או אהבו אותך מספיק) - זו טעות.

הייתי מייעצת לך לטפל במקום הזה בדיוק ובהמשך. לעבוד על הנושא של ביטחון עצמי, של הערכת עצמך וכל עבודה שתעזור לך (במידת הצורך מול איש מקצוע - זו רק מתנה שאת יכולה להעניק לעצמך) וזה יעזור לך וייתן לך כלים להמשך הדרך.

לגבי הבחור, להיות בקשר שאת מתארת שלוש שנים זה לא דבר של מה בכך, זה הרבה זמן ונראה כי את נמצאת אתו מהסיבות הלא נכונות.

הייתי משוחחת אתו ומפרגנת לו על האיכויות שלו. לא הייתי פוגעת בו בהקשר של המראה (לכל אחד הטעם שלו, המשיכה שלו וזה בסדר גמור).

הייתי שואלת את עצמך והוא צריך לשאול את עצמו אם אתם יכולים ומסוגלים לשנות את הקשר לקשרי ידידות. זה לא תמיד מצליח כי יש רגשות ויש רפרטואר של עבר זוגי ולעתים עולה קנאה וקושי כשצד אחד מוצא בן/בת זוג....

ומנסה לחשוב איך להמשיך הלאה.

אל תייסרי את עצמך או "תצליפי בעצמך". מכל דבר לומדים ומתפתחים, גם מקשרים כמובן.

חשוב שלא תמשיכי קשר שיפגע בו ובך.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

טלי צרקינסקי
    25/03/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

טלי צרקינסקי
    25/03/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו